Baj ha a 19 hónapos lányom nappal még mindig a cumisüvegből issza a vizet?
14 hónapos a kisfiam, kb egy hónapja itatópohárból issza a vizet, csak a reggeli-esti tápszert kapja cumisüvegből. Én már hónapokkal ezelőtt is próbálkoztam, hogy napközben ne a cumisüvegből igyon, de eleinte kevés sikerrel. 2-3 hetente mindig újra megpróbáltam, végül mostanra sikerült. Az igaz, hogy azért adtam fel közben mindig, mert sokkal kevesebbet ivott a pohárból (csak 10-20 ml-t). Olyankor visszatértünk a cumisüvegre, mert féltem, hogy baj lesz, ha nem iszik eleget. Szerintem legyél következetes, de mégis megértő: időről időre add pohárból (csőrös, itató, bármi, vagy akár szívószállal is lehet próbálkozni), de ha nagyon nem fogadja el, akkor egy időre hagyd. Érezze, hogy ez a jó, pohárból inni, de az sem nagy gond, ha ragaszkodik a cumisüvegéhez. Egyébként ne aggódd túl a dolgot, előbb-utóbb minden gyerek elhagyja a cumisüvegét.:)
Egy 12 éves, és egy 14 hós anyukája
Nálunk úgy szokott át a kislány (15 hó)a pohárra, hogy vettünk az Ikeában gyerekpohár készletet (8 db,színes,műa.,kb.800 ft),azóta imád abból inni, még a cumisüvegből is áttölti a pohárkáiba a vizet ivás előtt.
Másik tipp: Mondtuk neki, hogy koccintsunk, ami úgy tetszett neki, hogy folyton koccintani és inni akart!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!