8 hónapos babátok mennyit, ill. hányszor szopizik egy nap? Főzelékekből, gyümölcsökből mennyit eszik?
Ha nyugodt és tűr a napi 4szer 5 perccel akkor semmi baja.
Az én fiam 8.5 hónapos úgy egy hónappal ezelőttig szinte alig evett, csak szopott. Mondjuk azt napi 6-7szer (éjjel is szopik) de 5-8 perc alatt simán végzett!
És 3-4 órát elvolt így simán és az étel se érdekelte pedig 5 hónapos korától kóstoltattam vele.
Most egy hónapja belehúzott az evésbe, tízóraira olyan 200 grammot eszik, ebédre vagy 220-230 at uzsira is olyan 200 gramm körül (vagy ha kimarad az uzsi akkor korai vacsira) este és reggel szopik 8ezt nem tudom mérni nem is mértem sose) és éjjel 1-2 szer ébred, ebből egyszer visszaaltatható csak úgy, egyszer szopik.
Én nem aggódnék a helyedben:)
Én is szeretném ha még gyakrabban lenne szopi de nem tudom erőltetni bele, ha egyszer nem kéri napközben.
2 szer szopzik reggel és este
tízóraira gyümit eszik ,vagy joghurot-gyümivel 200 grot
délben főzeléket 220 -ot
uzsi gyümi 190 gr
vacsi 150 gr tejpép
alvás szopi
reggel 6-7kor szopi...
ennyi, 11 kilós kiffiú amúgy :) ilyenkorban napi 500 ml tejet kell ennie-innia, és elég a napi 2 is, ne izgulj éhes tuti nem marad :)
Az én lányom 8,5 hónaposan fogadta el először az ételt, igaz, nem erőltettem. Most 14 hónapos, naponta 4-5 alkalommal szopizik, de már 2 hónapja, hogy minden étkezésre eszik velünk együtt. (Én nem kiváltottam a szopikat, hanem szopi után kínáltam szilárd étellel, először délelőtt, kb egy hét múlva délután is és így haladva. Kb egy éves volt, amikor először volt az, hogy tényleg nem a tejjel lakott jól, hanem a szilárddal, utána rohamosan nött az ételmennyiség, amit elfogadott, de szerintem nem szopizik kevesebbet (volt, h mértem és 13 hónaposan 8 deci anyatejet ivott meg evések mellett, plusz kb 2 deci vizet egy nap alatt).
HA még szeretnél szoptatni sokáig, illetve növelni akaod a tejmennyioséget én azt javaslom, először mellre tedd és utána etesd annyi étellel, amiennyit elfogad. Ha nem is minden étkezésnél, de reggel és este érdemes így tenni, illetve főleg este, mert a délutáni-esti szopik az igazán jó tejszaporító evések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!