Hogyan lehet "szórakoztatni" egy 2 és fél hónapos kislányt, hogy ne legyen annyit ölbe? Van babazenék, zenélős forgó, hinta, szóval minden, de ölbe a legjobb neki, csakhogy egy kicsi fárasztó?
Nekem 7 hetes a kisfiam, de rájöttem, hogy a legjobb szórakozás én vagyok neki. Legalábbis egyenlőre.
Én úgy csinálom, hogy evés után szoktam átpelusozni, mert így nem sír (ordít) a kajáért. A pelusozón rengeteget beszélek hozzá, ő próbál válaszolni, nézi a számat, és kacag nagyokat. Szoktam szabadon is hagyni ilyenkor a popsiját, hadd szellőzzön. (Ilyenkor mindig lepisil, de jókat nevetünk rajta.) Aztán átteszem a pihenőszékbe, ott is beszélek hozzá, elérem, hogy nevessen, gügyögjön hozzám, aztán hagyom egyedül nézelődni. Néha ránézek, beszélek egy kicsit hozzá, megpuszilom, megsimogatom. Kb. 1/2- 3/4 órát így elvan. Ha már nyűgös, akkor megdajkálom.
Azt gondolom, bárhová szeretnéd letenni, szerettesd meg vele a helyet mókával, kacagással, sok-sok beszélgetéssel.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!