Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lenne ha recepteket gyűjten...

Mi lenne ha recepteket gyűjtenénk?

Figyelt kérdés

Láttam egy mai kérdést,ahol a kérdező anyuka hálálkodott egy másik anyukának a receptjéért(ami nekem is nagyon nagyon tetszett!!!)és tényleg tök jó lenne,ha egy kérdés alatt lenne sok-sok recept!ami mondjuk még egészséges is és finom(egyszerű és gyors is..:))

tényleg nagy segítség lenne a főzni sajnos nem nagyon tudó anyukáknak...:))))

2012. ápr. 21. 13:20
1 2
 1/17 Bogyo110 ***** válasza:
71%
Igen ez nagyon jó ötlet!Támogatom!
2012. ápr. 21. 13:22
 2/17 A kérdező kommentje:

Paradicsomos-halas tészta: pici olajon aprított fokhagymát megfuttatsz, rádobsz egy konzerves rio mare tonhalat (olajosat vagy vizeset, mindegy, de lecsöpögtetve), egy konzerves aprított héj nélküli paradicsomot - lehet paradicsompüréből vagy házi paradicsomléből is csinálni -, bazsalikom, petrezselyem, pici só, és összerottyantod. Aztán natúr tömlős sajtot (én Lidl-ben veszek from'dor krémsajtot, ez tartósító és egyéb mű izé mentes), és összeforralod picit. Főtt durum penne vagy spagetti tésztával összekevered a szószt, esetleg még sajtot reszelhetsz a tetejére.

2 pici konzerv olajos, de lecsöpögtetett Rio Mare tonhal, 2 evőkanál tejföl, egy kiskanál puha vaj, citromlé, petrezselyem zöldje. Összeturmixolom és frissen sült kenyérrel adom a 11 hósomnak (adtam 10 hósan is), a kenyeret is én sütöm.

előre is bocsánat az anyukáktól,akiknek a receptjeit bemásolom,csak azért.h minél több legyen egy helyen..:))

2012. ápr. 21. 13:26
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Épp a minap belinkeltem egy pár receptemet egy kérdésnél. Erre lepontoztak. De most már egyre kevésbé érdekel ez a lepontozósdi. Mivel azt látom, hogy jó pár anyukának tetszett, amiket írtam, bemásolom azokat, amikkel úgy érzem, adtam már segítséget:

Paradicsomos-halas tészta: pici olajon aprított fokhagymát megfuttatsz, rádobsz egy konzerves rio mare tonhalat (olajosat vagy vizeset, mindegy, de lecsöpögtetve), egy konzerves aprított héj nélküli paradicsomot - lehet paradicsompüréből vagy házi paradicsomléből is csinálni -, bazsalikom, petrezselyem, pici só, és összerottyantod. Aztán natúr tömlős sajtot (én Lidl-ben veszek from'dor krémsajtot, ez tartósító és egyéb mű izé mentes), és összeforralod picit. Főtt durum penne vagy spagetti tésztával összekevered a szószt, esetleg még sajtot reszelhetsz a tetejére.

Cukkinis-húsos tészta: pici olajon aprított hagymát megfuttatsz, rádobsz felkockázott csirkemellet, fehéredésig pirítod. Hozzáadsz pár karika sárgarépát és pucolt, felkarikázott cukkinit, löttyintesz rá egy kis paradicsomlevet vagy paradicsompürét, de akkor egy pici vizet kell aláönteni -, majd fedő alatt puhára főzöd. Fűszerezés tetszőleges: bazsalikom, oregánó, kicsi fokhagyma, amit jónak látsz. Szintén főtt penne tésztával összekevered, lehet rá sajtot is reszelni.

Illetve a bolognait így készítem: pici olajon vöröshagymát pirítok, hozzárakom a darált husit, fehéredésig kevergetem. Aztán paradicsompürét rakok hozzá, oregánót, bazsalikomot, sót, és összefőzöm a szószt. Főtt durum spagetti tésztával elkeverem, és sajtot reszelek a tetejére, amíg még meleg.

Rakott zöldséges husi: kivajazott kerámia, vagy jénaitálba vagy akár tepsibe teszel mindenféle zöldséget (felkarikázott répát és cukkinit, apró rózsákra szedett brokkolit és karfiolt), ráraksz felkockázott csirke- vagy pulykamellet, leöntöd ízesített natúr joghurt és tejföl keverékével (bele pici só, fokhagyma, zöldfűszerek, illetve szoktam knorr tepsis rizses húsos alappal is keverni), beborítod az egészet paradicsomkarikákkal, és irány a sütőbe. Ha akarsz, még egy kis reszelt sajtot is rásüthetsz.

Céklaleves vagy főzelék: céklát megmosod, megszurkálod, egyenként alufóliába csomagolod, és a sütőbe teszed egy-másfél órára (átpárolódik, minden vitamin benne marad). Utána csak lehúzod a héját, majd teljesen pépesre turmixolod. Felöntöd vízzel, biovegetával, citromlével ízesíted. Natúr joghurt + liszt keverékével behabarod, összerottyan és kész. Levesnél több víz, főzeléknél több habarás kell bele. Utána a kész levest pirított kenyérkockával, a főzeléket főtt krumplival és roston sült husival tálalom.

Tárkonyos raguleves: csirkeaprólékot felteszek vízben főni, majd leszűröm a tetejét, ízesítem bio vegetával, hozzárakok felkarikázott répát, petrezselyemgyökeret, felkockázott zellert, karalábét. Puhára főzöm a zöldségeket, majd teszek hozzá felkockázott krumplit és kevés borsót (15 perc elég neki, hogy megfőjön), tárkonnyal és citromlével ízesítem, aztán kevés tejszínt (vagy natúr joghurtot) keverek bele. Ezen kívül mi kiskanállal beleszaggatott galuskával esszük (tojás+liszt+só).

Sütőtök-krémleves: a sütőtököt feldarabolom, kimagozom, és berakom a sütőbe. Ha már megpuhult (még mielőtt megégne), kiveszem, a belét belerakom egy lábasba, 2-3 szem főtt krumplival leturmixolom, majd felöntöm egy kevés vízzel. Biovegetával ízesítem, és pár kanál natúr joghurtot vagy egy kis tejszínt lehet hozzáönteni, ettől krémesebb lesz. Felnőtteknek sült tökmaggal nagyon finom, a gyerkőcnek például párolt vagy roston sült csirkemellet is lehet belevagdosni.

Meggyszósz: vizet felforralsz szegfűszeggel és fahéjjal, majd leszűröd, ha már van illata, belerakod a meggyet, kevés cukrot (én gyümölcs- vagy szőlőcukrot használtam ehhez), és megfőzöd. Tejben (egész piciknek rizstejben) elkeversz simára egy kis lisztet, és ezzel behabarod a szószt. Roston csirkemellel és főtt krumplival nagyon finom. 8 hónapos kortól csinálhatod rizstej helyett natúr joghurttal a habarást, vagy 10 hónapos kortól tejföllel.

Padlizsános-cukkinis lecsót szoktam csinálni:

1 kisebb fej hagymát üvegesre párolok pici olajon, rádobok 3-4 szem leforrázott, lehéjazott, felkockázott paradicsomot, rá a pucolt és feldarabolt cukkinit és padlizsánt, és kevés kicsumázott, feldarabolt paprikát. Csipet só, pici biovegeta, és készre párolom. Rizst és pár karika jó minőségű virslit rádobok még 10 percre, és fedő alatt készre főzöm. Babáknak a paprika és virsli kivételével lehet adni belőle. Nem zsíros, nem fűszeres... Később mehet a virsli és a paprika is természetesen.

Van két hawaii pulyka (vagy csirke) receptem is, amiket természetesen már ehet csöppség egy évesen:

Jénai tálat kivajazol, beleterítesz megmosott, nyers rizst, ráterítesz pulyka- vagy csirkemell darabokat, amiket vegetában megforgatsz, ráöntesz egy konzerves darabolt ananászt levével együtt, ráöntesz 2-3 dl tejszínt, (meg lehet szórni kókuszreszelékkel az egészet), majd vajdarabkákkal a tetején beteszed a sütőbe. Isteni finom!!!

A másik: husiszeleteket (szintén csirke vagy pulyka) besózol, megforgatod lisztben, és egy serpenyőben hirtelen megsütöd mindkét oldalát. Majd egy kivajazott jénai tálba lefekteted, beteríted darabolt vagy akár szeletelt ananásszal, leöntöd pár deci tejszínnel, megszórod a tetejét sajttal, és berakod a sütőbe.

Ez is nagyon fincsi, szintén rizs köret illik hozzá.

Szendvicskrémek:

- körözött (túrót, pár kanál natúr joghurt, snidling aprítva, vagy aprított vöröshagyma, pici pirospaprika a színe miatt, kevés vaj, pici só, őrölt kömény, jól kikevered az egészet)

- avokádókrém (avokádót - ami bepuhult már - összeturmixolni pár kanál natúr joghurttal, pici sóval, pár csepp citromlével, és zúzott fokhagymával, később, ha nagyobb a baba, egy nyomásnyi majonéz is mehet bele, ha a tojást bevezettétek)

- házilag készített májkrém (olajon fonnyasztasz aprított hagymát, rárakod az elkapart csirkemájat, pici vizet, majorannát, majd fedő alatt puhára főzöd, ha elkészült, raksz hozzá egy kis vegetát vagy sót, majd ha kihűlt, kikevered az egészet vajjal - kicsit egészségesebb, mint a bolti)

- tojáskrém (főtt tojás sárgáját összetöröd, kikevered kevés vajjal, kiskanál natúr joghurttal, pici sóval, és tetszés szerinti zöldfűszerrel, majd egy éves kortól már az egész tojásból csinálhatod)

- sonkás krém: natúr joghurtot, reszelt sajtot és felaprított sonkát összekeverve isteni szendvicskrém lesz belőle, kevés mustárt is lehet hozzárakni, 10 hónapos kortól már joghurt helyett tejföllel is csinálhatod.

2012. ápr. 21. 13:31
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Receptekre vannak külön oldalak. Ez talán a legjobb:

[link]

2012. ápr. 21. 13:32
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszi!Tudom,hogy vannak receptes oldalak,sőt azt is tudom,hogy van kifejezetten babákra szabott receptes oldalak,de én ilyen recepteket szeretnék,mint az előtted válaszoló anyukáé.olyanokat,amiket ti nkonkrétan csináltok a babáitoknak,nem ilyen sablonos oldalakról kinézett recepteket.
2012. ápr. 21. 13:40
 6/17 anonim ***** válasza:
75%

Én most hirtelen nem tudok semmi jót írni, de nagyon köszi mindenkinek a recepteket, én is örülök az ötleteknek!

(Nem vagyok egy konyhatündér ...)

2012. ápr. 21. 13:44
 7/17 anonim ***** válasza:
91%

Benne vagyok.Per pillanat nem tudok írni, mert a 2,5 évesem az ölemben van.Várjuk a 2 hónapos ébredését.Ha lesz időm, írok néhányat.Rengeteget főzök.

Az előző recepteket elmentettem.Köszönöm!

2012. ápr. 21. 14:21
 8/17 anonim ***** válasza:
89%
KARALÁBÉFŐZI: Egy karalábét felcsíkozok, egy krumplit felkockázok. Forró olajon megpárolom ezeket, majd kis vízzel felöntöm, teszek hozzá köménymagot és így főzöm tovább. Mielőtt teljesen puhára főne, búzadarát teszek hozzá (ez besűríti). Husival együtt leturmixolom, amíg nem rág.
2012. ápr. 21. 14:37
 9/17 anonim ***** válasza:
82%
Kösziii:-)
2012. ápr. 21. 14:42
 10/17 anonim ***** válasza:
82%
köszi
2012. ápr. 21. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!