Második gyereknél ti sem kaptatok semmilyen családi felajánlást?
Lányom 21 hós lesz mikor születik a tesó. Habár ö is lány lesz. Senki nem ajánlott fel semmit.
Anyám lányomnak az ágyát vette meg, anyósom a babahordozót. mindegyik 50.000Ft-s felajánlás volt. Még dédiktöl is kaptunk sok pénzt, sógorom is kérdezte mit vegyen... Most 30 hetes leszek de még senkitöl semmit nem kérdeztek.
Pl lányomnál már elöre mondták kitöl lesz babanapló meg hasonlóak.
Ne is számítsunk már semmire sem?
ùj bébinek is kell ágy (lányom még abban fog legaláb 5 éves koráig aludni, mert átalakítottuk), új bútorok.
habár hordozó nem kell, babakocsihoz is inkább csak testvér fellépö, de ruhákból is kell pár új vékonyabb, mert a lányom téli az új bébi meg nyári lesz.
Anyagilag semmi gondunk nincs, és ha az elsönél nem lett volna ekkora felajánlások akkor most fel sem tünne.
ja a csokis esetre vsszatérve akkor nagyítsuk fel a mostani szitura.
1 csoki akkor 1 ágyikó
ha egyik gyerek kap csokit,hozzon a másiknak is vagyis most is vegyék meg ők az ágyat!
meg a francokat!!!!!!
Tényleg nehéz fajüek az emberek, vagy talán féltékenyek nem is tudom.
Ma jutott eszembe egy itteni kérdés alapján.
Anyukámat meg is kérdezem majd.
Amúgy akkor feltehtném azt a kérdést is, miért nem érdeklödik senki sem az UH után, vagy miért nem érdeklödik senki sem hogy mi lesz a baba neve? Mert az sem igazán feszegetik, pedig lányomnál még apósom az anyósával össze is vesztek ezen a kérdésen, most meg senki meg sem kérdezte. de ez is most jutott eszembe.
14:27 vagyok,na most már értem,csak tudod a kérdésből úgy jött le,teljesen hogy 30 hetesen semmit nem vettél,így vársz hogy hátha megveszik,mert az elsőnek megvették,szerintem tényleg arról van szó,hogy úgy gondolják majd örököl,mert így szokott működni,főleg hogy a 2. baba is lány
Nálunk pl örököltünk ágyat,utazóágyat,babakocsit,hordozót,autósülést,szekrényt,kádat,ruhákat.Nem vártam el semmit,csak kisöcsém késői gyerek így mindene volt,és megkaptuk,nagyon nagy segítség volt,bár meg tudtuk volna venni a dolgokat,de hát így mégis csak kevesebbet költöttünk kb 200ezret.Mi azért várunk a 2.babával,most lesz 1 éves a kisfiam,mert szeretnénk új babakocsit,kiságyat,fiamnak ágyat,bútort venni,mert már elfáradtak az öröklött dolgok a kiságy meg a babkocsi legalábbis.
szerintem a kiságyat, bébihordozót és egyéb babakelléket nem a baba kapta, hanem a szülők. persze a baba használja, de ez mégse neki ajándék, legalábbis én is így gondolom :)
tehát az én szemszögemből, kaptatok egy nagyon szép, drága babakelengyét, nyilván ezt az ember lánya az első baba előtt kapja meg :)
én semmit nem kaptam kifejezetten azért mert várandós voltam, tesóm szült először, sok mindent kaptak, amit nekünk adtak aztán mikor már nekik nem kellett, majd most, hogy a tesóméknál megérkezett a kistesó, szépen visszaadtunk mindent plusz mellé tettem azt amit mi vettünk és már nem kell. amint kinőnek valamit, testvérem egyből csomagolja el és küldi nekem, ugyan még nem vagyok terhes, de tervezzük és nálunk így természetes :)
Akár hiszitek akár ne,, ez a kérdés éppen most délután merült fel, és igen, ahogy itt gondolkodom rajta, nem csak ajándék terén nem jött felejánlás, hanem más téren sem.
Anyukám az egyetlen aki ide utazna ha a születik a gyerek segíteni. Lányomnál az atya úristen is jönni akart, én meg nem akartam bunkó lenni elfogadtam, így felváltva jöttek az emberek (ami jó is volt, és hálás is voltam, mert tök egyedül vagyunk férjemmel). Most meg anyukámon kívül senki.
Szóval kicsit rosszul esik, hogy valahogy a második gyerek már nem gyerek.
ès ha valaki tud még válaszolni akkor ez mindig így lesz? lányom megkapja az atya úristent is a második lányom meg semmit?
Hát nem tudom mit vagytok úgy oda... (mármint a kommentelők)
Én a frásztkaptam attól, hogy senki nem kérdezett nálunk sem, de mikor megszületett, akkor hozták a dolgokat. Természetesen előre megvettünk mindent.
szerintem egyáltalán nem hülyeség előre lefixálni, hogy aztán ne legyen 2 mindenből. És szerintem az is természetes, hogy a nagyszülők szeretnének venni ezt azt a babának, még ha nem is nagy dologról van szó.
Persze, magadnak szülöd, nyilván...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!