Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezdjem a tehéntej...

Hogyan kezdjem a tehéntej adását/kóstoltatását?

Figyelt kérdés

13 hónapos a babám, elfogyott a tápszerünk, már nem akarok venni. Eddig kóstolt már tojást (fehérjét is), tejfölt, joghurtot, sajtot, túrót, húsokat, persze zöldségeket, gyümölcsöket, semmitől semmi baja.

Hogy kezdjük, hányadrész tejjel? Hány százalékossal (3,5 vgay 1,8?)

2012. ápr. 1. 19:34
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem a védönéni azt ajánlotta, hogy eleinte vizzel higitva adjam. Mi 2,8- as tejet iszunk, igy azt higitottam. Kb kétharmad tej, egyharmad viz. Aztán egyre kevesebb vizet tettem bele.
2012. ápr. 1. 20:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem meg a lelkemre kötötte a doki, hogy ne vizezzem a tejet! Nem véletlen, hogy a 2,8%-os tejet javasolják. Mert annak van köze a tejhez. :)

Az 1,5%-ost pont azért nem ajánlott adni, mert az szinte víz.

Én reggeli után adtam először a lányomnak. 50 ml-t. Úgy voltam vele, hogy 1-2 kortyból nem derül ki, ha baja van tőle, vagy fáj a hasa. Így kapta a fél decit minden reggel, 1 hétig. Utána meg annyit kapott reggel, amennyit kért. Mivel kaja után issza, így ez olyan 100-150 ml szokott lenni. Aztán kb. 2 hét után elfogyott a tápszer, akkor már este is azt kpaott.

2012. ápr. 1. 21:16
 3/3 anonim ***** válasza:

Én úgy kezdtem, hogy fele tápszer fele 1,5 %-os tej, majd 1 hét múlva kiváltottam a reggeli italát csak tejre, majd így tovább...

Tejet ne higíts vízzel szerintem, legalábbis a mi dokinénink ezt mondta. És sosem vettem 2,8-as tejet, mégse lett semmi gond.

2012. ápr. 1. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!