Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha hozzátáplálok és abbahagyom...

Ha hozzátáplálok és abbahagyom a szoptatást, akkor is kell tejterméket kapnia a babának? De mit?

Figyelt kérdés
2012. febr. 5. 18:22
 1/7 anonim ***** válasza:
31%
Nem kell. Én egyáltalán nem vagyok híve a tejtermékeknek. Nem vagyok Paleós, de kerülöm a tejtermékeket. Egyébként mennyi idős a baba? 1 éves kor alatt egyáltalán nem javasolják, csak azt nem értem hogy akkor miért tej alapúak a tápszerek.
2012. febr. 5. 18:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia.

Az én lányom 10hónapos elválasztotta magát,bébiételeket készítettem és mellette a korához illő Milumil tápszert kapta-kapja mai napig reggel és este,és mai napig félek a dió-mogyorótól,és apró magvas gyümölcsöktől ezért még nem is próbáltam,de a tejtermékektől nemhinném,hogy félni kell.,

2012. febr. 5. 18:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Mennyi idős a babád?

Kell neki kb. 500 ml tejalapú táplálék a kalcium bevitel miatt(az idegrendszer és csontok megfelelő fejlődéséhez)

1 éves kora előtt(utána mehet a tehéntej):Tejpépek, tápszer(életkornak megfelelő)

8 hónapos korától(nekem ezt mondta a védőnő)sajt, túró,joghurt

Az én babám így például így jut hozzá: Reggeli:250ml tápszer,uzsonna:150ml tejpép gyümölccsel, vacsora 250ml tápszer.(tízórai gyümölcs keksszel, vacsora főzelékek hússal)

8 hónapos baba anyukája

2012. febr. 5. 19:05
 4/7 anonim ***** válasza:
A babának szüksége van tejtermékekre,bár igazából a a nagyobb gyereknek,és felnőttnek is pl a sok kálcium és a változatos étrend miatt,ha már 7-8 hónapos akkor fokozatosan adhatsz neki,natúr,joghurtot,túrót,sajtot,vajat,mivel ezeket még kicsi mennyiségben adhatod,tápszert is kell neki adni,én kb 6 hónapos kora óta kétszer adok neki egy nap,akkor még tejpépet is adhatsz.Ha már elmúlt 1 éves akkor nem kell tápszer,adhatsz neki tejet,tejfölt,tejszínt,vajat,joghurtot,túrót,tejpépet.
2012. febr. 5. 19:37
 5/7 anonim ***** válasza:
hozzátenném,mindig találnak ki valami baromságot mit ne adjon az ember a babának,és mindig rájönnek mekkora marhaság,pl mikor azt mondták 1 év alatt tilos a glutén aztán sok lisztérzékeny gyerek lett,rögtön javasolják 4-7 hónap között....
2012. febr. 5. 19:40
 6/7 anonim ***** válasza:
19.40-es..ebben igazad van. Mindig ki találnak valami újat.
2012. febr. 5. 20:38
 7/7 anonim válasza:
Szia! 8 hónapos kortól kaphat savanyított tejterméket pl. túró, sajt, joghurt. 1 éves korától a többit, és ahogy írtad mindig kitalálnak valamit :) ezt a minap találtam. Lehet mégis érdemes a tehéntejet korábban kóstoltatni? [link]
2012. febr. 6. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!