Hozzátáplálás? Mit lehetne adni hathós babámnak?
Most kezdtük a szilárd ételeket, és adtam almát, krumplit, répát. Mindenhol azt olvasom, hogy lehet barackot, meggyet, sütőtököt. De mivel ezek még (vagy már) nincsenek, néztem bébiételben, de mindegyikben van rizskeményítő, meg ilyenek. Tényleg nem találtam olyat, ami csak ez vagy az lenne (pedig rengeteget átnéztem Hipp, Univer, Kecskeméti, Ovko stb). Az nem baj, ha ilyenek vannak benne, pedig még nem evett csak gyümölcsöt? Mit lehet még adni, ami most terem? (Mondjuk azt írja, hogy glutén-, tartósítószer-, stb. mentes.)
Köszi a segítséget!
én is most kezdtem féléves babámnál
nálunk semmi gondot nem okoztak az üveges bébiételek
igen, hát ilyenkor tavasszal azért nagyon kevés a lehetőség, én vettem neki fagyasztott sóskát, spenótot, főztem neki főzeléket belőle, nagyon szerette
főleg pici csirkehusival, meg lájtosabb sajtocskával
lájtos sajtocska 6 hós babánál?????nem semmi...
con láttam már sóskát azt is csinálhatsz neki
meggyből,szilvából mehet nyugodtan a fagyasztott
céklát még azthiszem kapsz,alufóliába becsomagolod és süsd meg(így az összes vitamin benne marad)ha puhára sül lehúzod a héjját és turmixolod.
Egyébként nyugodtan adhatod a bébiételeket is(sütőtök,őszibarack,sárgabarack amik most nincsennek) semmi baja nem lesz tőle a babádnak.
A rizskeményítő az miért baj??
Rizst már 4 hós kortól ehet (példa kedvéért akár Sinlac, amit refluxos ill. tejallergiás babáknak találtak ki). Szóval adhatsz neki elöször főtt rizst is, hogy lásd nincs tőle gond (egy kicsit összeturmixolsz valami gyümölccsel), aztán akkor már nyugodt szívvel adhatsz neki boltit is.
Amúgy én két hete még tudtam venni sütőtököt a zöldségesnél. Elvileg ha megfelelően van tárolva akkor még lehet kapni. Az üvegeset a fiam nem szereti, mert annak semmi íze nincs. Céklát nem láttam már a múltkor, de lehet hogy van még.
Amúgy kaphat cukkinit (lehet kapni most is ilyen kisebbeket a zöldségesnél, olaszországi), tököt (pl. fagyasztott, a Coop-osban tuti hogy külön zacsiban van a kapor így nem feltétlenül kell beletenned, ha még nem akarod), körtét csak akkor adj neki, ha nem hajlamos a hasfájásra. Kaphat még esetleg brokkolit. Cukorborsót, kukoricát (hozzáteszem hogy nekem passzírozás után szinte semmi nem maradt a kukoricából), de ezeket csak passzírozva kaphatja, a héja ne kerüljön bele. Gesztenyét is kaphat, ha találsz fagyasztott cukrozatlan gesztenyepürét. Kaphat paradicsomot is (paradicsomsűrítmény). Sóskát és spenótot kapsz már frissen is, de kapsz fagyasztva is. Meggyet és őszíbarackot lehet, hogy találsz fagyasztva, ebben nem vagyok biztos. És szerintem kaphat banánt is, de most már egyéves kor után ajánlják, mert sok méreganyagot tartalmaz, ill. mert déligyümölcs. De ha már itt tartunk a zöldségesnél, piacon kapható dolgokat is ugyanúgy trágyázott földben nevelik, szóval vagy bio, vagy tök mindegy, vagy te magad veteményezel.
Amúgy hogyha szeretnél kiváltani egy étkezést, akkor most már lassan kezdjél el kombinálni, mert kell hogy legyen a főzelékében vmi fehérjeforrásnak (kezdetben hús, vagy anyatej, később 8 hós kortól tojás sárgája, vagy tejtermék), vmi szénhidrátdúsabb tápláló dolognak(rizs, krumpli, vagy tészta, vagy liszt), a fő részét pedig magának a egyéb zöldségnek kell kitennie, majd 7 hós kortól pedig kell bele egy kicsi olaj, vagy margarin.
Köszönöm a válaszokat!
Még a husival, meg a sajttal várnék kicsit, hiszen még csak most kezdtük el a gyümölcsöket.
Azért kérdeztem a rizskeményítőt (nem tudom, hogy baj-e), mert még nem evett mást, csak gyümölcsöt, és ez is egy új ételféleség + az új gyümölcs (pl. barack).
4-es válaszoló: köszönöm a kimerítő választ, sok jó ötletet merítettem belőle. Még amúgy naponta 6-7 x kap anyatejet, így a fehérje megvan, a krumplit már elkezdtük. De még csak kóstolgatunk.
Kedves Moglie: most megnéztem, mert Univer-es barackpépet vettem végül is, abban is van rizsliszt, meg rizskeményítő, és négyhósan ajánlják. A tejpépet nem sokára megpróbáljuk.
köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!