14 hós elmúlt a kisfiam és még egy értelmes szót sem mond. Nem gond ez? Tiétek?
9-es válaszoló vagyok ismét. Komolyan, ne aggódjatok, pedagógusként sok olyan kisgyermekkel találkoztam, akik későn kezdtek el beszélni, aztán az iskolában olyan gyönyörűen teljesítettek, hogy senki sem mondta volna meg róluk, hogy majdnem 3 évesen mondták ki az első mondatot! Én személy szerint rengeteget beszélek, és korábban azt hittem, hogy ez nagyban befolyásolja a baba beszédkészségét. Természetesen van benne igazság, de egyáltalán nem törvényszerű! Más kicsik, akikkel szintén sokat kommunikálnak, még nem tartanak itt, aztán a suliban majd sorra nyerik a matekversenyeket!! :) Szóval nyugi, minden emberpalánta a maga tempójában halad, nem a köztes állomások a lényegesek, hanem a cél! Senki sem fogja megkérdezni az érettségin, hogy "maga fiam, ugyan mikor kezdett el beszélni: 14 hónaposan, vagy 29 hónaposan?" :D
Minden jót kívánok Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!