Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi tejterméket szabad...

Mennyi tejterméket szabad ennie egy 14 hós babának?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy tejből a max. fél liter. Mondjuk tejet nem iszik még, nem vezettem be. De a tejtermékből is van max.? Baj ha délelőtt és délután is megeszik 1 joghurtot, plusz amellett eszik még mást is, pl. sajt, tejfölös habarás a főzelékben, túró rudi, stb.
2012. ápr. 21. 17:01
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
Napi fél liter tej alapú táplálék. Ebben benne van a túró, sajt és társai. Tehát nem fél liter tej kell.
2012. ápr. 21. 17:04
 2/10 A kérdező kommentje:

Én ezt értem, nem ezt kérdeztem, csak lehet nem jól fogalmaztam meg.

Attól tartok, hogy túl sok tejterméket adok neki. Azért írtam a tejet, hogy abból sem ajánlott napi fél liternél többet adni. A tejtermékekre is vonatkozik ez? Szóval ha egy nap kap joghurtot, túrót, sajtot, tejfölt is az baj-e. Mellé még ott van reggel-este a tápszer.

2012. ápr. 21. 17:13
 3/10 anonim ***** válasza:

tejből a max. fél liter

Én meg pont úgy tudom hogy minimum fél liter tejalapú táplálék

2012. ápr. 21. 19:07
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha jól esik neki, semmi baja nem lehet tőle. Valamiért csak kívánja.

(Én is úgy tudom amúgy, hogy a minimum a fél liter ...)

2012. ápr. 21. 19:37
 5/10 anonim ***** válasza:
A minimum a fél liter, nem a maximum! Szerintem nem gond, ha ennyire szereti a tejet-tejterméket. De a biztonság kedvéért kérdezd meg tanácsadáson a gyermekorvost legközelebb (15 hós oltásnál)! Addig biztosan nem lesz semmi baja.
2012. ápr. 21. 23:04
 6/10 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem egyébként, mert próbálkoznék nála a tejjel és úgy vettem észre hogy megy tőle a hasa. Egy ismerősöm azt mondta, hogy lehet azért, mert már egyébként is sok tejterméket eszik és már nem bír ennyit, ezért hasmenése lesz.
2012. ápr. 22. 08:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Ebben végül is van ráció. De azért teljesen más a savanyított tejtermék (tejföl, sajt, joghurt, egyebek), mint a teljes tej. Próbáld akkor kicsit hígítva adni a tejet, én anno a lányomnál így csináltam. Kezdtem 1/3 tej, a többi víz, ez ment 2-3 napig, semmi baja tőle. Aztán fele-fele, szintén pár napig, végül a tejet víz nélkül. Így hozzászokik fokozatosan. Lehet, azért ment a pocija, mert hirtelen sok volt egyszerre az idegen fehérje.
2012. ápr. 22. 13:56
 8/10 A kérdező kommentje:
Tápszerrel is keverhetem?
2012. ápr. 23. 20:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. Bár a kislányom anyatejes volt, neki nem kevertem tápszerrel, de most a fiamnál így fogom csinálni én is, ő tápszeres.
2012. ápr. 23. 22:28
 10/10 anonim ***** válasza:
Nyugodtan keverheted tápszerrel.
2012. ápr. 23. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!