Mennyire nehéz kisgyerek mellett új munkát találni?
Szerintem lehetetlen. Ezért kell foggal-körömmel ragaszkodni az előző munkahelyhez, hacsak be nem csődölt. Ő köteles visszavenni, elvileg már bizonyítottál, szóval onnan talán nehezebben tesznek ki.
Szerencsére én nem vagyok ilyen helyzetben, most megyek vissza a régi munkahelyemre, de már kérdezték, hogy mi lesz a gyerekekkel az 5 hetes óvodai nyári szünetben. Nagymama. Meg babysitter. Szerintem eleinte nagyon sok pénzt fogok gyerekfelügyeletre költeni, de muszáj, mert ha azt látják, hogy a gyerekek miatt nem lehet rám számítani, hamar leírnak. Máshova meg még interjúra sem hívnak be, ha látják, hogy van gyerekem.
Én Székesfehérvár mellett lakom, és az ismerettségi körömben van egy-két munkanélküli, akik már évek óta nem találnak munkát. Pedig még gyerek sincs. Szóval tuti nagyon nehéz. Pesten talán könnyebb, de az ország keleti részén meg képtelenség. Te merre laksz?
De rákérdeznek, hiába nem tehetnék.
Ha hazudsz, az sem jó, előbb-utóbb ugyis kiderül. Ha meg azt válaszolod, hogy ezt meg sem kérdezhetik, megint csak leírtad magad.
Hát, ez van. De őket is meg lehet érteni. Olyan embert akar a munkaadó, aki el is végzi a munkát, nem állandóan táppénzen van a gyerekkel. Az a baj, hogy kevés a munka, és emiatt kiesnek csomóan: kismamák, pályakezdők, 40 év felettiek, stb. Több munkahely kéne, akkor bennünket is jobban megbecsülnének.
Én is pont úgy vagyok, mint te. Még 1 évig védett vagyok, aztán ki tudja. De nincsenek illúzióim, a nagyobbik gyerekem már egy éve óvodás, és havi legalább 1 hetet beteg. És az óvónő szerint ez még jó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!