Mi a vélemény/tapasztalat arról, hogy a fél év szülési szabadság után az apuci megy gyedre és ő kapja a gyest is?
Nálunk ez 1,5 éves korában lesz. Én mennék vissza dolgozni, hogy minél előtt újra jöhessek szülni de egymás után nem merem bevállalni a kettőt, bediliznék. Kicsit munkamániás vagyok sajnos.
Most 6 hónapos a lányom: megmondom őszintén, nem tudnám itthon hagyni :-( Pont most kezdi megkülönböztetni az embereket, a rokonokat, Anyát. Ez a része biztos nagyon nehéz lesz, készülj fel rá :-(
Szoptatás: még többször szoptatok, de lassan már csak a reggeli és az esti fog megmaradni. Ha odafigyelsz a táplálkozásra, folyadékra akkor szerintem meg lehet oldani. Én fontosnak tartom, ha most kéne visszamennem, biztos megpróbálnám megoldani hogy legalább egy, de inkább kettő megmaradjon.
A hivatalos dolgokat nem tudom.
Bocsánat hogy megkésve írok. Tehát. Tavaly február környékén jutottunk arra a döntésre, hogy Én jövök vissza dolgozni. Bementünk a munkahelyemre, ahol lefixáltuk, hogy május 1-én kezek újra (ezt ők automatikusan lejelentették mindenhova, kitöltöttem jópár papírt, nyilatkoznom kellett hogy teljes, vagy részmunkaidőben akarok visszajönni stb.) így május 1. napjával Nekem megszűnt a GYED-em. Utána (március közepén)bementünk az OEP-hez, bevittük a férje összes munkáltatói igazolását, a nevére kitöltött GYED igénylő papírt stb. Arra kellet csak figyelni, hogy április 30. napjától igényelje meg a GYED-et, így nem maradt ki nap.Hát a papírmunka kb. ennyi volt.
Egyébként a férjem nagyon élvezi ezt a helyzetet.
Az pedig gyorsan felejtsd el hogy a babádtól eltávolodsz. Engem délután már sikongatva vár, délután, hétvégén, vagy amikor otthon vagyok, akkor pedig csak én létezem. Apához nem akar menni, még a mosdóba is elkísér...
Ettől függetlenül irtó nehéz. Kérdezz nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!