Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baba elől eltettétek azokat a...

Baba elől eltettétek azokat a szobanövényeket, amik földjét elérheti?

Figyelt kérdés

Nem nagyon tudom hová tenni (kicsi lakás, nagyobb virág a földön), de így állandóan a babán kell, hogy legyen a szemem. Emiatt hiába vagyok mellette, egy pillanatra elfordulok, félek, hogy a virág(föld) felé veszi az irányt.

Pakoljam el mindenképp vagy jó, ha ő megtanulja, hogy ahhoz nem szabad nyúlni?

2012. ápr. 21. 08:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha van rá mód, tedd el. Konyhába, bárhová. A szomszéd nem fogadja be egy "kis" időre? vagy egy rokon? Nincs olyan szoba, ahol babarács van az ajtón? Az elzárt részre is mehetne. Ha egyik megoldás sem jó, akkor kénytelen lesz megtanulni, de készülj fel, hogy többször meg fogja kóstolni.:)
2012. ápr. 21. 08:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nehezen elérhető, de el tudja érni ha nagyon akarja. 9-10 hósan épp azon tanulgattuk a "nem" jelentését, és hamar megtanulták. Persze attól még sokat próbálkoztak, de tűrhető. Baja amúgy nem lett egyiknek se a kóstolástól.

Ha nagyon szem előtt van a cserép, fedd le szúnyoghálóval, lehet nem lesz túl szép de megoldás.

2012. ápr. 21. 08:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azokat a növényeket raktam el a földről, amik mérgezők, mert kisfiam előszeretettel kóstolt bele a zöldekbe. :) Egyébként a virágföldet is állandóan piszkálni akarta, aztán vettem a praktikerben barna agyaggolyókat, amikkel meg lehet szórni a virágcserépben lévő föld tetejét - ezzel a penészedéstől is véded a növényt, nem szárad ki a föld, és előbb ki lehet bányászni a gyerek szájából is, mint a földet. Volt olyan, hogy ebből kikotortam kettőt a gyerek szájából: úgy szopogatta, mintha cukorka lenne. De nagyon sokszor elmondtam neki, hogy nem szabad, mindig elvittem a növényektől, és pár hét alatt leszokott róla magától, egy idő után nem volt érdekes. Kitartás! :)
2012. ápr. 21. 08:46
 4/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, nagyon jó ötleteket adtatok! A virág központi helyen van, minden irányból megtalálja, 2 hónapja le sem tudom venni a babáról a szemem miatta, ami elég fárasztó, mert amúgy közlekedhetne a lakásban nyugodtan.

köszi mégegyszer!!!

2012. ápr. 21. 08:56
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem. Mindet hagytam a helyén.

A földet nem akarta kóstolni, ő inkább simogatni, de még jobban püfölni, megtépni szerette a virágokat.

Leszokott róla.

2012. ápr. 21. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!