Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gesztenyemasszából mit készits...

Gesztenyemasszából mit készitsek 22 hós babának? Egyszerű recepteket várok, irnátok?

Figyelt kérdés

2012. márc. 1. 14:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát mivel már annyira nem baba, ezért javaslom ezt a receptet, nagyon fincsi:

[link]

(csak én kevesebb cukorral szoktam, mert így nekünk túl édes)

2012. márc. 1. 14:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Én csak édességet készítek vele, ételt nem.

Én kókuszos-gesztenyegolyókat szoktam készíteni.

A kisfiam tejallergiás, úgyhogy én tejmentes kekszből és margarinból, de leírom neked nem tejmentesen.

Darált kekszet, kevés porcukrot, kakaót, margarint, lekvárt, gesztenyemasszát kevés tejjel vagy meggylével formázhatóvá gyúrsz. Ebből golyókat formázol és kókuszban meghempergeted. Egyszerű, és az apró kezekbe illő golyókért eddig még minden gyerek odavolt, ahány csak evett belőle.

Én ezt az alapot szoktam variálni. Van, hogy a tejmentes keksz helyett zabpehellyel csinálom, úgy is finom.

Vagy készíthetsz pudingos gesztenyepürét. Készítesz pudingot, reszelsz rá a püréből és tehetsz rá tejszínhabot is, ha nem vagy ellene az ilyeneknek.

A fiam másik kedvence a tejbegríz gesztenyével és banánnal vagy almával. Készítek neki tejbegrízt (én ugye rizstejjel), aztán reszelek rá gesztenyemasszát és banánt vagy almát.

2012. márc. 1. 14:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Én muffin-t szoktam, imádja a lányom!
2012. márc. 1. 23:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Gesztenye turmix. Extra fincsi, anyukáknak is :)

A legegyszerűbb ha veszel a boltban leveles tésztát és kicsi gesztenyés batyukat csinálsz. Simán ahogy a massza felolvad, kis kockát vágsz belőle és becsomagolod a tésztába. (Most is épp azt nasizom!) Nem túl édes, puha, gyereknek is rágható.

2012. márc. 2. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!