Szerintetek mennyire van igény családi napközire 0-3 éves korig? (faluban, városban)
3 gyermekes anyuka vagyok és kíváncsi vagyok, hogy a mai világban van-e erre igény, ugyanis az állám nagyon szorgalmazza ezt, és támogatná, hogy a kisgyermekes anyukák minél előbb visszamenjenek dolgozni (már ha van hova!).
Van aki beadná egy ilyen helyre a gyermekét (mennyi idősen?), ha mindennel elégedett? Max 5-7 kisgyermek (baba).
Köszönöm előre is a válaszokat!
nem vagyok Magyarorszagi, nalunk mar vannak ilyen "bolcsik"
ha az anyagiak megengedik, en semmi esetre sem szeretnek visszamenni dolgozni 3 eves koraig, az en gyerekem en szeretnem nevelni
Az unokatesom alig varta, hogy a pici egy eves legyen, es mehessen dolgozni, elotte is ment volna, de a ferje nem engedte. Sokan anyagi okok miatt sajnos rakenyszerulnek, ezert szerintem lenne ra kereslet.
igény van de drága. én beadtam a lányom ovi előtt,heti 2 nap jár,28e. egész hónaprta én nem tudnám. sajnos olcsóbban nem tudja senki kihozni pedig támogatás is van,mert 1000 féle előirásnak kell megfelelni,plusz ilyen helyen mindent biztositania kell a vezetőnek.
én nagycsaládos vagyok,én inkább azon vagyok h itthon tudjak dolgozni-varrok
Persze hogy lenne rá igény. Ingyen és bérmentve. Mennyien írnak már ide, hogy "tanulok, munkanélküli vagyok, nem vették fel a bölcsibe, oviba. De én szeretném, mert milyen jó lenne a gyereknek (meg a lusta anyukának is). Mit csináljak?"
Ja, fizetni azt nem tudok, vagy nem is akarok.
De iróniát félretéve az átlagembernek ez megfizethetetlen. És tényleg nem tudják olcsóbban kihozni, mint 50 e ft, sőt hallottam, hogy Pesten még 80 e Ft is van havonta.
Mi egy viszonylag kis városban lakunk, ott két magánbölcsi van. Az egyikkel nagyon rossz tapasztalatok vannak, a másik meg fullon van. Még jó, hogy a szomszédos városban, ahová átjárok dolgozni, találtam egy családi napközit, így oda beírattam kisfiamat. Az állami bölcsibe esélyünk nem volt bekerülni, pedig 3 hetesen beírattam, hogy két évesen mehessen. Fellebbezéssel sem sikerült.
Most a családi napköziben 52.000 Ft/hó kajával együtt, amit fizetek, de ha ezt az összeget levonom a fizumból, még mindig jóval több marad, mintha otthon maradtam volna 25.000 Ft gyesért. Az csak arra lenne elég, hogy éhen haljunk. :(
Szóval 2 évesen ment a kisfiam oda, én visszamentem dolgozni, ami mind a kettőnknek jót tett. Ő nagyon jól érzi ott magát, rengeteget fejlődött, angolul tanítják, szobatiszta lett, betegséget még nem kapott el talán a kis létszámú csoportnak is köszönhetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!