Anyukák ti jó "testvérek" vagy "gyerekek" vagytok?
Ezt úgy értem, hogy próbálja mindenki a lehető legjobban nevelni a gyerekeit úgy, hogy szeressék a szülőket és a testvéreket.
De aki a gyereket neveli, az vajon milyen példa? Nálunk pl férjem és tesója kapcsolata egy nagy nulla. Férjem mondjuk jó gyerek, de tesónak pocsék. :) Nekem egy tesóm van- szuper a kapcsolatunk, anyuékkal is szerencsére. De pl. Férjem anyukája nem beszél a tesójával, és apukám sem az övével... (a nagyszülők).
Nálatok hogy van ez?
Nekem egy nővérem van és egy húgom. Áldom az eget, hogy ilyen szupert tesóim vannak. Nagyon szeretjük egymást. A húgommal különösen jó a kapcsolatom mert vele együtt nőttem fel, ő az édestestvérem. A nővérem jóval idősebb nálam és "csak" féltestvérem, de én édesnek tekintem, nálunk nincs ilyen megkülönböztetés. :)
Apukámmal jó a viszonyom, édesanyám sajnos már meghalt. :(
Igazad van, a példamutatás a legjobb nevelés.
Sajnos nálunk nem így van. A férjemnek van 2 testvére, nem tartják a kapcsolatot, igazából nagyon jó oka van rá, először fura volt nekem, de most már megértem. A gyerekek nem is tudnak róluk.
Nekem is 2 tesóm van, a húgommal nagyon jó a kapcsolatunk, ő szokott is vigyázni a gyerekekre, remélem ez jó pont lesz. A bátyámmal ritkán találkozunk, neki nem lehet gyereke, és emiatt nem nagyon akarja tartani a gyerekeimmel a kapcsolatot. Ismerik őt, és mondtam is, hogy ő az én testvérem, de igazából nem nagyon tudnak mit kezdeni a szituval.
Egyébként az én gyerekeim jó testvérek kezdettől fogva. A lányom már kicsinek is nagyon pátyolgatta a babát, vitte neki a cumit, simogatta, ha sírt. Most is aranyosak együtt, persze vannak harcok, de eddig egyáltalán nem vészes. 4 és 2 évesek, remélem ez így is marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!