Hogy lehet stabil állást finoman gyakoroltatni?
na ezt nem értem.
azt mondod, hogy egy másodpercre sem áll, de 5 hónapja áll?
Akkor most melyik?
Vagy egyszerüen fogtad és 5 hónapja leállítottad és azt gondolod, hogy azért mert te fogod, kitámasztod ö már tud állni?
Szerintem ez volt a baj. egyszerüen egy állás, ülés akkor jelenti hogy tud állni, ülni ha a gyermek egyedül segítség nélkül (vagy is nem fogjuka kezét, nem huzogatjuk, nem támasztjuk) magától felül, feláll.
Mit akarsz ezen fejleszteni? sajnos eddig is túl sokat tettél, és valószínü ezért nem tud még megállni, mert túl korán eröltetted.
1. vagyok!
Nekem érthető volt amit írtál! :)
Azt még elfelejtettem, hogy mi sokat sétáltunk úgy, hogy fogtuk a kezét.Tudom, hogy ezt sokan nem tartják jónak, de én kislányom nagyon élvezte.Én lányom is 7 hónaposan állásba húzta magát, és nem kellett 2 hét és elindult a bútorok mellett.De ő már 11 hónaposan el merte engedni..Hirtelen csak azt vettem észre, hogy a kanapé és a fotel között megtett kb 1-2 lépést.Nagyon közel voltak a bútorok, ez szerintem fontos.De soha nem erőltettem, ez az ő döntése volt, hogy mikor engedi el.
A stabil állás az egyensúlyérzettől, meg az izomzattól függ.
Az egyensúlyozáson mászással, hintázással lehet javítani. Az izomzaton szintén mászással, meg azzal, hogy egyre tovább áll. Le tud ülni állásból? Meg kéne tanítani neki, hogy ha elfárad, akkor üljön le. Ennyi. Aztán majd ő eldönti, hogy meddig akar állni. És majd ő kísérletezik, hogy el meri engedni a kapaszkodót (pl. asztalt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!