Második gyereknél ti sem kaptatok semmilyen családi felajánlást?
Lányom 21 hós lesz mikor születik a tesó. Habár ö is lány lesz. Senki nem ajánlott fel semmit.
Anyám lányomnak az ágyát vette meg, anyósom a babahordozót. mindegyik 50.000Ft-s felajánlás volt. Még dédiktöl is kaptunk sok pénzt, sógorom is kérdezte mit vegyen... Most 30 hetes leszek de még senkitöl semmit nem kérdeztek.
Pl lányomnál már elöre mondták kitöl lesz babanapló meg hasonlóak.
Ne is számítsunk már semmire sem?
ùj bébinek is kell ágy (lányom még abban fog legaláb 5 éves koráig aludni, mert átalakítottuk), új bútorok.
habár hordozó nem kell, babakocsihoz is inkább csak testvér fellépö, de ruhákból is kell pár új vékonyabb, mert a lányom téli az új bébi meg nyári lesz.
Anyagilag semmi gondunk nincs, és ha az elsönél nem lett volna ekkora felajánlások akkor most fel sem tünne.
A 2. kicsi nálunk sem akkora "sztár"... Ezt vmennyire nem is bánom, mert első körben én kicsit sokalltam is a lelkesedést. Szerintem aki ennyire félremagyarázta a kérdésedet, abban az irigység is dolgozhatott egy picit.
De mondok mást, nálunk most az helyzet, hogy már van, aki meg se várta, míg felajánlom a babaholmikat, amik nekünk már nem fognak kelleni (amúgy is ez lett volna nekem a természetes), már jelezte is, hogy nekik ezek jól jönnének majd. Azok után, hogy mikor a pici megszületett, nem is kapott semmit, de a nagyobb meg mindig kap vmit. Elég fura helyzet, bár gondolom, ha kicsit nagyobb lesz ő is, akkor majd már rendeződik a helyzet. Remélem. Szóval megértelek, azt hiszem elég általános jelenségről van szó sajnos.
Kösszi utolsók, meg akik elötte is felfogták a kérdést, és arra válaszoltak amit kérdeztem.
Szóval tényleg a második már nem olyan fontos?
Nekem az a fura hogy én utolsó gyerek vagyok a családban, vagy is tesóm 4 évvel öregebb és utánna csak öregebbek unokatesók vannak, így mindenkinek én voltam a pici gyerek, de valahogy nem éreztem hogy ellennék felejtve söt...
talán ezért is hiányzott az én elsö bébim, mert már minden unokatesó, tesóm teljesítette a családalapítást csak én késtem (31 éves vagyok).
Férjemnél meg pont fordítva ö a legidösebb a generációjában és nálunk lett az elsö baba.
lehet ha megszületik nem így lesz.
kicsit attól is félek hogy mindenki pénzt fog küldeni, pedig én azt úgy utálom az annyira személytelen.
Én sem értem azokat, akik így nekiestek a kérdezőnek.
Lehet hogy ezt még nem írta le senki, a második gyereknél már tapasztaltabb az anyuka, jobban tudja mire van szüksége és mire nem. Így ha vennének nektek egy második babakocsit, lehet hogy azt mondanád, hogy nem kellett volna, mert neked inkább testvérfellépő kell. Vagy nem vesznek ilyen-olyan ruhát, mert ki tudja hány áll belőle a szekrényben az első gyerek után. Meg sorolhatnám.
Ezzel lehet hogy a rokonság is tisztába van.
Máskülönben meg ha a helyedbe lennék, én is furcsállnám a hozzáállásukat, tudom, nem nekik szülök, és nem várható el anyagilag senkitől, de én is úgy érezném, mintha nem is érdekelné őket annyira a 2. gyerek érkezése mint az elsőé, mivel az a megszületése előtt látszólag nagyobb figyelmet kapott.
de miért nem értitek a lényeget???
Nem az a baja hogy még nem kapott semmit hanem hogy nem ugyanazt a figyelmet,érdeklősést kapja a ketteske mint az első.Ez igenis nekem is rosszul esne.:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!