14 hós elmúlt a kisfiam és még egy értelmes szót sem mond. Nem gond ez? Tiétek?
Nekem van olyan ismerősöm akinek a kisfia 3 éves és egy mukkot sem mond! Mindent megért,szobatiszta stb.
Nálunk 2éves koráig csak papa,mama,,tátá, apa! Betöltötte a kettőt és szófosást kapott!
Bocsi a kifejezésért,de tényleg dőlt belőle a szó.
A kisfiam épp most lett 15 hónapos, több mint 60 értelmes, tudatos szava van. Én is meg vagyok döbbenve rajta, mert ráadásul koraszülött volt, 3 hónappal hamarabb született, és most lenne csak 1 éves. Mondja, hogy "sétáni", ha menni szeretne sétálni, keresi és mutatja a köldökét (több testrészt nem csak a szemet, orrot még). Szóval mondja, hogy "köldök" tisztán, érthetően. Vagy pl ha szomjas,akkor "víz", ha éhes, akkor mondja, hogy "éjes", ha álmos,akkor mondja, hogy "párna". De sorolhatnám még: ablak, doboz, gitár, cumi, néni, bácsi, autó, "kaminyon" (ez a kamion), stb. Nekem kicsit ijesztő ez a tempó, a gyermekorvosunk is csodálkozik rajta, mert hiszen 13 hónapos koráig ő sem mondott semmit, de még azt sem, hogy anya, apa!
Viszont: járni még nem tud, és nem is akar, csak felkapaszkodik mindenhová, illetve 2-3 másodpercig kapaszkodás nélkül megáll. Folyton csak mászik és magyaráz.:)
Ne aggódj a kisfiad miatt, egyszer csak majd dőlni fog belőle a szó, addig gyűjtögeti őket! Magamat is biztatnom kell, hogy ne aggódjak, majd csak elindul a fiam!:)
egy 12 éves lányka és egy 15 hós kispasi anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!