Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért térden járva megy egy...

Miért térden járva megy egy 15 hónapos kisgyerek?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm kislànya így megy,talpon csak akkor,ha vezetik,de akkor meg olyan furàn oldalazva jár és nem rendesen,hanem mintha dobàlná a làbait.Itt szeretnék kívàncsiskodni, valakinek volt e ìgy a gyereke,mert egyszerűen nem foglalkozik vele a csajaszi.Hiàba mondtuk már többen is, hogy esetleg nem àrtana làtná egy hozzáértö.Egyèbként azt tudom,hogy újszülöttnek azt mondtàk rà túl lazák az izmai.
2012. ápr. 8. 14:24
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja!Csupa bőrkeményedés a kiscsaj térde... ezt elfelejtettem ìrni...
2012. ápr. 8. 14:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Egyértelmű a probléma, mindenképpen gyógytornászhoz kell vinni a gyereket, a legjobb az lenne, ha egy Dévényeshez mennének.

Ennyi idősen már deformálódtak az izmok, és az idő haladtával csak rosszabb lesz. Az izmokat normál állapotba kell hozni, csak akkor fog tudni rendesen járni.

Nehéz így leírni, de a csípőtől az erőkar a térdig rövidebb mint a teljes lába hossza. A rossz izomműködést a rövid erőkaron (térdig), még kompenzálni tudja, de a teljes hosszban már azért csapódik ki a lába oldalra, mert már nem tudja koordinálni az izomműködést rendesen.

Nem tudom mennyire volt érthető, de ezért jár térden. A normál járás instabil, a térden való közlekedés stabilabb.

Meg kéne győzni az anyukát, ha jót akar a gyerekének, foglalkozni kell vele, mert keserves lesz a későbbiekben minden mozgás. Feltételezhetően ügyetlenebb lesz mindenben a társainál szegény.

2012. ápr. 8. 17:03
 3/4 A kérdező kommentje:
Pont az a baj,hogy meggyőzhetetlen mivel hordta a gyereket tornázni dévényeshez aki azt mondta erre a problémára hogy de fura ilyet még nem látott és ha a gyereket nem zavarja hogy térden jàr akkor ne foglalkozzon vele majd jàr rendesen ha akar. Amíg ilyen fürge és igazából semmiben nem zavarja hogy ő terden jàr ne foglalkozzon vele.Mindenesetre làtom hogy zavarja az ismerősömet a dolog mert zavarban van mikor a jàtszòtéren kimászik a homokozóból a kislàny és térdenállva megy a hintàhoz.Csak nem akarok beleokoskodni a dolgàba de anni
2012. ápr. 8. 21:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Szóval azt akartam még ìrni hogy annyira zavar a dolog és sajnàlom azt a picit.
2012. ápr. 8. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!