Már nem adok neki éjjel enni,8 hónapos, de ha felébred, sirdogál. Oda szoktam adni neki a cumit, azzal vissaalszik. Hogy tudnánk elhagyni a cumit éjjel?
A világítós cumi jó ötlet, az én lányom is visszateszi már magának, de a cumilánc veszélyes. A nyakára tekeredhet...
Rá is van írva, hogy ne maradjon felügyelet nélkül a gyerek a cumilánccal.
3. vagyok.
Lányom 3 napos kora óta cumizik, nagyon szereti, de csak ha alszik. Akkor is kb fél óra múlva kiköpi. Most múlt 1 éves és inkább csak játszik a cumival, ha nagyon fáradt, akkor tömi be és alszik el vele.
Nem tudom, sokan miért vannak fenntartással a cumival szemben, nem az ördög játékszere, semmi baja nem lesz a gyereknek, ha cumizik.
ma 10:36
Talán azért vannak fenntartással a cumival,mert nem minden gyerek olyan mint a tied.Láttam én már 4 éves gyerekeket is cumival a szájában.Amikor az óvodában dolgoztam,volt olyan gyerek akik visított ha az anyja reggel elvette a cumit tőle.Én is azt mondom,hogy ha lehet minél előbb leszoktatni a cumiról ,mert minél több ideig használja,annál nehezebb lesz-.
Akkor én is kérdezném a 7. válaszolótól és bárkitől, aki tudja a választ, hogy mégis hogyan szoktassuk le a gyereket a cumiról!?
Egyébként meg feltételezem, hogy többek között azért is lehet káros a cumi, mert görbék lehetnek majd miatta a fogai (?)
3. vagyok megint
Nővérem kisfia az ovikezdéskor, 3 évesen szokott le teljesen, addig alváshoz használta a cumiját. Mikor tesóm úgy döntött, hogy na ennyi volt, elvitték mamámékhoz a kisgyereket, és ott nekiadta az újszülött kismalacoknak, mert nekik jobban kellett. :)
A második gyerek 2 évesen szokott le, mert jött a legkisebb tesó és neki jobban kellett. :)
A harmadik gyerek meg nem igazán cumizott.
Egyikük fogával sincs baj.
Kedves elő válaszoló. mennyi ideig tart egy "sírós" leszoktatás? Hány napig?
Tudom, hogy egy ideig nem árt a cumi, de szeretném, ha mindketten végigaludnánk az éjszakát, felébredés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!