Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Olyan anyukáknak a tapasztalat...

Olyan anyukáknak a tapasztalatait kérdezném, akiknek egy csepp teje sem volt, hogy tudták ezen túltenni magukat, hogy hiába küzdöttek, mégsem tudták megadni a legfontosabbat amit egy anya adthat, az anyatejet?

Figyelt kérdés
És még annyit kérdeznék, hogy ezek után, hogy nem adtak anyatejet, csak tápszert, ezek után milyen egészségnek örvend babájuk? Az én babám is tápszeres, és sokat rágódom emiatt, hogy nem lesz e baja így a babámnak, nem lesz-e betegesebb mint aki anyatejet kap sokáig? Én nem hordtam mástól anyatejet, nem tudom jól tettem e, de nem bíztam más anyában, hogy nem-e eszik,vagy csinál káros dolgokat ami esetleg átmegy az anyatejébe, és akkor az én babám azt enné.Szóval mik a tapasztalataitok? Esetleg néztek le titeket azért, mert soha nem szoptattatok?
2009. jún. 21. 14:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

15 hós most a kisfiam.

Egyáltalán nem tudtam szoptatni. A kórházban mindent megtettek a csecsemősök is, de sajna nem ment, nem volt tejci. Az első napoban cukros vizet kapott a babám,majd a 4. napon már tápszert. Én idegileg kikészültem, mert mindenki azt kérdezgette hogy megy a szopi. Még a férjemet is megállították az utcán emiatt... Szóval kiakasztó volt:( Itthon is fejtem, ittam a teát, de semmi. Max 1 teáskanálnyi adag jött ki fél órás fejés után. 2-3 hét után feladtam. És akkor kezdtem beletörődni, hogy nekem nem adatik meg a szoptatás. Akkor már mindenki tudta, hogy tápszeres a babám.

Anyagilag nagyon megterhelő volt, de megérte. Hozzátáplálásnál mindent megevett, semmi nem okozott problémát. Amit furcsállok, de közben örülök neki, hogy a vizen kívül nem hajlandó semmi mást meginni. Se bébiital, se tea.

11 hósan lett beteg először, elkapta a 3 napos lázat, utána meg jöttek a kiütések. Picit be is taknyosodott, de semmi komoly baja nem lett. Dokinéni azzal magyarázta, hogy azért gyengült le akkor az immunrendszere, mert egyszerre jött 4 foga.

Lekopogom, azóta sem volt beteg! kopkop...

Persze az még hozzátartozi, hogy én nem steril körülmények közt nevelem, naponta séta (hóban, szélben, napsütésben), mostmár homokozás, télen szánkózás. Sosem öltöztettem túl, sosem ővtam védtem mindenféle apróságtól.

1 évesen már elhagytuk a tápszert, és 2.8%os tejet iszik, amitől semmi baja. Holott örökölhette volna, mert én laktózérzékeny vagyok, de a kisfiamnak semmi baja.

Most jelenleg 18 hetes kismama vagyok. Néha gondolok arra, hogy vajon lesz-e most tejem,de az biztos, hogy ha nem lesz, akkor nem fogom agyonmarcangolni magam... az nagyon nem volt jó tavaly...

2009. jún. 21. 17:54
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Amit előző írt, arról jut eszembe, hogy a környezetemben igen sok baba születik mostanság és én szoktam kérdezni, hogy hogy megy a szopi. Nem azért, hogy ezzel bárkit is bosszantsak. Bár eddi mindenki tud (rajtam kívül), de ha valamelyiktől azt a válszt kapnám, hogy nem megy, akkor megnyugtatnám, hogy emiatt ne eméssze magát. Csak mert tudom milyen érzés, ha nekem esnek, hogy miért is nem szopik és jönnek az okosságok, hogy tegyem sűrűn mellre, meg egyebek. Nem fogják fel, hogy semmi értelme! Megszenvedtük.

Ha bárkitől hallom, hogy emiatt emészti magát, akkor mellé állok és megnyugtatom, mert átérzem!

2009. jún. 21. 18:03
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, attól, hogy nem tudsz szoptatni, még IGAZI ÉS JÓ ANYA VAGY!!

A pici babád, pedig kiegyensúlyozott és egészséges lesz a tápszertől is. Én szoptatom a 3 hetes lányomat, de már volt megfázva, és a szeme is begyulladt. Szóval én erősen kétlem, hogy az anyatejes babák egészségesebbek lennének.

2009. jún. 22. 08:23
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm, valamennyire megnyugodtam.:)Túltenni mikor fogom rajta magam, nem tudom, de örülök, hogy élek, mert majdnem meghaltam császár utáni komplikációban, és a gyermekem 8 hónapra született 4 nap híján nem maradhatott velem, igaz nem is voltam állapotban, de ha láthattam volna akkor hamarabb gyógyulok.szóval átvitték egy olyan kórházba ahol van koraszülött osztály.14 napig nem is láthattam, mert nem voltam szállítható állapotban.

A kórházban igaz mikor levettek hat nap után az infúzióról,meg kivették agyomorszondát, és végre hat nap után ehettem,utána pár napra beindult a tejem, de nem volt velem a baba, és fejni meg gyenge voltam.Pedig ömlött a tej.:( A körülmények miatt nem lehetett tejem.Aztán mikor hazaértünk 40 ml re apadt.A kicsim meg cumisüvegből táplálták, és nem nagyon tudta kiszívni azt a kis megmaradt tejet is, mivel hozzászokott a cumisüveghez.2 hónapi szenvedés után egy méh-és petefészekgyulladás miatt teljesen elapadt.:( nagyon nehezen teszem túl magam az egészen, szidom magam is, hogy akkor gyenge voltam fejni, meg a csecsemősök olyan fejőt adtak el, olyan kőkorszaki fejőt, amivel a kezem szétment, de atejet nem szívta le, pedig állandóan ömlött a tej.Jó be is gyulladtak a melleim.Szóval nehéz volt, és a legnehezebb, hogy magam is hibáztatom, pedig mindeki azt mondja, hogy örüljek, hogy élek én is meg a gyermekem is.Én hálás vagyok,de ha nem hagyom pl. magam még terhes koromban lebeszélni, hogy vegyek egy normális gépi fejőgépet, akkor talán máshogy lett volna.De hát ezen már nem tudok változtatni sajnos.

2009. jún. 22. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!