Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek arról az...

Mi a véleményetek arról az anyukáról aki babakocsit tolva dohányzik?

Figyelt kérdés
Sajnos egyre több ilyen anyukát látok és elég elszomorító, de nem ítélek el senkit. Pusztán a véleményetekre lennék kíváncsi. Köszönöm, ha válaszolsz.
2012. ápr. 13. 14:32
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
64%
Én nem vetem meg! Bizonyított tény, hogy erősebb a nikotinfüggőség mint az ópiumfüggőség! Marhára nehéz volt leszokni, én most 28 hkm vagyok, és vért izzadtam, de igenis letettem a cigit, és nem szívom már. Eltelt egy-két hónap és volt olyan nap hogy egy szálat elszívtam, de most már megint hónapok óta nem. Nagyon küzdök. Szerintem aki meg sem próbál leszokni az gáz, de nem tudhatod, hogy akit látsz, az éppen mennyire küzd.
2012. ápr. 13. 15:19
 12/28 anonim ***** válasza:
48%

10 hós kislány anyuja vagyok!

Nagyon sokat szívtam a terhességem elött volt hogy napi 2 doboz is elmet egyik napról a másikra le tudtam tenni, minden segítség nélkül a lányom 6 hós koráig cicimániás volt és utána egyik napról a másikra nem fogadta el a cicit. Akkor sajnos rágyujtottam :( és a mai napig kint az erkélyen amikor a lányom alszik 3 szobával arébb rágyujtok vagy ha apa itthon avn leviszem akutyát és rágyujtok, de eszembe nem jutana hogy a lányom közelébe szívjam a cigit

2012. ápr. 13. 16:27
 13/28 anonim ***** válasza:
48%

Én a terhességemig dohányoztam. Aztán mikor terhes lettem egyik napról a másikra letettem a cigit. Én csak 1 hónapig tudtam szoptatni, már másfél éves a kisfiam, de a mai napig nem szoktam vissza.

Engem nem az zavar abban, hogy valaki cigivel a kezében tolja a gyerekét, hogy ki mit gondol, meg hogy néz ki, hanem annyi, hogy cumit, cumisüveget, takarót, bármit azzal a cigis kezével ad oda a gyerekének. Baja ugyan nem lesz tőle a gyereknek, de attól még büdös.

Amikor cigiztem nem is tűnt fel, hogy mennyire. Most, hogy én nem szívom, a férjem viszont igen, most jövök csak rá, hogy milyen hátrányai is vannak.

És ha véletlenül kicsit fúj a szél, akkor igen is kikerülhetetlen, hogy néha belefújja a füstöt a szél a gyerek arcába.

Én nem hiszem, hogy van olyan anyuka, aki 1-2 óránál tovább sétál babakocsival. Azt az 1-2 órát akkor meg nem lehet kibírni?

2012. ápr. 13. 16:41
 14/28 xStefix ***** válasza:
100%

Nem tartom szimpatikusnak. Az egy dolog, hogy valaki felnőttként mit tesz a saját egészségével - de ha már gyereke is van, onnantól érte is felelősséggel tartozik, ebben is. És ezt nemcsak arra értem, hogy ráfújja-e a füstöt vagy sem, hanem arra is, hogy ha rendszeresen dohányzik, azzal milyen példát mutat a gyerekének.

Nem ítélem el az ilyen anyukákat, de nem értem velük egyet (és kicsit nem is értem őket).

2012. ápr. 13. 16:54
 15/28 anonim ***** válasza:
81%
Én is cigiztem amig meg nem tudtam, hogy terhes vagyok, aztán szoptatás végeztével sajnos visszaszoktam. Én bevallom, hogy elszívtam néha egy-egy szálat amig lent voltam a gyerekkel sétálni. De mindig leültem egy padra ilyenkor. Amíg nem a gyerek képébe fújom a füstöt akkor ez miért olyan borzasztó? 14 hós volt a fiam, amikor ismét leraktam, mert nem akartam hogy később azt mondja nekem: "anya, olyan büdös vagy". Azóta sem dohányzom, most lesz 21 hós. :-)
2012. ápr. 13. 16:59
 16/28 anonim ***** válasza:
84%

Miért ítélném el???A gyereket károsítja vele???terhesen dohányzik?Nem!Akkor meg??????Azt csinál magával amit akar...

(egy nem dohányos anyuka)

2012. ápr. 13. 18:21
 17/28 anonim ***** válasza:
85%

Mi a véleményetek arról az anyukáról aki mindenbe beleüti az orrát?

Ilyen kérdés miért nincs? Nem unjátok még mások szapulását? Érdekes, hogy itt mindenki (tiszt.kiv.)el van ájulva magától, hogy mennyi dolga van, egész nap robotol a konyhában, a gyerekek lekötik minden idejüket, még hajat mosni sincs idejük, de másokat szapulni érdekes van. :D

2012. ápr. 13. 19:50
 18/28 anonim ***** válasza:
0%
Kedves Utolsó! Nem tudtál volna szorítkozni a kérdés megválaszolására? Vagy te is csak olyan "orr bele ütögetős" vagy, aki normális választ képtelen adni?
2012. ápr. 14. 10:18
 19/28 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó nem értem az indulatodat. Mi lenne a véleményem? Nem ismerem az anyukát nem fogom azt mondani, hogy igen szörnyű amit művel bitófára vele. :D Én nem dohányzom, a gyerekem születése előtt sem tettem. Ennyi. Nem mindenki bírja/akarja letenni a cigit. Mellesleg megjegyzem, hogy ha már mindenképp ki kell akadni valakin, akkor az sokkal egészségtelenebb a gyerekre nézve, hogy nyilván a lakásban is dohányzik. (nem biztos, de a dohányosok többségéből indulok ki) A szabadban, ha nem bele a babakocsiba fújja nem olyan vészes.
2012. ápr. 14. 11:37
 20/28 anonim ***** válasza:
50%
Én 8 évig dohányoztam és már át is álltam az utolsó 3 évben a napi 2 dobozra. Aztán ahogy tervezgetni kezdtük a babát letettem. Egyik napról a másikra! miután kb egy év evlelt azt tudtam mondani, hogy már nem hiányzik. Ekkor valósítottuk meg a babaprojektet. Tudtam, hogy idő kell amíg a szervezetemből is kiürül a dolog és hogy magamról tudjam, hogy NEM kell!!! Szoptatás után éreztem, hogy nagyon hiányzik. De nagy erőt vettem magamon és csak az járt a fejemben, hogy a szívem szorulna el ha a kislányom tiniként rágyújtana és azt csinálná amit én. Megszenvedtem az életéért és most döbbentem rá, hogy mit érezhetett az én anyukám aki életet adott nekem és én ezt nagy könnyelműen rongáltam. Hogy mondanám a lányomnak, hogy rossz és kérném, hogy ne tegye, ha én is ezt teszem? Szerintem egyébként tényleg nagyon rossz az aki a babája mellett cigizik. Most, hogy már letettem 3 éve már ha valaki elmegy mellettem cigit szívva egyszerűen elviselhetetlennek érzem azt a bűzt és volt már, hogy rám jött az öklendezés is. Kívülről nézve a dolgot nagyon undorító és eszméletlen büdös. Nem is értem miért volt rá szükségem. remélem a kislányom soha nem fogja saját magát károsítani.
2012. ápr. 15. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!