Sokan állítják, hogy nem jó dolog, ha a szülőkkel alszik a baba bizonyos ideig. Válaszolnának nekem olyan szülők, akik erre ténylegesen tudják a választ, mert köztük alszik a pici?
hát, valóban nem túl szerencsés...mi is egyszer kétszer áttettük közénk a picit, aztán csak egyszer ottmaradt. Most szoktatom vissza az ágyába...egész jól megy. (most 1 éves) Én azért mondom h nem túl jó dolog, mert a szülő nem tud pihenni...mindig fáradtan ébredtem, ha velünk aludt.
DE én 10-éves koromig a szüleimmel aludtam....na bummmmm. Egészséges felnőtt lettem.
az első egy hónapban velünk aludt a baba a nagyágyon, de két dolog miatt szoktattam bele a kiságyba
- a házaséletünk a nullával volt egyenlő
- a légzésfigyelő csak a kiságyban jelez, én nem veszem észre, ha a pici nem vesz elvegőt (amióta a kiságyban alszik, egyszer már volt riasztás, és sajnos nem tévesen..:()
az elején még kényelmes volt, hogy ott volt mellettem, mert sokszor felébredt éjszaka enni, de már 2 hós "nagyfiú" és éjszaka csak 1x kel fel, szépen alszik a kiságyban
amire nem szoktatod rá, arról nem fáj később leszoktatni
Szia! Velünk tényleg nem alszik a gyerek, azért mert közvetlenül előttünk volt ill. van a rossz példa.
A húgom kb. 11 éves lehetett amikor egyáltalán nem akart még külön aludni, most már 13 de még most is sokszor vissza kéredzkedik a szüleimhez.
Javaslok Neked egy könyvet: Ranschburg Jenő: Szülők könyve. Érdemes elolvasni!
Rengeteget olvastam a témáról, és ez a külön szoba, külön ágy a babának ismeretlen fogalom volt (pontosan nem tudom megmondani), de az 1940-es évekig, ha jól emlékszem. Sőt, vannak olyan országok, ahol még ma is az!!!
Saját tapasztalat: anyatejes babámhoz 2 óránként keltem szoptatni, eleinte mindig visszatettem a kiságyba. Aztán olyan fáradt voltam az állandó ébrenlét miatt, hogy úgy döntöttem, amíg ennyire intenzíven szopizik a babám, velünk alszik. Nagyon jó volt, felébredtem, hogy nyöszörög, cici be, aztán aludtunk mind a ketten. Férjem is tudott pihenni.
Kb. 6 hónapos korában azt éreztük, hogy zavarjuk egymást az alvásban, és akkor visszaszoktattuk az ágyába. Simán ment. Már első éjszaka sem tiltakozott.
A csecsemőhalál okát nem tudják a mai napig, egy biztos: a baba a lehető legnagyobb biztonságban érzi magát az édesanyja mellett.
A szex pedig: mi napközben szeretkezünk a férjemmel, amikor alszik a baba, estére mindketten fáradtak vagyunk hozzá.
Persze, ez is csak egy vélemény, az enyém.
Remélem, megtalálod a sok válasz között azt, amire kíváncsi voltál.
Első vagyok. nem azt mondtam, hogy ez okozza a csecsemőhalált, csak hogy nő vele a veszély. A kutatások, amik arra irányulnak, hogy megtudják, hogy mitől van a csecsemőhalál, mert valóban nem tudják még, hogy mitől van, szóval a kutatások azt mutatták, hogy a csecsemőhalál olyan esetekben, ahol a szülőkkel egy ágyban aludt a baba, sokkal nagyobb számban fordult elő, mint amikor a saját ágyában aludt a baba.
Nálunk a bölcső az ágyam mellett van, onnan is el fogom érni a babát, meg fogom tudni etetni, stb.
A baba légzését segíti és a babát nyugtatja, ha egy légtérben van az anyával, de ez nem azt jelenti, hogy egy ágyban kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!