Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet "szórakoztatni"...

Hogyan lehet "szórakoztatni" egy 2 és fél hónapos kislányt, hogy ne legyen annyit ölbe? Van babazenék, zenélős forgó, hinta, szóval minden, de ölbe a legjobb neki, csakhogy egy kicsi fárasztó?

Figyelt kérdés
2008. szept. 2. 11:17
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia. Nálunk a játszószőnyeg bevált. Eleinte persze abban sem volt el, mostmár van, hogy egy-másfél órát is elnézelődik és már meg tudja ütni a játékokat. Ilyenkor azért ott vagyunk mellette és beszélünk hozzá, zenélünk a játékaival stb. De legalább nem kell cipelni, mert nehéz. Persze egy idő után elunja és akkor fel kell venni megdajkálni, de megmondom őszintén, másfél óra múlva már várom, mikor kéredzkedik ölbe. :) Próbáld mindig kicsit többet letenni. A babazenét az én lányom is szereti, főleg, ha énekelem neki. Pihiszéket most szeretnénk mi is venni. 15 hetes kislány anyukája.
2008. szept. 2. 12:12
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem 7 hetes a kisfiam, de rájöttem, hogy a legjobb szórakozás én vagyok neki. Legalábbis egyenlőre.

Én úgy csinálom, hogy evés után szoktam átpelusozni, mert így nem sír (ordít) a kajáért. A pelusozón rengeteget beszélek hozzá, ő próbál válaszolni, nézi a számat, és kacag nagyokat. Szoktam szabadon is hagyni ilyenkor a popsiját, hadd szellőzzön. (Ilyenkor mindig lepisil, de jókat nevetünk rajta.) Aztán átteszem a pihenőszékbe, ott is beszélek hozzá, elérem, hogy nevessen, gügyögjön hozzám, aztán hagyom egyedül nézelődni. Néha ránézek, beszélek egy kicsit hozzá, megpuszilom, megsimogatom. Kb. 1/2- 3/4 órát így elvan. Ha már nyűgös, akkor megdajkálom.

Azt gondolom, bárhová szeretnéd letenni, szerettesd meg vele a helyet mókával, kacagással, sok-sok beszélgetéssel.

Sok sikert!

2008. szept. 2. 12:24
 3/3 anonim ***** válasza:
Az én lányom is 11 hetes mulott, és sokat gondokodom ezen. Én úgy csinálom, hogy hol a bölcsőben nézegeti a forgókát és a falon lévő figurákat, ha ezt elunta, akkor átteszem a pelenkázóra, ami felett ott van a babatornáztató. Aztán ha itt is elég volt, akkor megy a hordozóba, aminek a fogójára fel vannak kötve plüss állatok. A 3 hely között mindig beszélgetek vele kicsit, nevetünk, csiklandozom, és ő is mesél nekem. Így elvan egyre többet, már fél-egy órát is akár magával egyedül. Tény, hogy azt nem szereti, ha egyedül van hagyva, szereti hallani, hogy körülötte vagyok. A hordozó is megy a babakocsira, és ki a konyhába, ha főzök. Köhbe odaszólok enki, beszélgetünk, és szól a rádió:-)
2008. szept. 2. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!