Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Néz tv-t másfél évesetek?

Csill79 kérdése:

Néz tv-t másfél évesetek?

Figyelt kérdés
Kislányom laptop és tv függő.A saját magáról készült kamera felvételeket nézi újra és újra.Persze nem egész nap,de ha főzök akkor bekapcsolom neki és legalább csend van.Ha engedném egész nap nézné:(Nálatok is így van ez?Baj ez szerintetek?Köszi.
2012. ápr. 18. 22:42
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Na most jól le leszek pontozva:))

Nálunk egész nap megy a zenetv háttérzajként.Ha épp olyan zene megy ami tetszik a 19 hónapos lányomnak akkor megnézi azt a klippet nagyokat sikongat meg táncol közben,aztán játszik tovább akár egyedül is.

Mesét is szokott nézni,a Mickey egér a kedvence.

Egyébként nem mindenkinek lehet olyan tökéletes gyereke mint azoknak akiknek nemm kell valami cselt bevetni,jogy pl.megfőzzék az ebédet vagy takarítsanak egy kicsit.Vagy inkább ne egyen a gyerek meg a párom csak tv-t ne nézzen a kicsi?Vagy a másik lehetőség,hogy addig amíg dolgom van üvöltsön a lányom?

2012. ápr. 19. 15:00
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
nem vagyok rabszolga,hanem ANYA vagyok.Nem a gyerekem mondja meg,hogy kapcsoljak neki mesét,mert másképp nem eszik,hanem én kapcsolom,hogy egy kicsit lefoglalja a figyelmét míg megetetem.Ebben szerintem nincs semmi rossz.Nem lesz a gyerekemből se hülye,se idegesítő óvodás,mert néha néz egy kis mesét.Kedves kérdező csatlakozom hozzád és én is örülök,hogy nem vagyunk egyformák.Mert ha ilyen lennék,és így nyilatkoznék a gyerekekről,igencsak elszégyelném magam.Még hogy idegesítő óvodások....!!!!!!
2012. ápr. 19. 15:31
 23/26 anonim ***** válasza:

Én már írtam egyszer (a micimackósat), de még belekotyogok egy kicsit. A nagyobbik fiam szintén néz tv-t, ő is kb másfél évesen cuppant rá a kisvakondra. Volt egy időszaka 2 éves kora körül, amikor tényleg nagyon rá volt kattanva a tv-re, youtube-ra, de magától leszokott róla. Egyszerűen megunta. Ez persze egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem nézi, de nem durva a helyzet (szerintem). Pl. kifejezetten örülök, hogy reggel kakaózás közben nézi a minimaxot, mert addig én is embert faragok magamból (nem tudnék reggel 7kor összeragadt szemmel, fogmosás-pisilés nélkül nekiállni játszani, vagy "szórakoztatni").

Mert sztem igenis kell mázli is ahhoz, hogy egy gyerek tudjon egyedül játszani. Mázli és nevelés.

Ja és az én gyerekem az egyik kedvence az óvónéniknek, segít mindenben, rendesen viselkedik. Pedig otthon engedékeny vagyok (néha én is viszem utána az ebédet, és hagyom tv-zni ha akar).

Na jó, eldugulok.

2012. ápr. 20. 12:47
 24/26 A kérdező kommentje:
Örülök,hogy írtatok,és nem csak én vagyok ilyen tökéletlen anyuka:)
2012. ápr. 20. 13:31
 25/26 anonim ***** válasza:
62%

Istenem, mennyi olyan anyuka van aki azt hiszi hogy mindet jól csinál, de tudjátok kicsi a gyerek a baj is kicsi, de majd megnő és már nem kicsi gond lesz. BOCS az OFFért.

nem a tv nézésen múlik hogy milyen lesz a gyerek. nekem 6 hós a fiam, nálunk egész nap megy a tv. azt nézek amit akarok. ha igényli akkor kapcsolom a baby tvt és olyan szépen elnézegeti. még gagyok is neki. Szerintetek mikor majd 15 éves lesz akkor majd mit fog csinálni? egész nap gép előtt ül, mondván tanul. és megy a tv minden este. na erről ennyit és majd mikor ide értek ebbe a korszakban majd emlékezzetek vissza. mert nem hiszem hogy majd Te megmondod a "nagyfiadnak" Ne nézz TV-t!!!!!!

2012. ápr. 20. 14:57
 26/26 anonim ***** válasza:
Igen is lehet a nagy fiút is szabályozni, csak okosan. Ha már fiatalon arra neveled/tanítod, hogy szeresse a zenét, a sportot, legyen sokat levegőn, szeresse az állatokat - sétáltassa a kutyáját, akkor nem fog a tv előtt ülni, mert tudja, hogy van annál sokkal értelmesebb dolog is a világon.
2012. ápr. 20. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!