Másfél évesetek mikor és mennyit és mit eszik? (már nem szopizós babákra gondolok)
Szia,
Kisfiam pár napja volt másfél éves.
Reggel 8-fél 9 körül reggelizik, virslit legtöbbször, vagy rántottát, vagy valamilyen szendvicset, de kenyeret nemmindig akar enni reggelihez :)
Nálunk konkrét tízórai nem igazán van, ha éhes, szól, ha nem, nem adok neki.
Elalvás előtt kap tejitalt délben, kettő körül ébred, ő akkor ebédel főtt kaját, ami vagy üveges babakaja, vagy az, amit mi eszünk, attól függ, főztem-e (nem főzök minden nap, mi férjemmel sokszor három napig esszük ugyanazt, és mivel kisfiamnak változatosabb étrendet szeretnék, azaz minden héten zöldség, fehér hús, vörös hús, stb., egyelőre még váltogatom a sajátot az üvegessel)
Aztán uzsonna, amikor megéhezik, az valamilyen túrókrém, joghurt, gyümölcs, vagy ilyesmi, aztán este vacsora 6-7 körül, majd 9-kor mégegy tejital, ezzel alszik el.
Én nem órára pontosan etetem, nem vagyok megrögzött szabálykövető, de kb. ugyanakkor éhes. Ha éhes, mindig szól, ha szomjas, akkor is.
Reggel ébredéskor 1-2dl tej
kb 1 óra múlva reggeli(általában 1 szelet kenyér feltéttel vagy valami péksüti)
12-13 között ebéd(azt eszi amit mi,de csak egyfélét
16-17 között valami kis nasi uzsonnaként(tejszelet ilyesmi)
19 körül vacsi (vagy ebédmaradék vagy kenyér,péksüti)
elalvás előtt még 1-2dl tej
17 hónapos lány.
És nálatok?
7 körül reggeli: müzli, rántotta, májkrém, sonka, kenyér, sajt, virsli stb.
10 körül tízórai: gyümi + joghurt, krémtúró
13 körül ebéd: amit mi eszünk
16 körül uzsi: péksüti, keksz, gyümi,tejpép stb.
19 körül vacsi: ebéd maradék v. üveges kaja
tejet sajnos nem iszik
17 hónapos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!