Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti hányszor használjátok a...

Ti hányszor használjátok a proszívós orrszívót naponta megfázás esetén?

Figyelt kérdés
7 hónapos lányom megfázzott. Orvosi kezelés alatt áll, az orra állandó jelleggel be van dugulva és csorog is. Mindenki azt mondja ne használjam az orrszívó porszívót, mert kiszárítja a gyerek orrnyálkahártyáját, de annyira tele van, hogy sem a kézi szívó nem segít, sem ha tengervizes oldattal próbálom oldani, sem ha fiziológiás oldattal kimosom, mert nem fújja hanem szívja és próbálja lenyelni. Szerintem az sokkal rosszabb ha lenyeli, mint ha kiszívom. Elég sok váladék van az orrában szinte állandóan szortyog és nyeli. Mit szóltok? Mit tegyek? Naponta hányszor szíppanthatok?
2012. ápr. 21. 18:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

2.vagyok

nekem a doki így mondta:

orrsprayt befújni majd 2-3 perc múlva szívni majd orcsepp-ez utóbbit nem minden szívás után hanem csak napi 2-3-szor,Az utolsó cseppentés lefekvéskor van leszívás után.

Remélem tudtam segíteni.

2012. ápr. 21. 20:28
 12/16 anonim ***** válasza:
58%
angliaban egyaltalan nem javasoljak az orr tisztitast,meg ha csorog a takony se!!!!!!!!!!azzal ervelnek,hogy sokkal tobb termelodik...szerintem egeszsegtelen,gusztustalan,buta dolog,a szipogas,nem ertek veluk egyet,ramegy a fulre stb.ha benn marad
2012. ápr. 21. 21:53
 13/16 anonim ***** válasza:
Amerikában "minden gyereknek" lóg az orrából. Nem is ismerik az orrszívót. Szinte az összes gyerek fülfájós. Egy ott élő rokon mesélte. Az, hogy több termelődik, annyit, hogy akkor aki ezt mondja, az se fújja ki zsebkendőbe. Feküdjön az ágyba és taknyozza tele a házát.
2012. ápr. 21. 21:59
 14/16 A kérdező kommentje:

Aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat, sajnálom a lepontozást, nem értem miért történt, de nem tőlem kaptad, ha ez segít valamit.

Szívom a kicsinek kitartóan, már remeg szegénykém, amikor meglátja a készülődést de így is szipog nagyon, ha nem szívnám ki, nem is tudom mi lenne....

2012. ápr. 22. 14:39
 15/16 anonim ***** válasza:
78%

jajj hagyjuk már az angolokat...akiknél az állam 6 hó után nem fizet gyedet anyuka meg húzhat vissza dolgozni..tyhűű de bababarát ország.

Na az amcsikról meg ne is beszéljünk..

2012. ápr. 22. 15:27
 16/16 anonim ***** válasza:

Először én is azt hittem, hogy brutális megoldás. De aki nem hiszi járjon utána. Próbáljátok ki magatokon, egyáltalán nem rossz. A porszívóval szív, de nem olyan erősen, mint a porszívó, az orrszívó nagyban csökkenti a szívóhatást. Szerintem még nem is elég erős, azért van, hogy orrszívás után még mindig érzed, hogy szörcsög. Az én babám volt kórházban, mert 5 hetesen elkapta egy hörghurut, és nem mertük szívni az orrát, csak a kézi orrszívóval, mert jaj, szegényke. Majdnem megfulladt, annyira lerakódott neki, szóval senkinek sem ajánlanám ezt halasztgatni.

És ahogy a kórházban szívták! Na, az volt brutál. Feldugtak az orrába egy csövet, és úgy szívták le, akkor tuti nem maradt benne váladék, de sokszor vérzett is neki. Akkor vele sírtam én is. De utána nem szörcsögött. Tényleg h.ülyeség, hogy akkor több termelődik. Akkor a felnőttek se fújjanak orrot? Egyébként ha íratsz neki calcimuscot, attól 2 nap alatt jelentősen kevesebb váladék lesz. Én mindig iratok, ha beteg a gyerek.

2012. ápr. 23. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!