Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Néz tv-t másfél évesetek?

Csill79 kérdése:

Néz tv-t másfél évesetek?

Figyelt kérdés
Kislányom laptop és tv függő.A saját magáról készült kamera felvételeket nézi újra és újra.Persze nem egész nap,de ha főzök akkor bekapcsolom neki és legalább csend van.Ha engedném egész nap nézné:(Nálatok is így van ez?Baj ez szerintetek?Köszi.
2012. ápr. 18. 22:42
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:

Az enyém is pont ilyen, plusz még állandóan telefonál is.

Biztos nem használ, de ez nagyban függ sztem attól is, hogy mit és mennyit néz. Az én kicsimet leginkább a reklámok és az aranyos mesék kötik le.

2012. ápr. 18. 22:47
 2/26 anonim ***** válasza:
9%
igen baj. ha csinálsz valamit,adj neki ceruzát,gyurmát,de ami még jobb ha szépen önállóan a szobájában.
2012. ápr. 18. 22:51
 3/26 A kérdező kommentje:
Amikor tudok foglalkozok vele,de vannak dolgok amiket meg kell csinálni gyerek mellett is.Az én kislányom pedig nem az a fajta aki el van egyedül a szobájában 1 ceruzával,jó,hogy a tied olyan.
2012. ápr. 18. 22:54
 4/26 anonim ***** válasza:
69%

Az én fiam még csak egy éves, de nem néz tévét és nem is fog, mivel nincs. Egyébként pont most hallottam egy előadást ahol arról beszéltek hogy kb 4 éves korukig nem ajánlatos a tévé nézés, mert nem tudják megkülönböztetni a valóságot a mesétől. Kire milyen hatással van, de pl alvás zavart is okozhat. Én max kisvakondot játszanám le neki, mert abban tényleg nincs semmi agresszív jelenet.

Háttérzajnak is káros, mert túl sok infót kell szegénynek feldolgozni, azért mert nem nézi még hallja. A vibráló kép is megmarad a kis fejében.

Biztos le leszek pontozva, de az "legalább csend van" nekem nem lenne elég indok arra hogy bekapcsolja a tévét - már ha lenne.

2012. ápr. 18. 22:55
 5/26 A kérdező kommentje:
Amint írtam nem kimondottan a tv műsort nézi,hanem a saját magáról készült videó felvételeket a tv-n keresztül.Vagy a laptop-on,neki mindegy.
2012. ápr. 18. 23:02
 6/26 A kérdező kommentje:
Nem pontozok le senkit!
2012. ápr. 18. 23:03
 7/26 anonim ***** válasza:

Az én másfél évesemet nem érdekli. A laptopot szokruk nézegetni, állatfotókat keresek és hangot utánzunk hozzá. Amit még szeret, az igen, a telefonálás, a lego primoka használja telefonnak meg a kaputelefonnal játszunk. illetve a fényképezőgépben nézegeti vissza a képeket és mutogatja magát.

amúgy egyetértek, hogy a vibráló tv műsor káros, gondolom a saját videótokban nincsenek éles vágások meg hangeffektek :)

2012. ápr. 18. 23:07
 8/26 anonim ***** válasza:

Az én 2 éves lányom is elnézegetné magát egész nap a laptopon, ha hagynánk. Mi eldugjuk a gépet.

(Az a baj, hogy ő simogatja is a képernyőt.) :D

Tévét is néz, leginkább dvd-t. Kedvencei: Sam, a tűzoltó, Lolka és Bolka, Thomas. Ezek mennek felváltva. Reggel kívánságra mese, megnéz 1-2 részt, este pedig erre alszik el.

És még mielőtt valaki nekem esne:

rengeteg könyve van (Boribon a kedvenc), napközben sokat olvasunk, énekelünk, mondókázunk, rajzolunk...

Nem függő a gyerek, semmi baja nem lesz ennyi tv nézéstől. Eltiltani nem fogom, szerintem ezekből is tanul.

2012. ápr. 19. 00:14
 9/26 anonim ***** válasza:

Igen,tévézi a másfél évesem,méghozzá zenetévét,neki nem jó a duck tv.Rázza a kis fenekét táncol.A számítogépet pedik ki/be kapcsolgatja,és telefonál is,ha kell babapiskótán is :))).

Imádja nézegetni magát a képeken,és meg is puszilja :)

Nem ítélkezni akarok,Te gyereked,úgy neveled ahogy jól esik,de felügyelet nélkül ne hagyd a tv elött,az nem babysitter.

2012. ápr. 19. 08:37
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem akartam írni,mert az én fiam még csak 8 hónapos lesz,akit max a reklámok és az időjárás jelentés "érdekel".:) Kiss Boglárkának szeretném csak írni,hogy a Kisvakondban agresszív jelenet lehet,hogy nincs,csak meztelenül rohangáló pasas,akinek meg van rajzolva a nemi szerve....:P
2012. ápr. 19. 08:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!