Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Foglalkoztat már valakit,...

Foglalkoztat már valakit, hogy milyen lesz újra visszatérni a munkájába? Nekem lassan időszerű lesz. De nem sok kedvem van hozzá.

Figyelt kérdés
2012. ápr. 10. 13:20
 1/8 anonim ***** válasza:
39%

Jaj, ne is mondd! Olyan jó itthon lenni. :)

Előtte sem voltam a munka hőse, mindig úgy álltam hozzá, hogy más is hozzáférjen. És már előre félek, milyen lesz majd visszamenni. Szeretek itthon lenni, olyan kényelmes. Meg ebéd után a kicsikém alszik, én pihenek, netezek, olvasok.

Biztos nagyon meg fogom szenvedni a munkába állást. De a muszáj nagy úr, nincs mit tenni. :)

2012. ápr. 10. 13:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a munkához még lenne kedvem, és vissza is várnak a főnökeim.

Viszont 10 kollégám közül hatan elmentek az elmúlt két évben, így jóformán nem fog engem senki sem ismerni, majdnem mindenki új lesz nekem, ennek pedig nem örülök. Nagyon szerettem a régi társaságot.

Másik pedig, hogy mindenképpen 8 órába szeretnék visszamenni, mert akkor jó a fizetésem és eleve olyan pozícióban voltam olyan feladatkörrel, ami nem igazán engedi meg a kevesebb munkaidőt. De akkor meg sajnos reggel 7-kor le kell adnom a lányom és csak olyan 5 körül érek majd oda érte. Ez meg túl sok idő.

Szóval igen, foglalkoztat már a kérdés, nekem október körül lesz aktuális a visszatérés, akkor lesz 2 éves a lányom, és nem akarok gyesre menni. De majd meglátjuk mit mondanak a főnökeim, és hogy lesz-e bölcsi, ahová felveszik a lányomat...már szervezés alatt áll minden, beírattuk már tavaly a lányomat, közben ezerrel nézegetem a magánbölcsiket is, mint alternatívát.

S miután rájövök, hogy elég nehéz lesz elhelyezni a lányomat és keveset fogom őt látni, azután már nekem sincs sok kedvem dolgozni. De hát ez az élet rendje, előbb-utóbb vissza kell zökkenni a munka remek világába.

2012. ápr. 10. 13:27
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Nekem sincs sok kedvem, de muszáj a pénz miatt. És nagyon remélem, hogy nem fognak kirúgni, mert ugye a védettség megszűnt. :(
2012. ápr. 10. 13:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is felemás érzéseim vannak...egyrészt jó lesz, ha már kicsit több pénz áll a házhoz, meg egy ideig változatos lesz "felnőtt emberek" között lenni, akikkel majd biztos nemcsak a gyerekekről beszélünk, de másrészt, nagyon nagyon fog hiányozni a fiam, furcsa lesz, hgoy ennyi időt külön töltük...Pedig az eszem tudja, hogy ez a dolgok menete, és lehet, hogy a fiamnak én már nem tudok annyi újdonságot nyújtani, és jó lesz neki a kispajtások között. Na, és nem utolsósorban: ha nagyon rossz éjszakánk volt (ált. minden második), akkor néha lehet lustálkodni 8-ig...Szóval, várom is, meg nem is..
2012. ápr. 10. 14:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Én nagyon nem várom, pedig már megőrülök itthon! :( Tulajdonképpen 4 éve vagyok itthon és már nagyon várom, hogy felnőttek legyenek körülöttem, de sajna maga a munka meg a munkahely nem vonz. Olyat kell csinálnom ami már egyáltalán nem érdekel és mindezt egy vadi új helyen, ahol senkit nem ismerek. Én meg nem vagyok egy ismerkedős típus, a játszótéren is 2 évbe telt, mire megbarátkoztam az anyukákkal...
2012. ápr. 10. 14:59
 6/8 A kérdező kommentje:
hogy-hogy megszűnt a védettség?
2012. ápr. 11. 12:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Jajj ne is mond..nekem pont nagyon is aktuális eme kérdés!Köszönöm,hogy kiírtad mert már azthittem egyedül vagyok ezzel a "problémával".

Kisfiam májusban tölti a 2 évet,már most szabin vagyok,április 23.-án kezdjük a beszokatást a bölcsibe de már május 3.-án mennem kell továbbképzésre Pestre több napra nem is jöhetek haza!

Nemtudom milyen lesz az elválás a "szétszakadás".

Gyakorlatilag az elmúlt 2 évben nem töltöttünk külön egy teljes napot sem!Viszont sokat jártunk közösségbe(babafoglalkozás,babaúszás,játszóház,babás imerősökkel összejárárs stb)tehát megszokta a fiam a társaságot azzal sztem nem lesz baj,inkább sztem én fogok bőgni a bölcsi kapujában!

Akárki akármit is mond itt lezárul egy életszakasz!Akarva -akaratlanul "leválasztódik" a gyerkőc rólad és nekem ez fáj!!

A munka...háát én szeretem a szakmám a munkám ráadásul viszonylag jó munkahelyem van jó kollégákkal jó főnökökkel de én imádtam itthon lenni a fiammal.

Nem azért nem vágyok vissza dolgozni mert büdös lett a munka hanem mert sztem egy nő életében ez a legszebb szakasz és ezek visszahozhatatlan évek mostmeg vissza a dolgos hétköznapokba!

Ráadásul azt se tudom,hogy hogy fogom munka mellett megcsinálni a napi teendőimet(háztartás,bevásárlás,mosás,főzés stb) úgy hogy ne menjen a fiam együtt töltött idejének a rovására!

Szeretném ha bölcsi után minél többet együtt tudnánk lenni és ugyanazokat tudnánk csinálni mint most:játszóterezés,nagy biciklizések,kirándulások stb!ÁÁÁÁ...szóval egy kicsit bele vagyok betegedve EGYÁLTALÁN NINCS KEDVEM VISSZAMENNI DOLGOZNI!!!

Bocsánat hogy rád zúdítottam de jó volt kiírni magamból!

2012. ápr. 12. 08:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom megszűnt a védettség, azaz simán kirúghatnak, mielőtt a gyerek betölti a 3. évet. Eddig 3 éves koráig nem tehettek ki, de most visszamegy az ember, 1 hónap múlva kezébe adhatják a papírt, hogy nincs a végzettségének megfelelő munka, vagy megszűnt a részleg ahol volt és már ki is tudják tenni. Sajnos. Csak jó indok kell hozzá a főnöktől.

Ezt most találtam:

Az új Munka törvénykönyve tervezete megtartja a felmondási tilalom intézményét, e szerint a munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt a várandósság, a szülési szabadság, továbbá a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság időtartama alatt. A védelem alkalmazása szempontjából továbbra is a felmondás közlésének időpontja irányadó, azonban változás, hogy a védelem fennállására a munkavállaló csak akkor hivatkozhat, ha erről a munkáltatót a felmondás közlését megelőzően tájékoztatta.

További fontos változás, hogy amennyiben az édesanya visszatér a munkahelyére még a gyermek 3 éves kora előtt, alapvetően akkor is megilleti ugyan a felmondási védelem, de lesz egy kivételes eset, amikor mégis megszüntethető lesz a munkaviszonya. Ennek két feltétele van, amelyeknek egyszerre kell fennállniuk:

ha a munkavállaló képessége indokolja ezt, vagy a munkáltató működésével összefüggő okból szükséges

ÉS ha a munkáltatónál nincs a munkavállaló munkaszerződése szerinti munkahelyen egy másik olyan, betöltetlen munkakör, ami az anyuka képességének, végzettségének, gyakorlatának megfelelő lenne; vagy ha ugyan van ilyen, de az anyuka ezt at ajánlatot elutasítja.

Emelett a munkavállaló magatartásával összefüggő okból akkor lehet felmondani a 3 évesnél fiatalabb gyermeket nevelő, de már újra munkába állt kismamának, ha a munkavállaló a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlanságból jelentős mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi (megjegyzem, ez azért szélsőséges eset.)

Mit jelent ez praktikusan?

Két fontos dolgot:

Míg a jelenleg hatályos rendelkezések szerint a felmondási védelem a fogantatás pillanatától megilleti a várandós asszonyt (akkor is, ha terhességéről maga sem tud, vagy tud ugyan róla, de munkáltatójával még nem közölte), az új Mt. már csak akkor biztosítaná a védelmet, ha a munkáltatónak tudomása van a várandósságról, mint a felmondást kizáró tényről.

Ha az anya nem marad otthon a baba 3 éves koráig, hanem korábban visszatér dolgozni, és időközben a cégnél "úgy alakul", hogy nem tudják visszavenni a korábbi munkakörébe, és a munkáltató nem is tud felajánlani másik hasonló munkakört, akkor a munkáltató megteheti majd, hogy nem állásidőre küldi az anyukát, hanem elbocsáthatja - természetesen a felmondás valós és okszerű indokolásának kötelezettsége ilyen esetben is fennáll!!

2012. ápr. 14. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!