Ti is elvesztitek a türelmeteket néha?
Figyelt kérdés
Soha nem ütöttem meg a kisfiamat, de van, hogy elvesztem a türelmem és kiabálok egyet. Utána pedig gyötör a lelkiismeret, mert nem akarom, hogy féljen tőlem a kicsi, vagy szorongjon miattam. Mivel tervező tíous vagyok, sokáig kellett szoknom azt, hogy nem mindent tudok kontrollálni és a helyzethez alkalmazkodnom kell, de nagyon igyekszem. Úgy érzem mindent megteszek, hogy jó anya legyek, de pl. ha szétkeni az egésza rcán, haján az ételt akkor elszáll az agyam. Nem is igazán ez miatt, hanem inkább azért, mert ha egyszer ezt megcsinálja, utána juszt se fogadja el az ételt. Szeretném, ha erősen kötődne hozzám és ez miatt is aggódom, mert ha apa itthon van, mindig inkább hozzá megy oda és nem hozzám. Tudom, hogy pici és szeretném, ha mindkettőnkkel nagyon erős és jó kapcsolata lenne, de olyan rosszul esik...van hasonló tapasztalatotok, vagy jótanácsotok? Olyanok kérem ne írjanak, akik csak bírálni v lehordani akarnak.2012. ápr. 11. 11:56
11/16 anonim válasza:
Ha már semmi nem segít mit lehet tenni?(szép szó,erélyesebb szó,kiabálás,büntetés)Mi a következő lépés.Az,hogy nevelő jelleggel fenéken billented.Nem agyon kell verni.Szerintem se kellene ennyire lehurrogni a 3. válaszolót.Nem minden gyereket lehet szép szóval nevelni.Viszont bármilyen feszkó is alakul ki,utána mindig meg kell beszélni a gyerekkel,hogy mi miért történt.
12/16 anonim válasza:
Na ez megint a szuperanyukák kérdése,ahol kiélhetik magukat. Nem hiszek benne,h szép szóval mindent meg lehet magyarázni egy gyereknek. Nem verni kell,de egy-egy popóra legyintéstől még nem lesz lelkisérült a gyerkőc. A férjem előző házasságából született lánya(7 éves),nagyon akaratos lányka. Ha elkezdi a hisztit,nincs megállás. Apukája nagyon szépen próbálja neki elmagyarázni a szitut,hogy azt a dolgot épp miért nem szabad, de a lány akkor is akaratos. Apukája mondja neki,ha nem hagyod abba,rávágok a fenekedre! Erre a kislány sanda mosollyal megjegyzi,hogy úgy se fogsz! És persze apuka nem legyinti meg,és a kislány nyert,és csinálja tovább a dolgokat,és szépen a fejére nő. Szóval nagyon sokszor próbáltuk a neveljük szép szóval elméletet,de ez csak elmélet. Egyszer-kétszer meg kell mutatni,h ki irányít,márpedig nem a gyerek!
13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2012. ápr. 12. 11:19
14/16 anonim válasza:
Az utolsó válaszoló teljesen korrekt,ugyanígy gondolom!Pontosan ilyen gyerekek lesznek,ha hagyja az ember,hogy a fejére nőljenek.Verni nem szabad persze,ez tény.De azért mindennek van határa!
15/16 anonim válasza:
Azért örülök,hogy néhányan megérették,hogyan gondoltam,és nem csak én hiszem azt hogy "ejnye-bejnyével",és beszéddel nem lehet mindent megoldani,még akkor is,ha lehet nem volt egyértelmű valakinek..köszönöm nektek,tényleg jobban érzem magam,hogy más is így gondolkodik,lehet máskor jobban összefoglalom,ezen az oldalon,ha csak egy mondatot másképp fogalmaz az ember máris jönnek a támadások...
16/16 anonim válasza:
A véleménykülönbség nem támadás. Ne legyél paranoiás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!