Mi lenne ha recepteket gyűjtenénk?
Láttam egy mai kérdést,ahol a kérdező anyuka hálálkodott egy másik anyukának a receptjéért(ami nekem is nagyon nagyon tetszett!!!)és tényleg tök jó lenne,ha egy kérdés alatt lenne sok-sok recept!ami mondjuk még egészséges is és finom(egyszerű és gyors is..:))
tényleg nagy segítség lenne a főzni sajnos nem nagyon tudó anyukáknak...:))))
Spárgás rizottó:
Olajon üvegesre párolok egy kisebb hagymát, arra megy a rizs (én rizottó rizst használok, de csináltam már sima "B" rizsből is és nem lett rossz), fehéredésig forgatom, aztán húsleves levével kanalanként felöntöm. Amikor beszív egy merőkanállal, akkor teszem rá a köv. kanállal. Ha már félig puha a rizs, beleteszem a megpucolt, darabolt spárgát. Hússal is lehet csinálni, akkor a hagymával együtt megpirítom a csirke-/pulykamellet. Sajtot szórok a tetejére.
(Akkor jó a rizottó, ha kicsit massza jellege van.)
Igazából ezt mindenféle zöldséggel lehet csinálni, én spárgával, cukkinivel, sárgarépával, zöldborsóval, kukoricával, padlizsánnal szoktam. Sózni külön nem kell (pláne a kisebb babáknak), mert a húsleves leve elég ízt ad neki.
Nagyon jók a receptek, köszönet értük! :)
Nos, én 12-eshez hasonlóan kezdtem csinálni egy újfajta zöldségkrémet: sütőtökös zellerkrémet, vagy inkább zelleres sütőtökkrémet. :) Kicsit talán több sütőtök ment bele, mint zeller (+ egy répa), így egyik sem dominál benne.
Szóval olívaolajon megdinszteltem egy hagymát (kis sóval), majd hozzáraktam a felkockázott/feldarabolt sütőtököt, zellert és répát, egy darabig pirítottam (egész jó illata volt), aztán hozzáöntöttem annyi (tisztított) vizet, hogy éppen ellepje. Mikor nagyjából elfőtt a leve, levettem a gázról, hagytam egy kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítettem. Adagoltam hozzá közben házi mustárt és fűszereket (bazsalikom, kakukkfű, borsikafű stb.), na meg némi sót is. A kész krémet kenyérre kenem, újhagymával és szárított parlagfűvel fogyasztom. :)
Szerintem babáknak is kiváló főzelék, persze mustár nélkül, mert a házi elég csípős. Szerintem zeller helyett vagy mellett akár más zöldséget is elbírna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!