Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másfél évesetek mikor és...

Másfél évesetek mikor és mennyit és mit eszik? (már nem szopizós babákra gondolok)

Figyelt kérdés
2012. jan. 29. 19:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia,

Kisfiam pár napja volt másfél éves.

Reggel 8-fél 9 körül reggelizik, virslit legtöbbször, vagy rántottát, vagy valamilyen szendvicset, de kenyeret nemmindig akar enni reggelihez :)

Nálunk konkrét tízórai nem igazán van, ha éhes, szól, ha nem, nem adok neki.

Elalvás előtt kap tejitalt délben, kettő körül ébred, ő akkor ebédel főtt kaját, ami vagy üveges babakaja, vagy az, amit mi eszünk, attól függ, főztem-e (nem főzök minden nap, mi férjemmel sokszor három napig esszük ugyanazt, és mivel kisfiamnak változatosabb étrendet szeretnék, azaz minden héten zöldség, fehér hús, vörös hús, stb., egyelőre még váltogatom a sajátot az üvegessel)

Aztán uzsonna, amikor megéhezik, az valamilyen túrókrém, joghurt, gyümölcs, vagy ilyesmi, aztán este vacsora 6-7 körül, majd 9-kor mégegy tejital, ezzel alszik el.

Én nem órára pontosan etetem, nem vagyok megrögzött szabálykövető, de kb. ugyanakkor éhes. Ha éhes, mindig szól, ha szomjas, akkor is.

2012. jan. 29. 19:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja, még annyit, hogy a vacsi is vagy szendvics, vagy péksütemény, rántotta esetleg, vagy van, amikor főtt ételt kap vacsorára is. Szerencsére mindenevő, jó étvágyú gyerkőc :)
2012. jan. 29. 19:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Reggel ébredéskor 1-2dl tej

kb 1 óra múlva reggeli(általában 1 szelet kenyér feltéttel vagy valami péksüti)

12-13 között ebéd(azt eszi amit mi,de csak egyfélét

16-17 között valami kis nasi uzsonnaként(tejszelet ilyesmi)

19 körül vacsi (vagy ebédmaradék vagy kenyér,péksüti)

elalvás előtt még 1-2dl tej

17 hónapos lány.

És nálatok?

2012. jan. 29. 19:39
 4/4 anonim ***** válasza:

7 körül reggeli: müzli, rántotta, májkrém, sonka, kenyér, sajt, virsli stb.

10 körül tízórai: gyümi + joghurt, krémtúró

13 körül ebéd: amit mi eszünk

16 körül uzsi: péksüti, keksz, gyümi,tejpép stb.

19 körül vacsi: ebéd maradék v. üveges kaja

tejet sajnos nem iszik

17 hónapos

2012. jan. 29. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!