Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti is elvesztitek a türelmetek...

Ti is elvesztitek a türelmeteket néha?

Figyelt kérdés
Soha nem ütöttem meg a kisfiamat, de van, hogy elvesztem a türelmem és kiabálok egyet. Utána pedig gyötör a lelkiismeret, mert nem akarom, hogy féljen tőlem a kicsi, vagy szorongjon miattam. Mivel tervező tíous vagyok, sokáig kellett szoknom azt, hogy nem mindent tudok kontrollálni és a helyzethez alkalmazkodnom kell, de nagyon igyekszem. Úgy érzem mindent megteszek, hogy jó anya legyek, de pl. ha szétkeni az egésza rcán, haján az ételt akkor elszáll az agyam. Nem is igazán ez miatt, hanem inkább azért, mert ha egyszer ezt megcsinálja, utána juszt se fogadja el az ételt. Szeretném, ha erősen kötődne hozzám és ez miatt is aggódom, mert ha apa itthon van, mindig inkább hozzá megy oda és nem hozzám. Tudom, hogy pici és szeretném, ha mindkettőnkkel nagyon erős és jó kapcsolata lenne, de olyan rosszul esik...van hasonló tapasztalatotok, vagy jótanácsotok? Olyanok kérem ne írjanak, akik csak bírálni v lehordani akarnak.
2012. ápr. 11. 11:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

amit jól teszel hogy nem ütöd meg. Az ütéssel csak ütést tanítasz és ez elgye a kis keze vagy feneke maga a mozdulatot tanítod vele neki.

Nekem is sokszor elszáll a türelmem, és kiabálok. Lányom másfél a dackorszak közepén (remélem nem az elején).

De mindig arra gondolok, hogy mit kellett volna tudnia és mit nem, mi az én hibám és mi az övé.

Pl mikor kikent mindent a samponnal amit kézmagaságban hagytam, akkor magamra voltam mérges, majd vettem egy mély levegöt (gondoltam mekkora hülye vagyok), és kértem segítsen feltörölni miközben megállásnélkül, de szépen mondogattam hogy nem szabad ilyet tenni és miért rossz.

De mikor 200x is ledobja a kaját, amit már 1000x elmondtam nem szabad, nem csinálunk ilyet akkor tudom, hogy ö a hibás, így fogom és megbüntetem, mert ezt direkt csinálja és nem véletlen esik le. büntetés pl hogy befejezte az evést és le kell mennie és nem ülhet velünk akkor az asztalnál.

szóval mérlegeld mindig a korházo képesti tudását, lehetöségeit, gondold végig ki is valójába a hibás és így kezeld a helyzetet.

2012. ápr. 11. 12:06
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Hogy elfogy e a türelmem?Minden nap.Van,hogy többször,de akad olyan is,hogy csak egyszer.20 hónapos kisfiam nagyon kíváncsi és mindent szét akar szedni,mindenbe bele akar látni és ez sokszor egyenlő a rombolással töréssel,zúzással.Nagyon heves,nagyon türelmetlen és öntörvényű.Nagyon ritkán ül meg egy helyben.Mostanában szokott rá a hisztire,hogy ha valami nem tetszik vagy nem engedek neki valamit földhöz vágja magát,aztán odajön és rám ver egy jó nagyot.De mindezek mellett nagyon okos és sokszor szófogadó,csak most Te inkább a nehézségekre vagy kíváncsi.Szóval ha jellemeznem kellene egy napot hiszti ügyileg 30% hiszti,de azt nagyon durván adja elő,a többi időben jó kisfiú.Én is rá szoktam kiabálni,sőt a kezére és a popsijára is kapott már.Emiatt le lehet hurrogni.Ennek ellenére engem imád a legjobban,ha apa itthon van is hozzám jön,mert érzi és tudja,hogy Ő a mindenem.Szerintem egy gyerek nem attól lesz idegbeteg,ha néha rákiabálsz vagy kicsit rácsapsz a fenekére,hanem attól,ha érzi nem szeretik.De ettől Neked nem kell félned.Bocs,hogy hosszú lett.
2012. ápr. 11. 12:10
 3/16 anonim ***** válasza:
41%
Na igen attól hogy néha rálegyintesz a fenekére vagy a kezére,sem lelkibeteg nem lesz,sem agresszív..ez csak néhány pszihológus agyának a szüleménye,igazából fogalmuk sincs hogyan működik egy gyerek..manapság úgy gondolják a gyereket nem kell nevelni,büntetni csak beszélni lehet vele..ne csodálkozzunk,hogy ennyi neveletlen gyerek van...
2012. ápr. 11. 12:15
 4/16 anonim ***** válasza:
28%
Kedves utolsó válaszoló! Jó nagy butaságot írtál. Ha egy gyereket rendszeresen bántasz büntetésképpen, akkor azt fogja megtanulni, hogy ez a normális reakció arra, ha valami nem tetszik, valami miatt dühös stb. A gyerekek ugyanis utánzással tanulnak, másolnak minket. Ez nem a pszichológusok agyszüleménye, hanem tény. Olvass utána, és ne adj ilyen rossz tanácsokat.
2012. ápr. 11. 12:32
 5/16 anonim ***** válasza:

Igen a 3-s nagy butaságot mondott.

A gyermekek föleg ebben a korban de késöbb is azt tanulják amit látnak.

Tipikus példák föleg ovodás korban vannak ahonnan rengeteg mindent össze szednek.

De pl 1,5 éves kislányom minden nap megsimogatja hasamat (erhes vagyok), soha nem kértük vagy mondtuk neki, de férjem ezt minden nap többször megteszi.

De gondolom minden gyerekes anyuka tud ezer olyan történetet amikor csak egyetlen egyszer csinált meg valamit, majd a gyerek folyamatosan azt tette. pl lábbal jóinbdulatuan elhesegetett egy macskát, majd a gyerek elkezdett minden macskát rugdalni, mert még képtelen a helyzetete felmérni, és nem érti mit miért tesz csak cselekszik ahogy anya is.

2012. ápr. 11. 12:46
 6/16 anonim ***** válasza:
utolsó,ha rendesen elolvasnád amit írtam azt írtam NÉHA ha nem tűnt volna fel,az hogy hogy NÉHA így bünteted..szóval én nem a rendszeres verésről beszéltem,mert azt én is elítélem..
2012. ápr. 11. 12:46
 7/16 anonim ***** válasza:
már utolsó előtti...
2012. ápr. 11. 12:47
 8/16 anonim ***** válasza:
mellesleg nem láttam sehol,hogy mennyi idős a gyereke,természetesen itt nem 1,5-2 év alatti gyerekre értettem amit írtam,de itt csak lehordják az embert mindenért..
2012. ápr. 11. 12:50
 9/16 anonim ***** válasza:
39%
4. válaszoló vagyok. Ne legyél annyira felháborodva, mert a hozzászólásaidból az derül ki, hogy te a verést egyfajta nevelési módszernek tekinted, ami néha belefér. Hát nem, nem fér. Nagyobb gyereknél meg pláne nem. Volt már, hogy én is odacsaptam indulatból a fiam fenekére (meg is bántam), de soha nem tenném ezt azért, hogy ezzel neveljem, ezzel próbáljak elérni valamit.
2012. ápr. 11. 13:13
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg a 3.válaszoló teljesen jót írt,ne hurrogjátok le.Azt írta NÉHA!És bizony egyetértek,néha én is rácsapok a kezére a gyereknek,ha már 10-edszer elmondok valamit,de nem akarja megérteni.nem hinném,hogy ettől rossz lennék,vagy ő verekedős lenne.És egyébként kiabálok is,mert nem végtelen a türelmem.Irigylem azokat az anyákat(akik most le fognak pontozni),akik soha nem emelik fel a hangjukat és mégis tudnak fegyelmet tartani,illetve helyesen nevelni!Tényleg ők,hogy csinálják?
2012. ápr. 11. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!