Mikor kezdett önállóan kanállal enni a babád?
1,5 éves, most már egyre sűrűbben kéri el a kanalat, de még több megy mellé, mint a szájába.
Villával viszont már egész ügyesen eszik.
23 hónaposan, de akkor egyik napról a másikra teljesen önállóan és ügyesen.
(fiú)
Másfél évesen, ő is egyik napról a másikra. 1 hét alatt gyönyörűen megtanulta!
Már 2 éves, nagyon szépen eszi a levest kanállal, a villa használatában pedig profi. :)
Nekem is másfél éves most a lányom, és mostanában már ügyeskedik kanállal. Őt 14 hónaposan kezdte érdekelni a kanalazás, de akkor még "lusta" volt, és 3 falat odaadta nekem a kanalat. Most már viszont ő akar egyedül enni, és bár néha tiszta maszat lesz a konyha, de látom rajta, hogy napról napra ügyesebb.
Egyes gyerekek korábban is elkezdik ezt, viszont nem egy olyan 2 évest ismerek, akik még mindig nem tudnak önállóan enni, és én ezt sem látom gáznak! Szóval majd meglátod mikor akar önállósodni. Odaadod neki a kanalat, esetleg segítesz neki betalálni a szájába, szóval próbálhatod már őt rávezetni, de ha érdekelni fogja tényleg, akkor azt úgyis észreveszed majd rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!