Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet stabil állást...

Hogy lehet stabil állást finoman gyakoroltatni?

Figyelt kérdés
Egy éves lesz a kisfiam nagyon régóta áll. 5 hónapja. Kapaszkodva sétál. De nagyon nem stabil. Egy másodpercre se áll ha elengedem. Ezt lehet fejleszteni? Vagy hagyjam? Nem akarom siettetni, csak tényleg régóta áll már.

2012. ápr. 24. 07:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Ne akard!!Majd eljön az idő amikor elmeri engedni a biztonságot jelentő bútort! :) Van járássegítőtök? Mi nem vettünk, de kislányom kitalált magának egyet.Fogta a műanyag széket és azzal rodeózott!! :) Na mindegy ezzel csak azt akarom, hogy ez hasznos dolog és segít a babáknak megtanulni járni.
2012. ápr. 24. 08:13
 2/8 anonim ***** válasza:

na ezt nem értem.

azt mondod, hogy egy másodpercre sem áll, de 5 hónapja áll?

Akkor most melyik?

Vagy egyszerüen fogtad és 5 hónapja leállítottad és azt gondolod, hogy azért mert te fogod, kitámasztod ö már tud állni?

Szerintem ez volt a baj. egyszerüen egy állás, ülés akkor jelenti hogy tud állni, ülni ha a gyermek egyedül segítség nélkül (vagy is nem fogjuka kezét, nem huzogatjuk, nem támasztjuk) magától felül, feláll.

Mit akarsz ezen fejleszteni? sajnos eddig is túl sokat tettél, és valószínü ezért nem tud még megállni, mert túl korán eröltetted.

2012. ápr. 24. 08:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat nem voltam egyértelmű akkor. 7 hónaposan kapaszkodva felállt aztán elkezdett kapaszkodva lépegetni, de nem meri elengedni a tárgyakat tehát kapaszkodás nélkül nem áll egy másodpercre sem. Nem erőltetettem semmit.
2012. ápr. 24. 08:22
 4/8 anonim ***** válasza:

1. vagyok!

Nekem érthető volt amit írtál! :)

Azt még elfelejtettem, hogy mi sokat sétáltunk úgy, hogy fogtuk a kezét.Tudom, hogy ezt sokan nem tartják jónak, de én kislányom nagyon élvezte.Én lányom is 7 hónaposan állásba húzta magát, és nem kellett 2 hét és elindult a bútorok mellett.De ő már 11 hónaposan el merte engedni..Hirtelen csak azt vettem észre, hogy a kanapé és a fotel között megtett kb 1-2 lépést.Nagyon közel voltak a bútorok, ez szerintem fontos.De soha nem erőltettem, ez az ő döntése volt, hogy mikor engedi el.

2012. ápr. 24. 08:28
 5/8 anonim ***** válasza:

A stabil állás az egyensúlyérzettől, meg az izomzattól függ.

Az egyensúlyozáson mászással, hintázással lehet javítani. Az izomzaton szintén mászással, meg azzal, hogy egyre tovább áll. Le tud ülni állásból? Meg kéne tanítani neki, hogy ha elfárad, akkor üljön le. Ennyi. Aztán majd ő eldönti, hogy meddig akar állni. És majd ő kísérletezik, hogy el meri engedni a kapaszkodót (pl. asztalt).

2012. ápr. 24. 08:30
 6/8 A kérdező kommentje:
Járássegítő van, használja is, de nagyon nem köti le. Le tud ülni állásból. Azért tettem fel kérdést, mert azt hittem, hogy már ilyenkor stabilan fog állni, de akkor biztos nincs kész még rá.
2012. ápr. 24. 08:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet segíteni, ő gyakorol magától Sőt, a korai ültetés, álltatás gerincferdülést, lúdtalpat okozhat. A babykomp is, bár ezt itt sokan nem hajlandók elhinni.
2012. ápr. 24. 11:28
 8/8 anonim ***** válasza:
Lányom egy évet betoltotte, amikor elengedte a butorokat és olyan 1 métrt megtett. Most 15 honapos és szinte szalad. Hagyd, hogy a saját tempojában haladjon, ne eroltesd. Majd fog járni, ha biztosnak érzi magát és nem fél :)
2012. ápr. 24. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!