Gond, hogy naponta 4-5 széklete van anyatejes,1 hónapja hozzátáplált 7 hónapos babámnak?
egyszer volt hasmenése a babának, akkor a gyerekorvos nem éppen örült, hogy mentünk... :) estére volt egy vércsík is benne, meg akkor ugye áttetsző vízszerű volt a kakija, 10-11 is volt aznap.
A védőnő nem mond semmi különöset, az orvost a súlyáról kérdeztem, mert most lassabban hízik, azt mondta, hogy jól néz ki, nincs gond. Nagyon sokat mozog, most kezdett el mászni, így a súlya miatt nem aggódom, csak a nagyobbik gyermekünknek ilyenkor azért nem volt 4-5 kakija, 2-3-ra lecsökkent, a banán meg tiltólistára került nála :). A picinél meg nincs ilyen kifejezett hatása.
Igazából szeretném bevezetni lassan a tejtermékeket, jó lenne, ha megnyugodhatnék, hogy nem tejfehérje vagy tejcukor érzékeny... (több anyuka ismerősöm babája érzékeny, így én is "parázok" már rajta... csak ugye 7 hónapos, még várni kell egy kicsit, addig megöl az ideg :) :) :))
Nekem azt mondta a gyerekorvos hogy 1 éves korig az is jó ha naponta 7szer,de az is ha 7 naponta 1szer van széklet.
21hós kislány anyukája.
De jó, kedves 3.! :) akkor nincs gond, oké :) csak annyira különbözik már most a két gyerkőc, hogy nem győzöm továbbképezni magam :) :) :).
Elég gyors az anyagcseréje ezek szerint (nem látszik rajta, jó kis husis :))
Mi is igy voltunk. Szinte minden pelusba kaki volt. Kiderült,hogy a bébiételtöl van. Most,hogy mindig én fözők már csak napi kettő van.
A gyümölcsöt probáltad kekszeln adni neki. Az én fiam csak ugy eszi meg.
Szia. :)
Ha nincs kockázat a tejtermékekre, akkor próbálhatod, bár ha vársz még egy kicsit, azzal sincs gond. Először a savanyítottakat szoktuk javasolni, mert azokat tolerálják a legjobban a babák (joghurt, kefír). Kicsit később a túró, tejföl. Utána jöhet a sajt, először csak reszelve, főzelékbe dúsítva, aztán kenyérre kenve és végül "simán". És utoljára a tejszín és maga a tej.
Persze ez nem szentírás, de szerintem elég logikus elgondolás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!