Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti fel tudtátok dolgozni a...

Ti fel tudtátok dolgozni a pocakos létet és a szülést?

Figyelt kérdés

Sziasztok...

Akiknek jó élmény volt a szülés...vagyis hülyeséget írok...minden féle szülésélményre vonatkozóan...fel tudtátok dolgozni???

Többször akartam már indítani topicot ezzel a témával, de most jutott rá időm, néha elfog az érzés...és egyszerűen úgy érzem én ezt nem tudtam feldolgozni...hülye vagyok?menjek psichológushoz?ti hogy vagytok a témával???

Én már 2-t szültem, most 2,5 éves a fiam, és 7 hónapos a lányom, mindkettő könnyű szülés volt, fiatal vagyok...esküvő után 8 hónapig küzdöttünk egy babáért, hőmérőzés, rágörcsölés, missed ab(na ez a másik amit mai napig nem tudok hova tenni)viszont a hétköznapokban nagyon kevés időm jut magamra, nehogy ezekre a gondolatokra .... hiányzik az egész, sírnom kell a boldogságtól és a fájdalomtól hogy elmúlt...küzdöttünk értük, kihordtam őket a szívem alatt, az utolsó hetek ezer évnek tűntek, kínszenvedés volt mindkttővel és egyszercsak bementünk 3,5 óra és 1 óra volt mindkettő szülés, hiphopp ott egy baba, kifejlett egészséges, nagy baba aki rögtön cicire kapott és létrehooztunk valamit ami a miénk, a mi felelősségünk...és egyszerűen nekem ezek felfoghatatlan csodálatos dolgok...én vagyok ennyire szülés mániás???én imádtam a szülést, bírom a fájdalmat, paráztam mindekttővel aztán kész vége, nincs ultrahang, nincs pocak, ÜRES vagyok, és kint vagy egy(2)élet...................................

Hozzáteszem nem vagyok anyaistenni, sem együtt aludni sem hordozni képtelen voltam a szoptatásról nem is beszélve :( de a szülés és maga az élet ami bennem növekedett....

Őszintén azt gondolom el kell mennem ezt átbeszélnem valakivel, mert ugye férjet annyira nem tudom meghatni a témával, mert ő nem érzi ezt amit én, és majd megszakad a szívem hogy vége...olyan jó állapotosnak lenni

, babamocorgást érezni-persze ilyenkor már csak a szépre emlékszik az ember :)

(úgy gondolom talán azért mert ez volt életem célja, álma vágy hogy szülhessek, legyen egy fiam és egy lányom és minden teljesült...)és azt hiszem a mai világban ezt többet nem tehetem meg :(( sajnos azt hiszem többször nem élhetem át a szülést a babamozgást, semmit :( ..és a csajszi aki 7 hónapja született a napokban már felkapaszkodik, állni akar, miközben pár hete még csak egy helyben feküdt és cicizett...ahh ....

Ti szoktatok ilyen mélyen elgondolkozni? hogy élitek meg ezeket?

2012. ápr. 16. 20:50
 1/10 A kérdező kommentje:
vagy megint meg fog jönni azért vagyok ilyen dilós
2012. ápr. 16. 21:08
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
Én is éreztem ilyet. Szomorú voltam, hogy vége, hogy nincs többé babamocorgás, pocaksimogatás, hogy ő már nem csak az enyém (úgymond, mert hát a férjemé is, de akkor mégiscsak az enyém volt inkább. :) ), valahogy üresnek éreztem magam. Örültem természetesen amikor megszületett, imádom ahogy rám mosolyog, meg magát a létezését. Szinte még csak most született, de már gurul, gagyog, kutyázik, 2 foga van... (6,5 hós) Szeretném újból átélni a várandósságot, érezni ahogy bennem növekszik egy kis élet, a mocorgásokat. Mikor arra gondolok, hogy lehet sohasem élhetem át újra ezeket, szomorú leszek. Sajnos császárral kellett szülnöm, de akkor is csodás élmény marad, mikor hallottam felsírni, ahogy az arcomhoz rakták... Bízom benne, hogy még 2x lehet ebben részem, és újra átélhetem ezt a csodát. Addig marad az álmodozás, és az emlékek felelevenítése. :)
2012. ápr. 16. 21:18
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
Nekem nagyon nehéz szülésem volt. Mégis ha rágondolok nagyon jó érzés fog el. Szülés után nagyon sokáig hiányzott a pocakom. Most a barátnőm terhes, és nagyon irigy vagyok rá, jó értelemben. Igaz hogy későbbre tervezzük a második babát, de nagyon várom, hogy újra egy pici élet nőjön bennem. Ezt az érzést nem igazán lehet szerintem megmagyarázni.:)
2012. ápr. 16. 21:26
 4/10 anonim ***** válasza:

2 honapja szultem az elso gyermekunket,de legszivesebben mar ujra pocakos lennek es ha megtehetnem akkor meg sokszor!

Pedig nagyon problemas 9 honapom volt (amniocentezis,terhessegi cukor,toxemia) megis ha a korulmenyek engednek ujra barmikor bevallalnam!

En is csaszaros voltam,surgossegi,de atelnek mindent ujra,mert az az erzes amikor eloszor felsir,amikor eloszor meglatod,megerinted,megpuszilod,a szemebe nezel, az egyszeri es megismetelhetetlen!

2012. ápr. 16. 22:14
 5/10 anonim ***** válasza:

A pocakos létet élveztem, a szüléssel kapcsolatban pedig semmi rossz élményem nincs.

Agyalni nincs időm ezen, max. elalvás előtt gondolok vissza arra, hogy milyen is volt... de nekem nagyon jóóó! :)

2012. ápr. 16. 22:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Én mondjuk sosem fogom megérteni azokat, akik kínokat szeretnének újra bevállalni (volt, aki itt írta, mennyit szenvedett, mégis máris szívesen újra vállalná), de egyetértek, hogy minden a várandósság és szülés körül egy misztérium és felfoghatatlan, feldolgozhatatlan úgyszólván. Én csak azt tudom tanácsolni magamból kiindulván, hogy ha valami ennyire "felzaklat" és nem tudod hová tenni, akkor inkább ne foglalkozz vele, ne gondolj rá, ne izgasd magad vele, mert az ember őrületbe tudná magát hajszolni az ilyen agyalásokkal.
2012. ápr. 16. 23:21
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is várom, hogy újra pocakos legyek. Most azt képzelem, hogy 5-öt is szülnék! Csak már fogyna ki az edény a mosogatóból :)))))))))))))))
2012. ápr. 16. 23:38
 8/10 csill79 ***** válasza:
Pontosan tegnap este feküdtem az ágyban,lefekvés előtt és a gondolataim a szülésen jártak.Sokszor gondolok rá és próbálom memorizálni,hogy minden megmaradjon,mert már halványulnak az emlékek és nem szeretném:)Kislányom másfél éves.Terhességem tökéletes volt,szülés fájdalmas,de gyors.Nekem nagyon jó élmény volt,bár világ életemben rettegtem a szüléstől!Pont tegnap azon voltam kiakadva,hogy a férjemet mennyire nem hatja meg a nosztalgiázás!Ő nyilván nem érzi azt amit Én,de azért jól esne vele újra átbeszélni,emlékezni,mert végig ott volt velem.Szeretném újra átélni,pedig sose gondoltam volna,hogy ezt fogom mondani:)
2012. ápr. 16. 23:56
 9/10 anonim ***** válasza:
11%

"ez volt életem célja, álma vágy hogy szülhessek, legyen egy fiam és egy lányom.."

Atyaég! Ez komoly?

2012. ápr. 17. 09:15
 10/10 anonim ***** válasza:
2.5 éves a nagyfiam , 4 hónapos a pici. A második terhességem nehéz volt, a szülés fájdalmas, hosszú. Mikor kint volt végre iszonyatosan megkönnyebbültem, és egészen mostanáig úgy gondoltam, hogy de jó, hogy letudtam mind a kettőt, szépek, egészségesek, én itt befejeztem. De az utóbbi napokban bizony eszembe jut, hogy az meg olyan jó érzés, mikor először meglátom, mikor magamhoz ölelem a kis picuri testét, találgatni vajon milyen lesz, kire fog hasonlítani... Szóval minden nehézség ellenére, lehet, hogy még egy utolsót bevállalunk.:)
2012. ápr. 17. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!