Miért ordíthat az édeasapjától 3 hónapos kisfiam?
Van egy ismerősöm, akinek a lánya 2 éves koráig sírt, ha férfi közeledett felé.
A saját édesapját 1-másfél éves koráig nem tűrte el maga mellett.
Se szakállas nem volt, se büdös.. parfümöt sem használt.
"Valami van a háttérben" :-D Igen, amúgy a gyerekek, pláne a 3 hónaposan olvassák a bűnügyi rovatokat visszamenőleg, és ha valaki valami rosszat tett, azt nem szeretik. De egyébként az a legszebb a csecsemőkben, hogy nem hangsúlyozom NEM érdekből szeretnek, hanem csak úgy spontán, amire sjnos nagyon sok felnőtt már nem képes. Persze ha beleületjük generációkon át, hogy nem szeretjük a kalapos bácsikat, akkor nem fogják szeretni a kalapos bácsikat.
Egyébként az van, hogy valóban megszokott téged a gyerek, majd megenyhűl ha fokozatosan szoktatjátok az apához:-) Nálunk pl. 2 napja nem fürdetheti az apja, mert úgy ordít mintha nyúznák, csak én fürdethetem.
SZiasztok!
Köszönöm mindenkinek! Nagyon jó lenne, ha néha kivenné a kezemből a picit, mert a naggyal így szinte semmi kizárólagos időt nem tudok eltölteni, pedig szüksége lenne mindkettőnknek rá. Kénytelen vagyok vagy a szomszédot áthívni, vagy valamely másik családtagomat ha valamit el kell intéznem. Az a furcsa, hogy mindenki másnál jól érzi magát, tehát apukámnál is, pedig ő is férfi, sőt a sose látott szomszédasszonyt is nagy nevetéssel jutalmazta meg. De ha jön az apja, akkor mindennek vége... :-(
Elég hasfájós a pici, a férjem ezért nagyon ideges, lehet, hogy ezért? De ha próbál vele kedves lenni, akkor is ilyen a pici vele.
Nálunk a férjem egyáltalán nem bírja a gyereksírást. Ezt addig nem tudtuk míg meg nem született a fiúnk. De szinte betegesen írtózik a gyereksírástól, ha a gyerek már csak nyafogni kezd, látom rajta, hogy megy fel benne a pumpa, ideges lesz, kérdezgeti mi a baja, csináljak valamit, ne sírjon, biztos fáj valamije stb. Egyzserűen ideges lesz ha sír a gyerek (10 hónapos) feszült, stresszes, idegroncs, a gyerek mégis imádja, nem érez az semmit, meglátja már vigyorog is, bújik az ölébe. Amikor bőgicsél, és a párom idegbeteg miatta, én akkor is odaadom neki, hisz az élet nem áll meg, ő akkor is ideges, a gyerek akkor is örül neki, mosolyog rá. Szóval szerintem nincs alapja annak, hogy amiatt sírna az apától a gyerek, mert az ideges.
Hány gyerek találkozik ideges szülőkkel...a világ tele lenne bőgőmasinákkal:-)
Valami más lehet, talán a hangja..nem túl dörmögő? Vagy egy nagyon banális ok, hogy ritkán látja a gyerek az apját.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!