Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Napi 2-3 szál cigitől alhat...

Napi 2-3 szál cigitől alhat rosszabbul 8 hónapos babám?

Figyelt kérdés
Szörnyen restellem, de rengeteg minden összejött mostanában és kb. 1 hete elszívok 2-3 szál cigit(feszültséglevezetés). Viszont azt vettem észre hogy babám éjjel többször ébred(jelenleg jön a foga) van hogy 5-6 alkalommal is. A kérdésem az lenne hogy megérezheti a tejben a cigit és ez okozhatja az ébredéseket vagy "csak" a fogzás miatt van? Csak reggel, este és éjjel 1x cicizik.
2012. ápr. 12. 21:10
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
80%

NEM A BAGÓZÁS A GOND ITT!!!! BAGÓZÁS SZOPI MELLETT!!!!!!! MIT NEM LEHET EZEN ÉRTENI??????

A cigaretta káros anyagai átmennek az anyatejen. Vagy szoptatsz, vagy bagózol. A kettő nem megy együtt. Aki bagózik ÉS szoptat, na afölött én is pálcát török, ha tetszik, ha nem!

2012. ápr. 13. 12:47
 22/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igazából gondoltam, hogy kapok majd hideget-meleget, talán kellett is hogy kicsit helyre tegyen. Ma még nem gyújtottam rá és ezt próbálom is tartani, sokkal,de sokkal fontosabb a kisfiam annál, mint hogy a büdös bagót szívjam.(csak az a baj, hogy néha nagyon megkívánom és jól is esik ilyenkor) Terhesség előtt dohányoztam, de amint pozi lett a tesztem azonnal letettem és mostanáig bírtam. Sajnos a családunkban is mindenki dohányzik, persze a pici közelében nem, a lakásban egyáltalán nem. A legnagyobb problémám, hogy árverezik a fejünk fölül a lakást és nem tudom miből és hova költözünk.
2012. ápr. 13. 12:51
 23/43 anonim ***** válasza:
59%
18. vagyok. Gondolkodom. De adódhat akármilyen problémám, lehetek akármilyen ideges, olyan megoldást keresek, ami nem árt a gyerekemnek. Én csokifüggő vagyok sajnos, de mivel hasfájós volt a babám, leszoktam róla. Kávét sem ittam, pedig azt is nagyon szeretem. És ideges is voltam igen, de szedtem a magneB6-ot, meg sokat sétáltam stb. Nem létezhet olyan ok szerintem, ami indokolja, hogy valaki tudatosan károsítsa egy csecsemő egészségét. Ha ezért szuperanyu vagyok, vállalom.
2012. ápr. 13. 12:52
 24/43 anonim ***** válasza:
63%

Látom a lepontozó kommandó megint beindult, ha az ember kissé éllel válaszol... (ha ennyi esze van a pontozgatónak, hogy nikotinos tejet ad a babájának és ehhez másoknál asszisztál, akkor lelke rajta!)

Kérdező sajnálom a helyzetedet, annyit tudsz még tenni, hogy a cigi utáni tejed lefejed és kiöntöd.

2012. ápr. 13. 14:06
 25/43 anonim ***** válasza:
54%

És ha lepontoznak, akkor mi van? Nehogy ezen bánkódj! Két gyerekes diplomás felnőtt nő vagyok, szerintem nem veszik el a diplomámat, ha ezen az oldalon lepontoznak a véleményemért. Egy ember értékmérője nem az, hogy a "Gyakorikérdések.hu"-n hány százalék a válaszai hasznossága vadidegenek szerint....:)))

De miért lett vita itt egy kérdésből ismét? Szegény kérdező lassan nem 2-3 szál cigit fog elszívni idegességében, ha ezeket mind elolvassa. És ami felháborít: hagyja abba a szoptatást 2-3 szál cigi miatt??? Ez aztán a jó tanács!

Komolyan, nekem az a véleményem, hogy aki soha nem dohányzott, az ilyen kérdésekre ne is válaszoljon, mert nincs tapasztalata, nem kompetens a dologban. Aki soha nem járt Angliában, ne mesélje már el, hogy néz ki a Tower, mert biztosan lesz olyan, aki látta és ő majd elmeséli.:) Nekem ez kicsit olyan, mint amikor a vegetáriánus arról beszél, hogy hány szelet hústól lehet gyomorrontást kapni.:)

Egyébként pedig: "MIELŐTT MEGÍTÉLSZ VALAKIT, JÁRJ EGY MÉRFÖLDET AZ Ő CIPŐJÉBEN!"...

2012. ápr. 13. 16:35
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nagyon sajnálom, ami veletek történik! Ismerem ezt az érzést, hidd el! Adjon neked az erőt, hogy olyan ügyesen leszoktál kismamaként a cigiről, ha most újra dohányozni fogsz, azzal is csak a pénz megy. Hagyd el azt a 2-3 szálat, mielőtt kevésnek éreznéd, és egyre többet kívánnál! Tapasztalatból beszélek! És hidd el, minden probléma megoldódik, nézz a babádra, szüksége van rád, és bízik benned! Minden jót!
2012. ápr. 13. 16:40
 27/43 anonim ***** válasza:
38%

"És ami felháborít: hagyja abba a szoptatást 2-3 szál cigi miatt??? Ez aztán a jó tanács!"

Ez a tanács háborít fel?! Látszik, hogy nem az orvosira jártál a két diplomáddal. Mellesleg én is két diplomával rendelkezem és engem az háborít fel, hogy ennyire ostobák egyesek, hogy magukat jól képzettnek titulálva sem értik meg, hogy a nikotin még kis mennyiségben is milyen hatással van a kisbaba szervezetére! Itt nem az emberről ítélkezik senki, de igenis- miután a kérdése erről szólt!- azt fogom javasolni a kérdezőnek, hogy bagó mellett ne szoptasson!

Egyébként tudom milyen a függés, erősen édességfüggő vagyok, de terhességi diabetes mellett napi 150-es CH diétán voltam végig. Azért, hogy a gyereknek semmi baja se legyen. Majdnem megőrültem, de kibírtam..

2012. ápr. 13. 17:05
 28/43 anonim ***** válasza:
56%

Sajnos nem találtam meg azt a külföldi oldalt, ahol írtak a dohányzásról szoptatás alatt, pont a ritkán dohányzókról, és ott azt olvastam, hogy 1 szál cigiben lévő nikotin max. 6 óra alatt kiürül a szervezetből (sajnos azt nem tudom, melyik erősségű, pedig nagyon nem mindegy, hogy ultra light vagy barna Szofi, ha van még ilyen...) Ez egy értelmesnek tűnő kutatás volt és valamilyen orvosi szakmai oldalon közölték angolul, nem blikk.hu vagy nők lapja cafe meg a brit kutatók... Szóval bocsánat, de nem tudok pontos hivatkozást, lehet, hogy Svédországban vagy valami más skandináv országban.

A lényeg az volt, hogy a kutatás szerint ha szoptatás után elszívott 1 szál cigit a nő és utána 6 óra múlva szoptatott volna, akkor már nem volt a tejben semmi a cigiből (se nikotin, se kátrány, szóval semmi káros anyag). Persze ez teszt volt, szóval nyilván nem itatták meg a babával a tejet, hanem le kellett fejni és az összetételét vizsgálták a kutatók. Szóval egy újszülöttnél ez nyilván nem működik, hiszen ő sokkal gyakrabban eszik.

Természetesen terhesség alatt sincs ilyen "kibúvó", hiszen ott a köldökzsinóron keresztül a magzat folyamatosan kapja anyukától azt, amit anyuka bevisz a szrvezetébe. Tehát ott egyértelműen végig káros.

2012. ápr. 13. 17:45
 29/43 anonim ***** válasza:
0%

Azert ne hasonlitsuk a csokievest a dohanyzashos, kozel nem ugyanaz.

Latom, itt valaki a diplomait emlegeti, de hogy jon ez ide? Nekem is van, es?:) Ahogy utana megjegyezte egy lepontozott valaszolo, biztos, hogy nem az orvosin szerezted a ket diplomadat:)

En dohanyoztam 15 evig, mikor az ovu tesztem pozitiv volt, azaza probalkozaskor meg talan elszivtam par cigit, nehez, valoban, de utana mar ugy tesztelgettem terhessegi tesztekkel, hogy nem cigiztem, hiszen a gyerek a legfontosabb. Nehez, terhesseg elott lehet nem is ment volna, de a a baba miatt teljen maskepp gondolkodtam, nem szabad es kesz. Ne mondja mar nekem senki, hogy nem lehet leszokni egy masik ember eleteert, a sajat gyerekedert. Ez a legkevesebb. Es szoptatas alatt sem es utana sem fogok mar, egyreszt, mostmar fontos az egeszseg, masreszt a gyerek lasson jo peldat, meg ne fudtoljek ra. De ez mar tenyleg privat velemeny. Viszont, mikor valaki terhesen vagy szoptatas alatt dohanyzik, en nem itelkezem, mert nem is szabad, de akkor is teny marad, hogy tonkreteszi az egeszseget. Nagyon szornyu egyebkent, hogy egyaltalan legalis a cigi, pedig mar bizonyitott teny, hogy rakot okoz es emberek millio halnak meg emiatt rakban evente. Es senki nem foglalkozik vele, ha egy kismama bagozik es kart okoz ezzel a magzatnak vagy kisbabanak, pedig kellene... kevesebb beteg kisbaba lenne a vilagon:(

2012. ápr. 13. 22:28
 30/43 anonim ***** válasza:
51%
A csokievesrol a fuggosegrol irt valaszolonak irtam, nem a dietazo valaszolonak, mert a ch dieta nehez, ismerem es tenyleg nem konnyu vegigcsinalni. De hat, az lenne a normalis, ha az anyukak lemondanak dolgokrol, en nem is ertem ezt az egeszet. Mas anya meg az eletet is odaadja gyermekeert... A par szal cigi nevetseges es semmi ehhez kepest.
2012. ápr. 13. 22:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!