Tényleg ennyire ki kell fertőtleníteni az egész lakást, ahol baba ill. kisgyerek van?
Sok helyen olvastam,hogy az anyukák domestosszal,meg hasonló erős vegyszerekkel fertőtlenítik a gyerekük holmiját.Nekem még nincs gyerekem,de nálunk sosem volt divat ez a dolog.Persze mondjuk a wc-t én is ki szoktam fertőtleníteni,de az általános használati tárgyakat soha.
Ti,hogy vagytok ezzel?
Én sem fertőtlenítek, csak a WC-t.
A játékait sem szoktam tisztítani, mert nem kerülnek koszos helyre, csak a baba fogdossa, és majdnem minden nap játszik velük.
A polcokról hetente-kéthetente letörlöm a port, amíg nem mászott 2-3 naponta mostam fel/porszívóztam, amióta csúszik-mászik, sokat van a földön, naponta.
Ritkán főzök ki, sterilizálok cuccokat, mert nincs olyan cucca, amit kéne (nem cumizik, nem használunk cumisüveget sem stb), de amit ki kell főzni (pl. rágóka), azokat is csak az első használat előtt főztem ki.
1,5 éves, eddig sosem volt beteg.
Én sem fertőtlenítek mindent ki. Természetesen az alap és elengedhetetlen higiénia megvan nálunk is, mint minden rendes háztartásban. Mindennap felmosok, két naponta porszívózom. Nálunk a lassan 2 éves tacskónk is a lakásban van (panel) és semmi baja nincs a 8 hónapos lányunknak.
Egyébként a játszótéren sincs minden lefertőtlenítve és gondolom nem is lesz. Ahova járunk foglalkozásra, ott sincs semmi fertőtlenítve. Én szoktam áttörölni törlőkendővel a dolgokat.
Én mindig azt mondom a rokonoknak és a páromnak is, hogy nem fogom a lányomat burokban tartani. Sosem fog az immunrendszere erősödni, ráadásul.. nem is tehetem meg, hogy üvegházban lakjunk, hogy minden fertőzést és betegséget elkerüljünk ..
Én már csak azért sem mosnám fel pl a padlót domestossal mert teljesen beleszívódik mindenbe, a gyerek meg azon kúszik mászik és belélegzi a vegyszert...
Nem olvastam végig mindenki kommentjét szóval ha valaki már írta akkor bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!