Segítség! Hogy oldjam meg? Bogyós gyümölcsökből sövényt/kerítést szeretnék kialakítani.
Úgy terveztem, hogy egy 25 méteres részen csak bogyós gyümölcsöket ültetnék, egy drótkerítés mellé.
Sajnos fogalmam sincs, hogy milyen távolságra ültessem őket. Meg milyen sorrendben, hogy ne nézzenek ki hülyén, és kb ugyan olyan magasak legyenek.
Mindenből 1- 2 max 3 tő lenne. (kivétel a málna. Abből 4 tő)
Ilyen töveim vannak:
málna (4 tő)
piros ribizli 1 tő
fekete ribizli 1 tő
mézbogyó 1 tő
goji-bogyó 1 tő
fekete berkenye 1 tő
(óriás)fürtös áfonya 2 tő
szeder 3-4 tő
bodza (őt a sarokba gondoltam)1 tő
csipkebogyó (1 tő)
kökény 1 tő
2 nap múlva kapom a töveket, de nagyon tanácstalan vagyok. Minden álmom egy ilyen bogyósokból kialakított sövény.
Mit gondoltok, elég ennyi tő? Én sajnos nem tudom, mert fogalmam sincs, hogy milyen messzire ültessem őket egymástól..
Egyáltalán szeretnek egymás mellett ezek a növények?
Köszi a segítséget!!
A bodza az biztos, hogy bírja, mert nagymamámék is mindig alakítgatták.
A kökényben már nem vagyok biztos. Lehet akkor azt kihagyom a sövényből, és máshova ültetem.
A funkciója elsősorban nem a takarás lenne ennek a sövénynek. Tehát nem feltétlen szeretném, hogy tökéletesen takarjon, és egybe nőjön. A lényeg, hogy jól nézzen ki, és megadja azt a hangulatot, amit várok tőle. :)
Ha kb 1 méterre ültetem őket egymástól, az úgy jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!