Betartjátok/tartottátok a legújabb táplálási szabályokat, alapelveket hozzátáplálás megkezdésekor?
Nem. Hallgatok az anyai ösztönömre meg a gyerekek jelzéseire. Van két makkegészséges csemetém, azt hiszem, nem rontottam el.
Különben is, az irányelvek folyton változnak, ami tegnap még jó volt, arról mára kiderül, hogy gyilkossági kísérlet... Sőt, továbbmegyek: baromira nem egyeznek az irányelvek a különböző országokban sem - és itt nem mondjuk ázsiai vagy afrikai országokra gondolok, hanem Európára. Mást tartanak jónak a németek, az angolok, a hollandok, az olaszok, stb.... Szóval én csinálom, ahogy én gondolom és nem érdekel, ki mit mond. Eddig még életben van mindkét gyerkem és semmire sem allergiásak.:-)
Egyetértek az utolsóval.
Én sem tartom be, csinálom, ahogy jónak látom. Persze nem töltött káposztával és pörkölttel etetem a babám, de mivel 8-an 8 félét mondanak, így inkább megyek a saját fejem után.
szerintem is hallgass a szívedre, csak ne mond el itt senkinek, mert én olyan lekakilást kaptam itt, pedig semmi drasztikusat nem tettem, csak ahány hozzászóló, annyi vélemény és stílus.
Nekem nagyon tetszik a BLW- módszer, ott nem kell lesni a mennyiséget, annyit eszik, amennyi jól esik.
Jó egészséget!
Ja a glutént be kell vezetni 7 hónapos korig, ezt az első válaszolónak mondom!Mi babakekszet nyammogunk Üdv!
Igazából én egyvalakire hallgattam, az a doktornénink volt. Nem hozzá tartozunk, úgy "zaklattam", hogy vállaljon el minket, határozott, rendes, kedves, hozzáértő, tapasztalt,de nyitott az új dolgokra.
A multkor a rendelőben beszéltem egy 18 éves lanykaval, aki "nala nott fel", hat elszomorodtam, hogy az en gyerekeim nem mellette fognak :(
Azert irtam le ezt, mert én benne bíztam meg, az ő tanácsait fogadtam meg, de ha pl anyukámban bíznék ennyire, vagy a védőnőmben, akkor az övéket fogadtam volna meg.
Anyu, anyós felejtős... :)
Pontosan azért, mert az utóbbi 4 évben is 180 fokos fordulatot vettek az ajánlások, azért nem adtam/adok a "régi" dolgokra.
Pl. ha anyumra hallgatok anno, nem szopizott volna a lányom 1 évig.
Ők már bolti tejet adtak pár hónaposan.
Igen. Főleg. hogy nemrég kiderült, asztmás és nem vezethetjük be a tejtermékeket egy éves korig (nekem is szigorú tejmentes diétát kell tartanom). Babakekszeket kukáztam, most veszek majd tejmenteset. A tejpépet ugyan nem használtuk még, de azt se fogjuk. Minden bevezethető gyümölcsöt bevezettünk (9 hónapos), a zöldségekkel hadilábon állunk, de úgy gondolom, hogy az óvatosság nem okozhat kárt, az viszont igen, ha túl korán vezetünk be egyes dolgokat.
Egy dolgot nem tartottam be: a táblázatok szerint mangót csak 1 éves kortól lehet adni. Sokáig éltem Délekelet-Ázsiában, ott nincs barack, alma, ott a déligyümölcsökkel (nem citrusfélékkel) kezdik s hozzátáplálást, érdekes, hogy elenyésző az allergiások száma. Igaz, nem fogyasztanak tejtermékeket felnőttként sem (legfőbb allergén), kenyeret sem, felvágottakat sem, csak zöldséget, gyümölcsöt, rizst. Elgondolkodtató...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!