Hogy vezettétek be a tehéntejet 1 éves kor után?
Először főzelékeket csináltam neki tejjel, majd később összekevertem tápszerrel. Én azért vezettem be így, mert lányom magában nem volt hajlandó elfogadni egy jó darabig.
Amúgy sima bolti 2,8-as tejjel kezdtem, nem a legolcsóbbat, de nem is vettem drágát.
Sima dobozost adok neki.(13 hónapos)
Már régóta kapott tejterméket, így nem aggódtam.De azért kb 2 hétig vizeztem neki a tejet.Elsőnek fele-fele arányban öntöttem össze, és szép lassan csökkentettem a víz adagot.Most már simán issza.Nincs semmi baja.Sőt, sokkal többet iszik belőle, mint a tápszerből.11 hónapos kora után egyszerűen 60-70ml-nél többet nem volt hajlandó inni a tápszerből, de tejből megiszik 200ml-ert! :)
Tápszerrel kevertem, először 2/3 tápszer és 1/3 tej, utána fele-fele arányban, szóval fokozatosan csökkentve a tápszer arányát, és figyeltem, nincs-e valami ellenreakció (szerencsére nem volt semmi).
Dobozos bolti tejet (2,8-as, ha nincs, akkor 1,5-öset). Házitejet nem akarok adni, mert túl zsírosnak találom, és a családban mindenkinek hasmenése van tőle, mármint a felnőtteknek.
A gyerekemnél nem akarok kockáztatni.
Soha nem kevertem tápszerrel,egyik nap elfogyott a tápszer,másnap tejet kapott. Már 1éves kora előtt is evett a lányom tejből készült ételeket,így nem aggódtam. A tejtermékeket,meg kifejezetten szereti.
Eleinte bolti tejet kapott,próbálok jó minőségűt venni,de nem a legdrágábbat. 15hónapos korától kapott házit is,mikor melyikhez jutottam hozzá. Mivel a gyerekorvosunk azt ajánlotta hogy minél zsírosabb tejet adjak neki,így a boltiból 3,5%-ost kap. Először mindkettőt forraltam,de a boltit csak 3hónapig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!