Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehetne az 1 hónapos...

Hogyan lehetne az 1 hónapos babámat szórakoztatni?

Figyelt kérdés
Napközben sokat van fent, de mivel ilyenkor kézben van, simogatva van, hamar vissza is alszik, de csak felületesen, mert mihelyt letennénk, újra megébred. Mit tehetek, hogy ha ébren van, egy kicsit "fáradjon" is.
2009. jún. 17. 19:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem ne legyen mindig kézben,később neked lesz gondod ebből.:-)Tedd le a hátára,és beszélj neki,mosolyogj rá sokat,tornáztasd kicsit a kezeit,lábait.Boldog babázást!

2009. jún. 17. 20:06
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
Tedd hasra és engedd hogy kicsit sírjon.majd egy idő után feküdj oda mellé és fordítsd a hátára és etesd meg.ha mélyen elaludt akkor gyere el melőle,de őt hagy ott!nem ontos kipárnázni a helyét,mert ő még nem tud leesni!ez azért is jó mert nem kel fel ahogy leteszed,meg azért is jó mertérzi az ágyban a ti szagotokat!mikor felkeltsokat beszéj hozzá és vidd friss levegőre!saját tapasztalat!
2009. jún. 17. 20:08
 3/8 anonim ***** válasza:

Lógass neki bigyókat, fényes, csillogó dolgokat amiket tud nézegetni! Alufólia, színes papírok, csomagolópapír stb. Fújj neki szappanbuborékot. Imádják a picik!

Fektesd a babakocsiba a lakásban is tologasd és énekelj neki.

Jó babázást!

2009. jún. 17. 20:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Aranyos az előttem szóló, :) de szerintem egy 1 hónapos babát nemigen llehet lekötni szappan buborékokkal, meg fényes kütyükkel. Én is azt javaslom, hogy beszélj, énekelj neki minnél többet, ez megnyugtatja. Ne legyen sokat ölben, mert ha hozzászokik, nehéz dolgod lesz a későbbiekben.
2009. jún. 17. 21:20
 5/8 A kérdező kommentje:

Az igazság az, hogy én nem tartanám mindig ölben, meg ha sír sem akarom azonnal felvenni, de mivel együtt vagyunk anyósomékkal(most építkezünk), ők elintézik ezt helyettem. Ha sír a gyerek a kezemben, azonnal elveszi tőlem anyós, após meg azonnal rohan oda, és kérdezi, hogy mi a baj, és elkezdi mondani a hülyeségeit. Anyós állandóan a mellkasán (3xL-s dudáin) altatja el, ennek köszönhetően nappal a kiságyban nem hajlandó elaludni a pici.

Köszi a válaszokat!!!

2009. jún. 18. 16:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Érdeme volna anyósékkal leülni, és szépen kulturáltan elmagyarázni nekik, hogy az szép, és tök jó, hogy szeretik a babát, de ha lehet, ne toljanak már ki veletek! Ha készen lesz a házatok, Ti fogtok szívni, meg a baba az anyós "kényeztetése" miatt. Gondolj bele! Ha elköltöztök, neked ott lesz a házimunka, nem lesz sok időd a babát ringatgatni...arról nem beszélve, hogy sokkal önálóbb lesz, ha nincs folyton kézben.
2009. jún. 18. 20:43
 7/8 anonim ***** válasza:

20:32-es vagyok

Tényleg ne engedd nekik, hogy ezt csinálják.

A baba sírhat is nyugodtan, tisztul a szeme meg a tüdeje...

Szólj rájuk nyugodtan.

Tudom, anyósom is tud úgy nézni, hogy vegyük már fel azt a gyereket! De nem szabad!

2009. jún. 18. 21:57
 8/8 anonim ***** válasza:
A nagyszülők mindig kompenzálni akarják azt, amit elszúrtak az ő gyereküknél. Csak épp ezzel elszúrják az unokát is. Nehéz eset. Amikor a miénk kb. egy hónapos volt, mi rengeteget hintáztattuk (jót tesz az egyensúlyérzéknek), meg repülőztünk is vele, szemmel láthatóan élvezte, hiába volt még nagyon pici. És a csillogó-forgó-zenélő tárgyakat is imádta. Sokan mondták, hogy ilyen picivel abnormálisan bánunk (család), pl. hogy tornáztattuk a lábát, meg masszíroztuk, repülőset játszottunk, satöbbbi, érdekes, a gyerek mégis élvezte és azóta is nagyon boldog baba. Persze a kis fejére meg a gerincére nagyon kell vigyázni, de nincsen cukorból (gondolj csak a szülőcsatornán való kipréselődésére), így nem csak nézegetni meg simogatni lehet.
2010. febr. 15. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!