Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a vélemény/tapasztalat...

Mi a vélemény/tapasztalat arról, hogy a fél év szülési szabadság után az apuci megy gyedre és ő kapja a gyest is?

Figyelt kérdés
Nálunk az anyagiak miatt merült fel ez a lehetőség,és a párom nagyon gyerekcentrikus,csak félek,hogy nagyon el fogok távolodni a picitől.Szoptatás hogy lesz megoldva,erre kellene praktika?!Tgyás alatt nekem el kell intéznem,hogy lemondok a gyedrő,gyesről,és apuci nevére pedig igénylést kell benyújtani?

2012. ápr. 14. 10:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Na erre én is kíváncsi vagyok. Mert lehet nálunk is így lesz.Bár nem nagyon tudom elképzelni, hogy itthon hagyjam, de lehet muszáj lesz.
2012. ápr. 14. 10:07
 2/12 A kérdező kommentje:
Én is tartok ettől picit,bár baráti társaságunkban volt már rá példa és teljesen pozitív kimenetele van:D
2012. ápr. 14. 10:16
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ez 1,5 éves korában lesz. Én mennék vissza dolgozni, hogy minél előtt újra jöhessek szülni de egymás után nem merem bevállalni a kettőt, bediliznék. Kicsit munkamániás vagyok sajnos.

Most 6 hónapos a lányom: megmondom őszintén, nem tudnám itthon hagyni :-( Pont most kezdi megkülönböztetni az embereket, a rokonokat, Anyát. Ez a része biztos nagyon nehéz lesz, készülj fel rá :-(

Szoptatás: még többször szoptatok, de lassan már csak a reggeli és az esti fog megmaradni. Ha odafigyelsz a táplálkozásra, folyadékra akkor szerintem meg lehet oldani. Én fontosnak tartom, ha most kéne visszamennem, biztos megpróbálnám megoldani hogy legalább egy, de inkább kettő megmaradjon.

A hivatalos dolgokat nem tudom.

2012. ápr. 14. 10:30
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk így van. Tgyás után egyszerűen az apuka igényli meg a GYED-et. Semmi egyéb intéznivaló nincs. De borzasztó nehéz, lelkileg. Attól ne félj hogy eltávolodsz a babádtól! Ez lehetetlen. Ha van még valami, kérdezz nyugodtan!
2012. ápr. 14. 11:05
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. A szoptatást nekem nem sikerült megoldanom. Pár hétig még bírtuk, délután-este-éjjel szoptattam+fejtem, de valószínűleg a stressz is közrejátszott abban, hogy nem sikerült tovább. Engem nagyon megviselt, annak ellenére, hogy közösen döntöttünk úgy, hogy apa marad itthon.
2012. ápr. 14. 11:13
 6/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!Az ügyintézéstől nem is tartok annyira,mert addig még sok időm van kideríteni mindent,hogy milyen papírokkal,mikor,hova kell fordulni,bár ha ezt is pontosan le tudnád írni ebben az apucis helyzetben,nagyon megköszönném.Decemberben születik majd az első gyerkőcöm,szóval teljesen tapasztalatlan vagyok:(A szoptatás része volt pl az egyik nagy félelmem,mert szerettem volna,ha minél tovább szopizik,de én is kivitelezhetetlennek látom..Valamelyest rugalmas a munkahelyem,majd igyekszem megoldani.Lelkileg meg biztosan nagyon meg fog viselni,de arra kell majd gondolnom, hogy biztonságban fel tudjam nevelni és amire szükség van meg tudjam adni és sajna a mai csúnya világban mindez főként pénz kérdése:(
2012. ápr. 14. 13:10
 7/12 anonim ***** válasza:
Amint este leteszem a kislányom aludni, leírom részletesen, hogy volt.
2012. ápr. 14. 17:23
 8/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!Várom!
2012. ápr. 15. 09:17
 9/12 anonim ***** válasza:

Bocsánat hogy megkésve írok. Tehát. Tavaly február környékén jutottunk arra a döntésre, hogy Én jövök vissza dolgozni. Bementünk a munkahelyemre, ahol lefixáltuk, hogy május 1-én kezek újra (ezt ők automatikusan lejelentették mindenhova, kitöltöttem jópár papírt, nyilatkoznom kellett hogy teljes, vagy részmunkaidőben akarok visszajönni stb.) így május 1. napjával Nekem megszűnt a GYED-em. Utána (március közepén)bementünk az OEP-hez, bevittük a férje összes munkáltatói igazolását, a nevére kitöltött GYED igénylő papírt stb. Arra kellet csak figyelni, hogy április 30. napjától igényelje meg a GYED-et, így nem maradt ki nap.Hát a papírmunka kb. ennyi volt.

Egyébként a férjem nagyon élvezi ezt a helyzetet.

Az pedig gyorsan felejtsd el hogy a babádtól eltávolodsz. Engem délután már sikongatva vár, délután, hétvégén, vagy amikor otthon vagyok, akkor pedig csak én létezem. Apához nem akar menni, még a mosdóba is elkísér...

Ettől függetlenül irtó nehéz. Kérdezz nyugodtan!

2012. ápr. 16. 06:57
 10/12 A kérdező kommentje:
Tényleg nem is tűnik bonyolultnak a dolog:D Nagyon köszönöm az információkat,sokat segítettél!!Titetek,számomra így egy nagyon jó példa és nem is félek annyira a dologtól.Ezek szerint a gyedet "útközben" is meg tudom szakítani,nem fontos a tgyás után egyből nekem visszamenni...Megvárhatom míg egy éves lesz és utána cserélünk?Nagyon jó érzés lehet,így hazaérkezni!!!
2012. ápr. 16. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!