Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Betartjátok/tartottátok a...

Betartjátok/tartottátok a legújabb táplálási szabályokat, alapelveket hozzátáplálás megkezdésekor?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem,mert most kezdtem a hozzátáplálást öt hós babámnál,s akiktől tanácsot kérek,hát mindenki mást most,a védőnő is,a doki is,anyu is,anyós is..

2012. ápr. 20. 09:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! Sokat kérdeztem és olvastam én is, de mindenhol mást mondtak. 4,5 hósan kezdtem kóstoltatni, pedig elég volt neki a tejcsi, de hagytam a nyomásnak. Szóval, gyümölcsöt kap, és annyira szereti, hogy már tízóraira megeszik több mint fél üveggel. Próbáltam én reszelni, pürésíteni, de így az elején jobbnak tartottam, ha biztos olyat kap, amiben minden meg van, ami kell. Kekszet, babapiskótát még nem adtam neki, mivel nekem többféle ételallergiám van és nem akarom, hogy véletlenül lisztérzékeny legyen, vagy valami. Inni néha megkínálom kecskeméti alma-narancs, almalével, de nem szereti, inkább cicizik még a gyümölcsre is. Véleményem szerint csak a saját ösztöneidre hallgass, tudat alatt mindet tudsz, és ne idegeskedj rajta. ha nincs felkészülve, nem fog enni. Ha meg szeretni fogja, nyugodtan adj neki bármit, ami a korának megfelelő. Remélem tudtam segíteni.
2012. ápr. 20. 10:00
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem. Hallgatok az anyai ösztönömre meg a gyerekek jelzéseire. Van két makkegészséges csemetém, azt hiszem, nem rontottam el.

Különben is, az irányelvek folyton változnak, ami tegnap még jó volt, arról mára kiderül, hogy gyilkossági kísérlet... Sőt, továbbmegyek: baromira nem egyeznek az irányelvek a különböző országokban sem - és itt nem mondjuk ázsiai vagy afrikai országokra gondolok, hanem Európára. Mást tartanak jónak a németek, az angolok, a hollandok, az olaszok, stb.... Szóval én csinálom, ahogy én gondolom és nem érdekel, ki mit mond. Eddig még életben van mindkét gyerkem és semmire sem allergiásak.:-)

2012. ápr. 20. 10:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Egyetértek az utolsóval.

Én sem tartom be, csinálom, ahogy jónak látom. Persze nem töltött káposztával és pörkölttel etetem a babám, de mivel 8-an 8 félét mondanak, így inkább megyek a saját fejem után.

2012. ápr. 20. 10:35
 4/9 anonim ***** válasza:
amúgy 6 hós a kislányom. Első voltam
2012. ápr. 20. 10:43
 5/9 anonim ***** válasza:

szerintem is hallgass a szívedre, csak ne mond el itt senkinek, mert én olyan lekakilást kaptam itt, pedig semmi drasztikusat nem tettem, csak ahány hozzászóló, annyi vélemény és stílus.

Nekem nagyon tetszik a BLW- módszer, ott nem kell lesni a mennyiséget, annyit eszik, amennyi jól esik.

Jó egészséget!

Ja a glutént be kell vezetni 7 hónapos korig, ezt az első válaszolónak mondom!Mi babakekszet nyammogunk Üdv!

2012. ápr. 20. 11:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Igazából én egyvalakire hallgattam, az a doktornénink volt. Nem hozzá tartozunk, úgy "zaklattam", hogy vállaljon el minket, határozott, rendes, kedves, hozzáértő, tapasztalt,de nyitott az új dolgokra.

A multkor a rendelőben beszéltem egy 18 éves lanykaval, aki "nala nott fel", hat elszomorodtam, hogy az en gyerekeim nem mellette fognak :(

Azert irtam le ezt, mert én benne bíztam meg, az ő tanácsait fogadtam meg, de ha pl anyukámban bíznék ennyire, vagy a védőnőmben, akkor az övéket fogadtam volna meg.

2012. ápr. 20. 11:20
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
Nem tartom be. 15 éves a nagylányom, 12 az ikreim és most van egy 8 hónapos fiam. Minden gyereknél más volt a divat, amit a védőnők mondtak. Én már az elsőnél is a magam feje után mentem. 8 hónapos korukra, már mindent ettek. Makk egészségesek és nagyon ritkán betegszenek meg. Persze szopiztak is mellette. A legnagyobbnak a pelusból koli baci került a hugycsövébe és vesemedence gyulladása lett 8 hónapos kora körül. Azt mondták egy hónap kórház és fél év a felgyógyulás a leletei alapján. Egy hét múlva otthon volt és a három hetes kontrolon nyoma sem volt a betegségnek. Doki kérdezte mit eszik a gyerek. Mondtuk, mindent amit mi. Az volt a válasza, hogy meglátszik. Ezért gyógyult ilyen gyorsan a gyerek. Amúgy nagyon el van már túlozva. Mi is felnőttünk, egészségesek vagyunk. Akkor is párhónapossan már mindennel etettek minket a szüleink. Nem volt minden agyon fertőtlenítve. De itt van példának, hogy eddig azt szajkózták, ne agy a babának egyéves korig glutént. Most azt m. 4-7 hó között kell bevezetni, mert ha késöbb allergiás lehet rá a gyerek. Akkor most mi van azokkal akik így táplálták a gyereket és beteg lett? Én inkább a nagyanyáinkra hallgatok. Persze ez az én véleményem és tapasztalatom. Természetesen mindenki maga dönti el, hogy a saját gyermekét hogyan táplàlja.
2012. ápr. 20. 11:21
 8/9 anonim ***** válasza:
61%

Anyu, anyós felejtős... :)

Pontosan azért, mert az utóbbi 4 évben is 180 fokos fordulatot vettek az ajánlások, azért nem adtam/adok a "régi" dolgokra.

Pl. ha anyumra hallgatok anno, nem szopizott volna a lányom 1 évig.

Ők már bolti tejet adtak pár hónaposan.

2012. ápr. 20. 11:47
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen. Főleg. hogy nemrég kiderült, asztmás és nem vezethetjük be a tejtermékeket egy éves korig (nekem is szigorú tejmentes diétát kell tartanom). Babakekszeket kukáztam, most veszek majd tejmenteset. A tejpépet ugyan nem használtuk még, de azt se fogjuk. Minden bevezethető gyümölcsöt bevezettünk (9 hónapos), a zöldségekkel hadilábon állunk, de úgy gondolom, hogy az óvatosság nem okozhat kárt, az viszont igen, ha túl korán vezetünk be egyes dolgokat.

Egy dolgot nem tartottam be: a táblázatok szerint mangót csak 1 éves kortól lehet adni. Sokáig éltem Délekelet-Ázsiában, ott nincs barack, alma, ott a déligyümölcsökkel (nem citrusfélékkel) kezdik s hozzátáplálást, érdekes, hogy elenyésző az allergiások száma. Igaz, nem fogyasztanak tejtermékeket felnőttként sem (legfőbb allergén), kenyeret sem, felvágottakat sem, csak zöldséget, gyümölcsöt, rizst. Elgondolkodtató...

2012. ápr. 20. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!