Második gyereknél ti sem kaptatok semmilyen családi felajánlást?
Lányom 21 hós lesz mikor születik a tesó. Habár ö is lány lesz. Senki nem ajánlott fel semmit.
Anyám lányomnak az ágyát vette meg, anyósom a babahordozót. mindegyik 50.000Ft-s felajánlás volt. Még dédiktöl is kaptunk sok pénzt, sógorom is kérdezte mit vegyen... Most 30 hetes leszek de még senkitöl semmit nem kérdeztek.
Pl lányomnál már elöre mondták kitöl lesz babanapló meg hasonlóak.
Ne is számítsunk már semmire sem?
ùj bébinek is kell ágy (lányom még abban fog legaláb 5 éves koráig aludni, mert átalakítottuk), új bútorok.
habár hordozó nem kell, babakocsihoz is inkább csak testvér fellépö, de ruhákból is kell pár új vékonyabb, mert a lányom téli az új bébi meg nyári lesz.
Anyagilag semmi gondunk nincs, és ha az elsönél nem lett volna ekkora felajánlások akkor most fel sem tünne.
még mindig én vagyok(1.) mert nem bírom magamban tartani!
Kérdező! Gyereket úgy vállalunk kisanyám,hogy átgondoljuk saját anagi helyzetünket és mérlegelünk,hogy mindnet megtudunk-e venni már neki vagy sem.
Ha nem,akkor marad a várakozás,amikor majd jobb anyagi helyzetben lesztek.
K.... könnyű mástól várni a segítséget!
Én tökre értem a kérdezőt, nem értem miért bántjátok.
Nem elvárás a nagyiktól, hanem figyelmesség.
Én is bepöccennék, hogy már kivételezés van.
A második babó már nem akkora szenzáció a családban, mint az első, főleg, ha kicsi a korkülönbség. Tapasztalatból mondom. :-)
Viszont: hihetetlen összegeket kaptatok az első babánál, ennyit én a háromnál együtt sem, mondjuk nem is vártam el senkitől.
Az első kiságyat megvették anyukámék (9ezerFt-os natúr fenyő kiságyat választottunk, fizettek volna többet is, de nem akartam, amúgy meg teljesen szuper kiságy) ez már a harmadik babót fogja pár hét múlva szolgálni. A tesók másfél évesen kaptak leesésgátlós gyerekágyat, a következő gyerkőc meg mindig örökli a kiságyat nálunk.
Az első baba keresztelőjére mindkét nagymamámtól kaptunk 10 ezer Ft-ot, szinte szégyelltem elfogadni, de megsértődtek volna, ha visszautasítom. A második babónál az egyikük már nem élt szegény, a másik "csak" a férjét vesztette el, egyedül a kis nyugdíjából már nem tudott adni, de ebben a szituban végképp nem is fogadtam volna el. Ezen kívül 1-2 rokon amikor babalátogatóba jött, hozott valami kisebb dolgot, 1-1 kis ruhát, egy csomag pelust, ilyesmit. Ennyi volt, amit kaptunk, de szerintem ez is bőven sok volt és hálás vagyok érte.
Amúgy ha anyagilag megteheted, akkor miért nem vásárolsz????
Nem tudom, mi az elsőnél is mindent magunk vettünk meg - bár nem vet fel minket a pénz - de nem is vártam senkitől, sőt, ha ilyen összegekben akartak volna bármit is venni a fiamnak, megmondtam volna, hogy köszönöm szépen, de inkább ne, kellemetlenül éreztem volna magam, nemhogy még én várjam el. Maximum 1-1 bodyt vagy kis zokni volt amit a látogatóktól kaptunk, de ezt se azért, mert elvárt volt, hogy hozzanak valamit, csak kedvességből, mi meg nagyon szépen megköszöntük, és ennyi, de általában ilyenkor is mondtuk, hogy nem kellett volna.
Persze az, hogy ti elfogadtátok, a ti dolgotok.
Ha amúgy is jók az anyagi körülményeitek, nem értem miért másokra vártok. Nyilván mindenkinek megvan a saját gondja, nem a szüleid, vagy anyósodék gyereke fog megszületni, hanem a sajátotok, örülj inkább, hogy így sem kétszer, hanem csak egyszer kell kiadni a pénzt ezekre a nagyobb dolgokra, mivel az elsőnek már megvették a nagyszülők.
Jelenleg második gyermekemet várom, és ő lány lesz, tehát ruhákat például teljesen újakat kellett venni, de most sem számítok és kérek senkitől. Továbbra sem vagyunk gazdagok, de mindent meg tudtunk neki venni, ugyanúgy, mint a bátyjának.
"ùj bébinek is kell ágy (lányom még abban fog legaláb 5 éves koráig aludni, mert átalakítottuk), új bútorok.
habár hordozó nem kell, babakocsihoz is inkább csak testvér fellépö, de ruhákból is kell pár új vékonyabb, mert a lányom téli az új bébi meg nyári lesz."
Ne mondjátok már, hogy nem elvárja. Én nem készÍtek listát, hogy mit nem várok el.
Én értelek :)
ez nem elkényeztetettség, nem elvárás. egyszerűen arról van szó, hogyha az első gyereked kap egy csokit vkitől,akkor jól esik, ha a második gyermekednek is hoznak egy csokit.
Nem az a lényeg, hogy mit hoznak, hogy mekkora ajándékot hoznak, hiszen jól állnak anyagilag. hanem az, hogy olyan érzést kelthet, hogy "most a 2. babának már nem örülnek ennyire?"
nálunk is így volt, szerintem mindenki arra gondolt, hogy mindenünk megvan, így mikor a kicsi megszületett, mivel ellenkező nemű, így olyan dolgokat hoztak ajándékba, amiből biztosan kevesebb van (lányruhák, pelusok)
illetve születése után megkérdezték apuék, hogy vmiben tudnak-e segíteni. nekünk akkor szerencsére nem kellett segítség, így eltettük nehezebb időkre ezt a kérdését :)
Tudom, hogy vannak családok,ahol nem tudják segíteni egymást s családtagok. nálunk ez szerencsére nem így van. Ahogy mi is veszünk a nagyiknak/tesóknak akár nagyobb ajándékot, így ők is adnak ajándékot nekünk, bizonyos alkalmakkor.
Azt is lehet,hogy rákérdeztek náluk, hogy terveznek-e vmit, nehogy ugyanazt vegyétek meg, amit kaptok.
Egyszerüen tényleg képtelenek az emberek olvasni.
Csak a saját hülyeségüket mondogatni.
Mégegyszer elmondom, nem várjuk el senkitöl sem, söt az elsönél sem vártuk el, söt.
Az elsö gyerekre 700.000 körül költöttünk és most sem gond ezt kiadnunk. Nem is várjuk el.
Egyébként onnan jutott eszembe hogy itt valaki kérdezte mit adjon ajándékba .... és valahogy most ugrott be hogy mi mennyi mindent kaptunk, most meg senki nem is gondol a tesóra.
Azért nincs még meg a bútor, mert költözünk így a cég rögtön az új házba hozza és szereli össze a bútort, ugyan az lesz mint lányomnak.
Szegény, te aztán most minden vagy, csak jó nem... :-(
Csak úgy fröcsköl a rosszindulat egyes válaszokból.
Honnan tudjátok, hogy ki milyen családi hagyományokkal, megszokásokkal él? Mi is rengeteg mindent kaptunk, de hozzáteszem, ismerik a svájci frankos történetünket, a gyerekre viszont éveket vártunk, majd megőrültek már az unokáért.
Az első gyerek mindig óriási dolog. Akkor kell megvenni a nagyobb dolgokat. A másodikat is ugyanúgy szeretni fogják, ne aggódj, csak gondolom azzal vannak, hogy jó lesz a nagy után neki is.
Szerintem vedd meg a szükséges dolgokat, és ajándékot úgyis fog kapni a pici is, csak ha menni látogatni, akkor.
Oké, lehet, hogy a kérdező nem várja el, viszont akkor tanuljon meg fogalmazni, mert így leírva - listázva mindent - ez igenis elvárásnak néz ki, ne a válaszadókat szólja meg, hogy nem tudnak olvasni.
Kedves kérdező, olvasd vissza kérlek a soraid, és meglátod, hogy attól, hogy nem írod ki konkrétan, hogy erre vársz, nagyon úgy jön le:
"Pl lányomnál már elöre mondták kitöl lesz babanapló meg hasonlóak.
Ne is számítsunk már semmire sem?
ùj bébinek is kell ágy (lányom még abban fog legaláb 5 éves koráig aludni, mert átalakítottuk), új bútorok. "...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!