Ti anyukák hogy néztek ki? Terhesség előtt is így terveztétek? Van műkörmötök? Póthajatok vagy hosszú hajatok? Szolárium? Mikor vásároltok magatoknak ruhát? Csinosnak érzitek magatokat?
Igen, érdekes ez a pontozás. Ha valaki nem azért vásárol ruhát, mert hízott a terhesség alatt, hanem mert szeret vásárolni és megteheti, az le van pontozva. Nem tudom, miért szur ez szemet valakinek.
Kérdezőnek, én írtam, hogy nem divat, de igazad van, divatos is lehet a műköröm, persze, attól függ, milyen körökben mozog az ember. Viszont, nagyon nehéz megtartani az ápoltságot ilyen szempontból, ugyanis nagyon gyorsan nő a köröm, nekem anno már 1-1,5 hét után már látszott, hogy valami nem stimmel, illetve, gyakran megesett, hogy leszakadt, stb. Ezért állandóan időpontokat kellett kérni, és általában nem lehet azonnal menni, mert a jó műkörmösök mind be vannak táblázva, ezért a lenőtt, leszakadt körömmel úgy kellet járkálni pár napig minimum. Persze, nekem rengeteg körmös cuccom van és a végére szépen belejöttem, ki tudtam javítani addig is, de akkor sem az igazi. Úgyhogy, a nem túl vad műköröm jó is lenne talán, ha lenne saját műkörmösöm, aki bármikor a rendelkezésemre állhatna:) Meg baba mellett nekem kényelmetlen lenne, mert akarva akaratlanul is, bármennyire vigyázok, ha picit is megnő a saját körmöm, történnek balesetek. Én rövidre reszelem, levágom a bőrt, olajozom és szépen kifestem, mikor van időm. Jobban szeretem a saját körmöm, sokkal szebb és praktikusabb, nagyon örültem anno, mikor leszedettem végre a műkörmöt.
14 hónapos a fiam,még szoptatom ezért szedek Gravidát még heti egy-két szem,nem tudom ennek köszönhető-e,de nagyon gyorsan nő a hajam is,körmöm is. Mindkettőt festem.20 kilót szedtem fel terhesség alatt,mostanra adtam le. Sokkal többet mozgok gyerek mellett,mint a volt melóhelyemen ezért már a narancsligetektől is elbúcsúztam.
Sminkelek minden nap,szolizok is heti egyszer. Ha van rá keret(és úgy csinálom,hogy legyen) akkor meglepem magam minden hónapban,még ha csak egy harisnyával vagy új testápolóval is,ez kell a lelkemnek és mert megérdemlem és minden nő/anya megérdemel egy kis kényeztetést!
Szia!
Sajnos nekem is eü probléma miatt 15 kg-ó súlyfeleslegem van!Ezáltal nem érzem magam csinosnak mert a 15 kb-ból minimum 10 kg-ó a hasamon van,ami ráadásul lóg is!Így sajna semmilyen ruhám nem jön rám ezért kénytelen vagyok újjabbakat beszerezni!De én is turkálok vagy leárazásoknál vásárolok!Én igenis minden hónapban veszek magamnak legalább egy ruhát!
Konkrét műkörmöm nincs viszont géllakkoztatom a körmöm!Ez csak egy réteg a saját körmömre és nagyon rövid is!Ez nekem kell is mert amúgy berepedezik,szétválik a körmöm és az veszélyes lenne a babámra!Havi 1500 ft-ot fizetek érte de a körmösöm gyönyörűen megcsinálja,levágra a bőrt mindenféle tápláló olajokkal krémekkel keni be így a bőr sem cafatosodik fel!Nyáron a lábamon is csináltatom!
vállig érő hajam van,nem festetem,nincs póthajam,kb fél évente megyek fodrászhoz a végéből vágatni!Amúgy itthon magamnak vasalom,csavarom,feltűzöm de vmikor csak simán lófarokba van!
Szolizni ilyenkor tavasszal elmegyek 2-3 alkalommal mert ha hófehéren megyek az első strandolásra akkor sz@rrá égek!Azon kívül nyáron sokat vagyunk strandon így elég barna szoktam lenni!
Sminkelni minden reggel sminkelek:szemcerúza,pici púder enélkül nem megyek ki az utcára sem!
Gyantázni magamat itthon gyantázom cak a fazonommal megyek havonta 1x kozmetikushoz!
Szemöldökömet én szedem,festem!
Szóval a lényeg,hogy a súlyfeleslegem ellenére sem hanyagolom el magam pedig én is egy bálnának érzem magam és én is sokszor legszívessebben egy zsákban mennék ki az utcára!
Hát igen, tényleg megosztó volt a kérdés.
A lényeg úgyis az, hogy mindenki úgy él, ahogyan jól érzi magát a bőrében. Aki műkörömmel, az azzal, aki nélküle, az nélküle. Mutassunk példát a gyerekeknek, és a külsőségektől fontosabb az, hogy tisztességes, értékeket és erkölcsi normákat ismerő, hasznosító gyereket neveljünk, aki büszke az anyukájára, legyen az festett vagy festetlen hajú. Tetsszünk a férjeinknek, de legfőképpen magunknak. :-)
Igen, kedves kérdező, valóban ízlések és pofonok, kinek mi tetszik!:) Ugyanis lehet ápoltnak és csinosnak lenni műköröm, póthaj és szolárium nélkül is. Én írtam a "köröket", pont emiatt, hogy én más körökben mozgok, ahol ezek a dolgok nem számítanak divatosnak, pedig megélünk és luxusra is telik. Én nem szeretem a mű dolgokat, nekem ez macerás, illetve más dolgokat tartok "csinosnak". De tényleg mindenkinek más az ízlésvilága.
És, nekem kicsit más véleményem van abban, hogy lemártírozzátok azokat az anyukákat, akik magukon spórolnak, hogy a gyereküknek mindene meg legyen. Szerintem meg ez szép dolog, és nagyon nehéz lehet. Mindenkinek más-más a háttere. Nekem nem kell spórolnom, bármit megvehetek magamnak és a babámnak, és biztos, hogy így sokkal könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!