Ha egy babát kifejezetten csinos, formás, jól öltözött anyukával láttok, akkor arról mi jut eszetekbe? Ti elégedettek vagytok magatokkal külsőleg?
Milyen gondolataitok vannak? Pozitív, vagy negatív?
Baba alatt akár egy pár hónapos pici babát értek.
Az elégedettség pedig alatt azt, hogy teljesen, vagy nagyjából tetszik nektek a külsők.
Nem írom le az én véleményemet, vagy első gondolataimat, mert nem akarok befolyásolni.
Akkor most jöhet az én tapasztalatom, gondolatom.
Előre jelzem, hogy nem pontoztam le senkit, még akkor sem, ha nem értünk egyet, mert pozitív és negatív véleményekre egyaránt kíváncsi vagyok.
A kérdés azért jutott eszembe, mert tegnap egy szintén babás barátnőmmel elég nagy leoltást kaptunk séta közben egy ismeretlen anyukától.
Az én babám hat hónapos, a barátnőmé egy éves. Én nem szoptatok, neki a mai napig van teje. A hasonlóság kettőnk között az, hogy mindketten magasak vagyunk és vékonyak. A leszólás tárgya az volt, hogy a 3. anyuka szerint biztosan egyikünk sem szoptat, feláldozzuk az életet adó anyatejet az alakunk kedvéért és biztosan két kilós babákat szültünk, mert már terhesen is fogyókúráztunk.
Kicsit én ledöbbentem, mert eddig én maximum dicséretet kaptam, vagy azt jegyezték meg, hogy pozitív értelemben irigyelnek, de elítélni szóban még nem ítélt el senki.
Egyébként terhesség alatt egyikünk sem fogyókúrázott, ezt az is igazolja, hogy én híztam 25 kilót, a barátnőm nem sokat hízott, de evett rendesen, szülés után mégis soványan ballagott haza a babával. Ő elől deszka, hátul léc típus mellesleg, 70A-s méretű mellekkel, mégis volt bőven teje, még leadni is tudott az első hónapokban. Az én babám 3900 grammal született, az övé is három kg felett volt.
Én csupán annyiban voltam szerencsétlen, hogy szülés után nem vált le rendesen a méhlepényem, mérgezést kaptam, hetekig nem rakhattam a babát cicire a gyógyszerek miatt. Fejtem, de az mind ment a lefolyóba, mert nem adhattam oda, fejés mellett el is apadt a tejem, mikorra leállhattam a gyógyszer szedésről. Sajnáltam nagyon, de örültem, hogy a kezelésnek köszönhetően nem kellett kivenni a méhemet és én is megmenekültem. Utána ismét elkezdtem otthon tornázni, ahogyan terhesség előtt is, minden hajnalban egy órát, amíg még a babám aludt. A mai napig így teszek, ezzel nem veszek el tőle időt, de még csak pénzt sem, mert kivétel nélkül a baba előtti ruháimat hordom.
A tegnapi jelenetnek nem is tulajdonítottunk nagy jelentőséget, de a ma hajnali torna közben mégis motoszkált a fejemben az, hogy tényleg ennyire elítélik-e gondolatban az emberek a vékony pici babás anyukákat, vagy ő csak egy ritka kivétel volt?
Ha valaki nem szoptat, csinos, akkor ő ránézésre önző és rosszat feltételezünk minden egyéb háttérinformáció nélkül?
Ha valaki nem szoptat, de van rajta X kg látható felesleg, akkor ő már első ránézésre is jó anya minden egyéb háttérinformáció nélkül?
És ha valaki szoptat, de vékony, akkor ő is ránézésre a rosszak közé tartozik, csak mert nem írja ki magára, hogy szoptat?
Én ezt nem értem...
Jelenleg 79 kg vagyok. Voltam már 54 és 90 kg is. Utóbbival mentem szülni.
Ha vékony, csinos anyukát látok, az jut eszembe, hogy mekkora mázlista! Semmi negatív gondolatom nincs.
Örülnék, ha én is újra formámnál lehetnék.
Az alakomért mindig sokat kellett harcolnom, most is hiába figyelek, hogy mit eszek és mikor, ez kevés. Remélem, ha önállóbb lesz a lányom (7,5 hónapos), többet tudok tenni az alakomért.
Ennek ellenére nem vagyok igénytelen, csak dundi. (bár a fodrászomat meg kell látogatnom hamarosan)
Párom szerint csinos vagyok, csak széles. :D
Engem zavar a súlyom, de nem baj, "jön még kutyára úthenger"! ;) Ahogy az apukám mondaná.
A szoptatás meg tényleg magánügy, meg se fordul a fejemben ilyen gondolat.
Na az egyik hozzászólás:
"Ha nádszálvékony anyukát látok pici babával, akkor az az első gondolatom, hogy nem szoptat, fontosabb neki az alakja."
Mi ez az előítélet, csak dagin lehet szoptatni. Én 175 cm magas és 58 kg vagyok 8 hónapos koráig szoptattam a babám, utána nem kellett neki. Nem fogyóztam a terhesség alatt se(8 kg-ot híztam) a babám 3550 g-al született amit senki nem gondolt volna mert a hasam elég picike volt.
Szóval áljanak le már a kövérek, hogy csak ők tundak szoptatni meg husos gyereket szülni, mert azok csak azért mondják mivel irigyek és kell valami fedő sztori! Ugye bár!
Bocsi csak most kicsit kikeltem magamból.....
Szerintem azért általánosságban véve ha valaki lát egy hibátlan alakú,platinaszőke,bronzbarna(tipp-topp)anyukát,annak biztos nem az jut eszébe,hogy szoptathat.
Egy picit irigykedve nekem is az jut eszembe ilyenkor,hogy de jó neki,ő fogyózhat,stb.,aztán visszatérek álmaimból a valóságba.Azért nem cserénék persze vele(aki nem szoptat és így néz ki),aki szoptat és mégis ilyen szerencsés az tényleg szerencsés(két legyet ütött egy csapásra).Jó lehet,hogy vannak kivételek,de akikkel én eddig beszéltem és ilyen tuti csajok voltak azok sajnos nem tudtak szoptatni.De tényleg nagy bunkóság így megszólni valakit ahogy írtad.
"Sajnos"én még javában szoptatok(1,5 éve!!!).
Duci vagyok,a hajamban ott virítanak az ősz hajszálak,hófehér a bőröm,stb.,azért még szeretnék én is jó nő lenni,talán egy pár hónap múlva...
Megnézem a karcsú anyukákat és irigykedem is mert én sosem voltam az,még terhesség előtt sem.
De az olyanokra,akik agyon kenve-fenve 15centis talpú divatcipőben cigivel az agyonműkörmözött kezükben sétáltatják a babájukat,csak azt tudom mondani,vegyenek inkább egy pudlit.
A szép és boldog mosolygós kismamák ha kerekebbek is,kellemesebb látványok.
Lényeg hogy elhanyagoltak ne legyenek.
Én még 9napra vagyok a szüléstől, zabáltam, de az alkatom olyan, hogy összesen 10kg van rajtam plusz, és óriási egészséges a gyerekem. Hogy a szülés után leszek e 36os méretű újra? Kérdőjel, a jövő zenéje, én szeretnék majd, na nem minden áron, első a picur, így nem fogok csak magam miatt diétázni, lemondani a szopiról, meg ilyenekről.
Ha szerencsés leszek, és a 36os farmernadrágomban totyoghatok haza szülés után, akkor remélem nem leszek megszólva, mert vékony vagyok.
És ha nem is leszek a szülés után nádszál azonnal, fogok azért tenni, hogy valahogy kinézzek, ne legyek konyhamalac külsejű, de a gyerekem ennek ne lássa kárát, olyan menük készítésével, ami mindenkinek jó anyának apának babucinak(tejcsi miatt), úgy mozogni a gyerekkel, hogy edzen(súlyzónak ott a babakocsi, majd a babaúszás/anyaúszás, sok sok séta, a világ felfedezése) és hullafáradtan most lemértem két perc alatt tettem fel sminket, amivel teljesen máshogy nézek ki(szerintem ennyi ideje egy gyakorló anyának is van magára, és a közérzetem is jobb lett, nem egy lestrapált kismama nézett rám a tükörből, máris máshogy fogok kimenni az utcára)
Van egy ismerős kismama akinek 7hós a lánykája, de az anyukán nem látszik, hogy babája van, szoptatja, és komolyan eddig sose láttam lestrapáltnak, pedig mindene a gyereke!!! mégis sminkkel, és izlésesen felöltözve mászkál. A pici meg egy kis dáma:) és egyedül neveli, nem nagyon van elengedve anyagilig... Vékonyabb mint a picur előtt volt!
Nagyon sok az irigy, rosszindulatu ember. Kozhely, de igy van.
Amikor csinos anyukat latok, arra gondolok, hogy szerencses. Az nem az en dolgom, hogy szoptat-e. Mellesleg, aki azt hiszi anyuka letere, hogy valaki attol vekony, mert fogyokurazik, es emiatt nem szoptat, az hulye, mar elnezest. Szoptatas alatt- ezt az olvasottak alapjan mondanom sem kell- sokan fogynak azert le. En nem voltam ilyen szerencses, nekem nem mentek le a kilok tole. A fiamat 7 honapos koraig tudtam szoptatni, de kiegeszites mindig kellett neki. Az utolso cseppig szoptattam, es nem fogyokuraztam, pedig 15 kilo van rajtam annak ellenere, hogy a terhesseg alatt nem ettem cukrot, meg a dinnyerol is le voltam tiltva, m nagyon nagy volt a fiam mar a pocakban is (vegul 61cm es 4120 lett es teljesen egeszseges). Egyszeruen en, ha mar vacsizok barmit is, hizok.
Es igen, 3 gatyat kellett vennem miota szultem, mert 2-3 kilo tavoztaval (osszessegeben majdnem 25-30 kg +ban voltam) mar borzalmasan alltak, es ujat vettem, szegyelltem magam. Felsoket nem vettem, de nem szivesen hordom, ami van. Tavaly kismamasakat hordtam, mar elonytelenek, elotte meg ami volt, nem jon ram, nem all jol.
Sminket teszek, a hajam szep, apolt, es nem vagyok csunya. Sokan megdicsernek, ami jol is esik, de a lelkemnek az lenne a legnagyobb elegtetel, ha ujra a terhesseg elotti sulyomnal lennek.
Most, hogy mar nem szoptatom, nekialltam fogyozni. Szeretnem, ha majd ram is -a szo jo ertelmeben- irigykedve neznenek, hogy szep es csinos vagyok. Na de az meg odebb van.
Nem ertem miert baj az, ha ad magara az ember. Te nagyon jol teszed, hogy tornazol, es biztos vagyok benne, hogy az az anyuka irigy volt.
Nem hinnem, hogy attol jobb anyuka lesz valaki, hogy koszos melegitoben es csoffadt hajjal jarkal, ahogyan attol sem, ha tusarkuban megy a homokozoba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!