Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg ennyire ki kell...

Tényleg ennyire ki kell fertőtleníteni az egész lakást, ahol baba ill. kisgyerek van?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvastam,hogy az anyukák domestosszal,meg hasonló erős vegyszerekkel fertőtlenítik a gyerekük holmiját.Nekem még nincs gyerekem,de nálunk sosem volt divat ez a dolog.Persze mondjuk a wc-t én is ki szoktam fertőtleníteni,de az általános használati tárgyakat soha.

Ti,hogy vagytok ezzel?

2012. márc. 15. 19:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én csak a wc-ben használok Domestost. Sehol máshol. Nem fertőtlenítek halálra mindent és nem mosom külön a lányom ruháit. Vasalni sem vasalom ki az összeset már. Természetesen az alap higiénia megvan, porszívózás, felmosás, de ennyi.

A cumijait,cumisüvegeit kifőzöm, de már azt sem minden héten. Jó alaposan elmosom és ennyi.

Máshol sincsen fertőtlenítve.

Én nem viszem túlzásba és 8 hós lányomnak kutya baja. :)

2012. márc. 16. 09:02
 12/15 anonim ***** válasza:
Milyen sokan írjátok, hogy nem fertőtlenítetek. Egyébként én sem és soha nem is volt beteg a 9 hónapos kislányom. Egy másik kérdésnél jól le is pontoztak, mert egy anyuka a 18hónapos gyereknek MINDEN nap fertőtlenítette a cuccait. Én pár hónapig csináltam azt is. Annál a kérdésnél az volt a jó válasz, hogy minden nap mindent fertőtleníteni kell. Nem értem.... Egyik nap ez a jó válasz, másik nap pedig az ellenkezője??
2012. márc. 16. 09:38
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem jó a steril környezet sem, de a kórokozókat tartalmazó sem. Én alapban nem sterilizálok, viszont ha fertőző beteg van a családban akkor igen, pl kilincsek, evőeszközök stb.
2012. márc. 16. 09:47
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ki van ez találva szerintem marketing (patikák, fertőtlenítő vegyszereket gyártó cégek... stb) szempontból. Jó drágáért megvetetik a szegény szülővel a fertőtlenítős cuccokat, aztán a gyereknek olyan szinten nem lesz immunrendszere, hogy kitalálják már hozzá a (megkapaszkodni, mert létezik) kosztablettát... Az én lányom 5 hónapos, összesen ha 4x fertőtlenítettem eddig mindent egybevetve. Tisztaság van, ha újat kap, kimosom, elmosom, vasalom, de ennyi. Falun lakunk, a gyerekek (magyar gyerekek) nyáron az utcán mezítláb játszanak egész nap a porban, és nem betegek, sőt. Nálunk a férjem is így nőtt fel, egyáltalán nem beteges, engem óvtak mindentől, aztán annyit voltam beteg, hogy többet láttak otthon, mint az óvodában. Persze influenzás környezetbe én sem viszem a gyerekem, ha nem muszáj, de a kosztól semmi baja nem lesz.
2012. márc. 16. 13:47
 15/15 anonim ***** válasza:

A fa játékokon és elemes játékokon kívül minden műanyagot-plüsst be lehet tenni a mosógépbe, amikor épp nem fér ki a ruhából egy adag akkor bedobok párat, és szép tiszták(nyálzanak, rágják... néha nem elég öblíteni, mert van, hogy a fél házat felkajálják)

A domestosnak az új ált tisztítószerét nagyon szeretem, tényleg fini az illata, remélhetőleg fertőtlenít annyit, de abból sem kell literszám a vízbe, szépen felszedi a maszatot, és az gyerek mellett akad. Domestost nem is használok mást, floraseptet a klotyira, és időről időre w5 klóros fürdőszobaival átpucolom a fürdőt(penész ellen:S sajna más nem hat) amúgy a savo súrolókrémet használom.

Nem kell folyton fertőtlenítőben élni, csak mert gyerek van.

Meg a saját és a kicsi életét sem kell túlbonyolítani....

2012. márc. 16. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!