11 hónapos a fiam, és kiveri a frász az idegenektől, összejövetelektől, és ahol sok ember van zárt térben, ez normális?
ma 13:51
Megszoktam már, hogy le vagyok pontozva!Mivel a gyereknevelési elveim nagyon sokszor nem egyeznek a mai "trendekkel". És egyébként, én a lányomat naponta viszem boltba is, akár 1 db kifliért, mert ott szólnak hozzá, lehet ismerkedni.A nénik örülnek neki, és így lesz szociális.Ennyi.Nem kell mindig tömegbe hordani..egyszerűen csak hagyni hogy felfedezze a világot, amibe a többi ember is bele tartozik.És ez nem jelenti azt, hogy fűvel fával elmenne, és ettől függetlenül nagyon jól tudja, hogy én ki vagyok.Szerintem hülyeség azt gondolni, hogy ha így neveled a gyereked akkor mindenkit egy kaptafa alá vesz..nem tudom miért kell minden gyerekhez úgy állni, mint ha debil lenne, mert nekem ez látszik a mai felfogásból.Mondjuk lehet az én gyerekem túl okos, és ezért van ez a hozzáállásom.De nem bánom, mert sokkal jobb azt hallgatni, hogy milyen szép mosolygós lányom van, mint nagy csenben nyugtatni a gyerekemet mikor idegent lát!
Nem csoda, ha időnként lepontoznak, ha máshol is ilyen fennhéjázva válaszolsz.
Nem debil a te gyereked sem, de azé sem, aki időnként fél. Ők sem egyforma habitusúak, a szülőknek se azonosak a nevelési elveik, a körülmények is mások... egyik sem kapásból jobb, mint a másik.
Én spec. csak abbéli észrevételemet fejeztem ki a hsz-emmel, hogy az sem annyira gyakori/természetes, hogy egy gyerek mindenkihez odamegy. Biológiai okai vannak annak, hogy a többség időnként fél; és pont ezért nincs oka a Kérdezőnek aggódni amiatt, amit a kisfia produkál. Ennyi.
Kérdező, ajánlom neked az Éjszakai gondoskodás c. könyvet, sok szó esik benne az ilyen kötődéssel kapcsolatos összefüggésekről. Ha érdekel. :)
Köszönöm,utána nézek :)
Én is viszem boltba,van emberek között,nem szeparálom el,nem is tudnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!