1 vagy 2 évesen adnátok inkább bölcsibe babátokat?
Dilemmám a következő. Most 1 éves a kisfiam, legkésőbb 2 éves korában mindenképpen bölcsibe kell mennie, mert a gyesből már nem fogunk tudni megélni.
DE: nem lehet, hogy 2 évesen már sokkal "okosabb" lesz, sokkal élesebben fogja megélni azt, hogy már nem maradhat itthon velem?
Most 1 évesen is okos persze, de most azt látom,hogy nagyon élvez minden új ingert, szeret ide-oda jönni-menni, egyáltalán nem bánja, ha akár napokra is mondjuk a nagyija vigyáz rá, szóval nem az az anyuka-szoknyája mögé bújó típus.
Felmerült bennem, hogy lehet már most szept.től el kellene kezdenie a bölcsit, talán zökkenőmentesebb lenne, mint jövő áprilisban, amikor viszont már muszáj lesz mennie. Szerintetek?
Hát az én fiam jövő hónapban lesz 2 éves és jövőhéten kezdjük a bölcsit de ha így visszagondolok 1 évesen sokkal jobban megviselte volna legalábbis akkor jobban ragszkodott hozzám!nem volt ő se az a nagyon anya szoknyája mögé bújó de akkor még jobban bújóssabb volt ráadásul 1,5 éves kor tájékán jelentkezett nálla a szep szorongás amikor is csak velem volt hajlandó elaludni nappal is,hát ezt nemtudom hogy kiviteleztük volna hogy én meg a melóhelyen ő meg bölibe!
ost 2 évesen hihetetlen mennyi mindent megért és én úgy gondolom most sokkal könnyebb lesz mint 1 évvelezelőtt lett volna!
Pedig képzeld engem 1 éves kora után hívtak vissza a melóhelyre és NE-et mondtam nem keveset kockáztatva...de egyszerűen belehaltam volna ha nem én láthatom elsőnek önállóan enni nem én hallhattam volna az első szavait,nem én tapasztalhattam volna meg ahogy egyre jobban nyílik ki az értelme!
Valószínű ha most beadnád nem viselné meg de hidd el ezek VISSZAHOZHATATLAN EMLÉKEK és 2 évesen sem fogja megviselni ha ilyen kis önnálló krapek!
Kedves 11-es, pont ilyen jellegű tapasztalatokra lettem volna kíváncsi, köszönöm szépen!!:)
Kedves utolsó: ez a "micsoda kérdés ez" típusú beszólás számomra azt jelzi, hogy nagyon nem vágod, hogy mi volt a kérdésem! PONT AZÉRT érdekel a kérdés, mert a legjobbat szeretném a gyermekemnek, a legkisebb fájdalmat, amikor majd mindenképpen el kell szakadnunk a bölcsi miatt. Picit olvasd át még egyszer, amiket írtam, és utána nyilatkozz!
Egyébként tényleg csak zárójelben kérdezném meg, de: tényleg olyan elképzelhetetlen, hogy vannak olyan kifejezetten extrovertált, önálló, kalandvágyó kisgyerekek, akik SZERETNEK társaságban lenni az anyukájuk nélkül is, és ha van elég játék és szabad tér, akkor anya nélkül is remekül elvannak akár órákon keresztül is?
Inkább igazolást keresel arra hogy beadd... neked
Bármennyire is jól érzi magát ott kell lened háttérnek,és ezt tudja is
Az hogy neked stresszmentesebb most beadni ,mint amikor már okosabb szerintem gonosz dolog .... ennyi . Lehet hisztizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!