Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 Barna szemü embernek lehet...

2 Barna szemü embernek lehet kék szemű gyermeke? Vagy lesz ebből még barna?

Figyelt kérdés
Kisfiam 5 hónapos és semmi jele annak,hogy barnulna a szeme,ugyan olyan mint amikor megszületet,a nagyszülöknél is inkább csak barna szemüek vannak
2009. jún. 16. 10:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk is ez a helyzet, csak nálunk a nagyszülők között több kék szemű is van. Férjemmel mindketten barna hajúak és barna szeműek vagyunk és van egy kék szemű szőke kis rosszcsontunk (6,5 hónapos) :-)
2009. jún. 16. 10:15
 2/14 anonim ***** válasza:
64%

Csaknem biztosan barna lesz. 1 éves korig változik át, van, akinek hamarabb, van, akinek később.

Első gyereknek fél éves kor után lett barna (pedig már reménykedtem), másodiknak már 3-4 hónaposan.

2009. jún. 16. 10:16
 3/14 anonim ***** válasza:
70%
Két barna szeműnél 98% a barna.Itt valahol van egy táblázat, amibe beleírod a szemszineket(nagyapa, testvérek, stb.) és kiszámolja a valószínűséget.
2009. jún. 16. 10:29
 4/14 anonim ***** válasza:
83%

Na hát itt vagyunk mi is példának. A férjem barna hajú, barna szemű, én úgyszintén mogyoróbarna szem, barnás vörös haj.

A kisfiunk pedig szőke és totál kék szemű...

Mindig meg is jegyzi mindenki hogy hát ennek a gyerkőcnek meg hogy lett ilyen kék szeme (miután mindkettőnkre ránéznek és rájönnek hogy egyikünk sem kék szemű).

20 hónapos és teljesen ugyanolyan sötét kék a szeme mint mikor született...szóval azt mondják ebből már nem lesz barna, amit sajnálok, mert én azt szerettem volna :)

Az én anyukámnak volt egyedül szürke szeme, de az se igazn kék volt...szóval nem értem:)

De tuti a MI gyerekünk és a férjemtől van nem a postástól :))))

2009. jún. 16. 10:30
 5/14 A kérdező kommentje:
Nekem végüli mind1,hogy milyen lesz a szeme,de jobban örülnék ha kék maradna,mert akkor olyan lenne,hogy fekete haj,szép hosszu dus fekete szempilla,és persze fiú!Milyen jóvágású lenne! : )
2009. jún. 16. 10:56
 6/14 anonim ***** válasza:
72%
Persze hogy lehet kék, azt ,hogy mekkora eséllyel csak a szülők szemszínét nézve nem lehet meghatározni-de simán lehet.
2009. jún. 16. 11:00
 7/14 anonim ***** válasza:
50%

Nálunk is hasonló a helyzet.

7,5 hónapos a lányom, gyönyörű kék szeme van, hosszú, sötét szempillákkal.

Az apja barna szemű, az enyém zöldes, de inkább barna, mint zöld.

Nagymama, dédpapa, keresztanyám, unokanővérem kék szemű, dédmama zöld, mama szintén.

Remélem, ezek után kék marad a lánykám szemszíne. A születéskori babakék szeme kitisztult, kékült, világosodott. Még bőven bebarnulhat, de bízom benne, hogy nem fog. :)

2009. jún. 16. 11:12
 8/14 anonim ***** válasza:
53%
Szia!Itt vagyunk mi is példának, hogy nem mindig barnul be.:-))Mindketten barna szemű és barna hajúak vagyunk a férjemmel, a nagyobbik lánykánk 9 éves lesz mindjárt, szőke és kék szemű!!:-))A kisebbik 7 hós és eddig ő is szőke és kékszemű!!Mondjuk ő még változhat, de remélem nem.Jó lenne, akkor tök hasonlítanának egymásra a nővérével.:-))Felmenők között vannak nálunk is kékszeműek, de ilyen dédi és ük.. között.
2009. jún. 16. 11:46
 9/14 anonim ***** válasza:
69%
Én úgy tudom, hogy könnyen ugorhat az öröklődés a szemszínben, tehát a nagyszülőkét simán örökölhetik.
2009. jún. 16. 12:15
 10/14 anonim ***** válasza:
53%
A szemszínt alapvetően a melanint kódoló gén határozza meg. Mivel az evolúciós értelemben eredetinek számító barna szemszínt kódoló génváltozat dominánsan öröklődik, kék szem csak azoknál alakulhat ki, akik az adott génszakaszból két módosult változattal rendelkeznek. Az újonnan felfedezett SNP-k befolyásolhatják a szemszín végleges árnyalatának kialakulását, mivel hatásukra feltehetőleg megváltozik a melanin pigment felépítése és/vagy termelődésének mennyisége, ami a szemszín valamely változatának megjelenéséhez vezet. Sok festékanyag a barna, míg ugyanebből kevesebb a kék szemszínért felelős, zöld szeműekben pedig kissé módosult formában van jelen ugyanez a festékanyag. A kutatók által most leírt DNS-szakaszok a szemszín árnyalatok 74%-ának kialakulásáért felelősek.
2009. jún. 16. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!