Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lenne ha recepteket gyűjten...

Mi lenne ha recepteket gyűjtenénk?

Figyelt kérdés

Láttam egy mai kérdést,ahol a kérdező anyuka hálálkodott egy másik anyukának a receptjéért(ami nekem is nagyon nagyon tetszett!!!)és tényleg tök jó lenne,ha egy kérdés alatt lenne sok-sok recept!ami mondjuk még egészséges is és finom(egyszerű és gyors is..:))

tényleg nagy segítség lenne a főzni sajnos nem nagyon tudó anyukáknak...:))))



2012. ápr. 21. 13:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%
jó ötlet, nekem még nincs saját receptem... a zöldségeket általában hagymán megpirítom, majd főzöm, husival turmixolom... ez mindig nyerő :)
2012. ápr. 21. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
88%

Spárgás rizottó:

Olajon üvegesre párolok egy kisebb hagymát, arra megy a rizs (én rizottó rizst használok, de csináltam már sima "B" rizsből is és nem lett rossz), fehéredésig forgatom, aztán húsleves levével kanalanként felöntöm. Amikor beszív egy merőkanállal, akkor teszem rá a köv. kanállal. Ha már félig puha a rizs, beleteszem a megpucolt, darabolt spárgát. Hússal is lehet csinálni, akkor a hagymával együtt megpirítom a csirke-/pulykamellet. Sajtot szórok a tetejére.

(Akkor jó a rizottó, ha kicsit massza jellege van.)


Igazából ezt mindenféle zöldséggel lehet csinálni, én spárgával, cukkinivel, sárgarépával, zöldborsóval, kukoricával, padlizsánnal szoktam. Sózni külön nem kell (pláne a kisebb babáknak), mert a húsleves leve elég ízt ad neki.


Nagyon jók a receptek, köszönet értük! :)

2012. ápr. 22. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 A kérdező kommentje:
tényleg nagyon jók!kedves spárgás rizottós anyukának külön köszi,mert pont most gondolkodtam,h spárgát hogy csináljak a babámnak..:))
2012. ápr. 23. 10:08
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Most szerettem volna írni párat (mert igértem), de mivel itt lepontozósdira megy, inkább játszok egyet a babámmal.
2012. ápr. 23. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nos, én 12-eshez hasonlóan kezdtem csinálni egy újfajta zöldségkrémet: sütőtökös zellerkrémet, vagy inkább zelleres sütőtökkrémet. :) Kicsit talán több sütőtök ment bele, mint zeller (+ egy répa), így egyik sem dominál benne.

Szóval olívaolajon megdinszteltem egy hagymát (kis sóval), majd hozzáraktam a felkockázott/feldarabolt sütőtököt, zellert és répát, egy darabig pirítottam (egész jó illata volt), aztán hozzáöntöttem annyi (tisztított) vizet, hogy éppen ellepje. Mikor nagyjából elfőtt a leve, levettem a gázról, hagytam egy kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítettem. Adagoltam hozzá közben házi mustárt és fűszereket (bazsalikom, kakukkfű, borsikafű stb.), na meg némi sót is. A kész krémet kenyérre kenem, újhagymával és szárított parlagfűvel fogyasztom. :)

Szerintem babáknak is kiváló főzelék, persze mustár nélkül, mert a házi elég csípős. Szerintem zeller helyett vagy mellett akár más zöldséget is elbírna.

2012. ápr. 23. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 A kérdező kommentje:
Halljátok ez hihetetlen!!!Ki az a bunkó ,aki itt lepontozgat mindenkit???Mi értelme?de komolyan!Vicc ez a % dolog amúgy is..
2012. ápr. 23. 20:29
 17/17 anonim ***** válasza:
52%
Szárított parlagfű?
2012. ápr. 29. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!