Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most lesz 1 éves a babám és...

Most lesz 1 éves a babám és még szopik, éjjel úgy 3 óránként kel fel szopni. Nappal csak 2-3-x kéri, és cumisüvegből iszik gyümölcslét, szörpöt. Az étvágya jó (10,5 kg).1 éves babátok mikor és hányszor szopik még? és mikor szeretnétek elválasztani?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 12. 18:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem 1 évesen még mindkét lányom legalább ennyiszer szopott. A kicsi nyáron lesz 3 éves, de még mindig cicizik este, éjjel, és reggel egyszer-egyszer. Szerintem ne akard elválasztani, majd elválasztja magát, ha ő úgy érzi.
2009. ápr. 12. 18:21
 2/3 anonim ***** válasza:

Egy éves korban rengeteg ingert kell feldolgozni és a fogak is zavarhatják az álmát. A statisztikák szerint háromból egy kisgyermek 3-4 évesen is ébred éjszaka. Tudnod kell, hogy nem a szopizás miatt ébred, tehát nem azért, hogy cicizzen, de ezzel nyugtathatod meg a leghamarabb. Az éjszakai ébredésekre nem megoldás az elválasztás (ha rászokik a teára, vagy a tápszerre, akkor annál rosszabb), inkább türelemre van szükség, hogy megtanulja: aludni jó és biztonságos.

Ismerem az érzést, mennyire kimerítő tud lenni a gyakori ébredés (persze csakis neked :) ), talán segít, ha közelebb teszed magadhoz, esetleg befekteted magad mellé.

Két folyton ébredő kisfiú anyukája :) (a kicsi most másfél ... és sokszor ébred)

U.I: Az UNICEF ajánlása a legalább két évig tartó szoptatás

2009. ápr. 16. 19:22
 3/3 A kérdező kommentje:
A gyerekorvos szerint kevés már a tej,azért ébred fel sokszor éjszaka.Ezért ,adjak neki 3-as tápszert.Én nem hiszem,hogy egy 1 éves babának tápszer kellene (el sem fogadja).És már születése óta mellettem alszik a baba,tehát még éjjel sincs egyedül.
2009. ápr. 17. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!